COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 079
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 795
Няма нужда да спорим малко ли са, много ли са...
Има ли болници, които са препълнени? Вече няколко.
Има ли недостиг на персонал? Има.
Как се оправят графиците при денонощно обслужване? Колко ще издържат медицинските работници? Вече са с 450 по-малко, тепърва ще се увеличава бройката.
Досега смъртността беше такава, каквато е - не много малка и то в период на малко заразени и възможност да се обръща внимание на всички. А тук спорим, че има места и за още в интензивното... Като не всички починали изобщо са стигали до болница. Някои пък даже са изписани.
И защо се предполага, че болните са по-малко, ама лъжат, че са повече за някакви измислени облаги?
И е абсолютно невъзможно бройките да са повече, но да ги прикриват, заради успокояване на населението?
Или пък да са толкова, колкото са.
Няма значение - вирусът не е спрял заради активното му отричане.

# 12 796
Досега смъртността беше такава, каквато е - не много малка и то в период на малко заразени и възможност да се обръща внимание на всички. А тук спорим, че има места и за още в интензивното... Като не всички починали изобщо са стигали до болница. Някои пък даже са изписани.
И защо се предполага, че болните са по-малко, ама лъжат, че са повече за някакви измислени облаги?
И е абсолютно невъзможно бройките да са повече, но да ги прикриват, заради успокояване на населението?
Или пък да са толкова, колкото са.
Няма значение - вирусът не е спрял заради активното му отричане.

Айде пак - смъртност та смъртност. НЯМА УВЕЛИЧЕНА смъртност от коронавирус в България, не знам как да ви го кажа за да го проумеете. Ако не вярвате на мен, повярвайте на Националния статистически институт- https://www.nsi.bg/bg/node/18121/ . Колко пъти да ви я пускам тази статистика, за да ви уврат главите, че повишена смъртност в България вследствие от коронавируса просто няма.

Явно трябва на всяка страница да се пуска тази статистика за да проумеят някои, че увеличение на броя смъртни случаи в България от началото на епидемията, до днес просто няма.

# 12 797
Не става въпрос за общата смъртност, а за тази от ковид.
Която е такава сега, на фона на 6000 случая. И няма да е процентно същата при претоварване на болниците.

# 12 798
Скрит текст:
Искам да знам откъде идва мантрата "80% карат заболяването безсимптомно". Ако е безсимптомно, до тест рядко се стига. Откъде тогава тази статистика?
Почти всички Ковид случаи, за които знам, са с тежка клинична картина. И да са започнали леко, после са се усложнили.
Това са пълни глупости, твърдения от преди половин година, когато вируса беше още в китай. То ако е така значи почти целия свят трябва в момента да е болен от ковид.

Това е от 17-ти април - Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment. Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing.

Нещо четете съобщенията както ви изнася.От сухите клечки съм, които учеха немски или френски предимно, но и с английски се справям горе-долу-80% не безсимптомно, а без нужда от болнично лечение. Това са съвсем различни неща.

# 12 799
Може да е заразен и да са му дали 2-3000 лева да сее зараза.... Нали гоним брайки  заради еврата... Simple Smile
[/quote]
🤣 Ами то ни е смешно, но ако наистина човек е болен от ковид и наплюе някого,си е подсъдно. Имаше в Англия такъв случай,мисля на служителка на гарата.

# 12 800
Да, а също и това изречение заслужава внимание "Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing". Един от пет, как ви звучи?

# 12 801
Аз с очите си видях какво стана в Испания, Италия, Англия
И на трите места ли беше? И лежа в болница или лекува вкъщи болен от корона?
А така! Око да види, ръка да пипне. Вместо да се поучим от горчивият опит на някои държави, ние искаме да минем по техния път за да се уверим, че пандемията е реалност. На това му се казва здрав разум. Close Впрочем, преди време тук пишеха съфорумки точно от тези държави и споделяха информация от извора, така че всякакви конспиративни намеци са неуместни.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 16:48 от precious*

# 12 802
  • Варна
Някой пита за известни ни безсимптомни случаи - ето официална информация от сайта на РЗИ-Варна:

"Общо, за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 достигнаха 186. От тях, 22 са хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна, останалите са с леки симптоми или без симптоми, на домашно лечение.
До този момент няма пациенти в интензивно отделение.
"

Активните случаи от тези 186 във Варна са около 160. От тях хоспитализирани са 22, като нито един не е в интензивно отделение. Т. е., хоспитализирани са 14%, а останалите са с леки симптоми или без симптоми.

# 12 803
Не става въпрос за общата смъртност, а за тази от ковид.
Която е такава сега, на фона на 6000 случая. И няма да е процентно същата при претоварване на болниците.
Да не би да искаш да кажеш, че в статистиката за смъртността в България на НСИ са извадени смъртните случаи от КОВИД-19??? Това е статистика за общата смъртност в България от началото на годината и в нея се включват всички починали на територията на страната независимо от какво и как.

# 12 804
  • София
За интензивните случаи и аз нещо не схващам статистиката, наблюдавам я от март.
Там числото се изменя рядко и с малко. Примерно един ден  са 32 на другия 31, пък 5 починали. И това е постояннна тенденция, не ви говоря еднократна.
Хайде сега тия дето викат всички са починали в болница да ми го обяснят. Запишете си днешния брой от интензивните и утре ми пишете да го обсъдим и така цяла седмица може да си го следим.  Щото точно интензивните не мрат дяволска работа.

Ами аз си го обяснявам така (с вашия пример):
Били са 32 интензивни, починали са 5 (=27) и са се влошили 4, които са влезли в интензивните - не непременно на същите места и легла: (27+4=31)

# 12 805
Това че ще караш вируса безсимптомно, означава единствено, че имунната ти система няма да реагира силно на вируса (на това всъщност се дължат симптомите), не означава, че вирусът няма да те овършее както си може.
Почти 60% от безсимптомните при скенер имат същите изменения на белите дробове както хората със симптоми.
Т.е. в голямата си част това не са просто латентни  вирусоносители, това са  болни хора, включително с пневмонии, които просто нямат симптоми.
Иначе според СЗО 80% карат "леко", а не безсимптомно. Но това "леко" е доста подвеждащо, по-скоро става дума за такива, които се нуждаят от кислород и такива, които могат да лежат и вкъщи.
Да не говорим, че лекото изкарване не означава, че няма да получиш трайни увреждания както случая с 18 годишното момче, което отключило диабет.

# 12 806
Да, а също и това изречение заслужава внимание "Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing". Един от пет, как ви звучи?

Останалите 20 %.

# 12 807
  • Bulgaria
Някой пита за известни ни безсимптомни случаи - ето официална информация от сайта на РЗИ-Варна:

"Общо, за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 достигнаха 186. От тях, 22 са хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна, останалите са с леки симптоми или без симптоми, на домашно лечение.
До този момент няма пациенти в интензивно отделение.
"

Активните случаи от тези 186 във Варна са около 160. От тях хоспитализирани са 22, като нито един не е в интензивно отделение. Т. е., хоспитализирани са 14%, а останалите са с леки симптоми или без симптоми.
Във Варна са предимно млади заразените. Ако беше някой старчески дом щяхме да имаме 100% хоспитализирани и висок % смъртност.

# 12 808
  • Варна
Ако беше някой старчески дом, в който върлува грип, пак щеше да има висок % смъртност. Всеки вирус е опасен за хората с по-слаб имунитет.

Честно казано, не знам дали са предимно млади заразените във Варна - имаше информация за футболисти и за заразените в един-два дни, но за оняден пише, че са на възраст от 6 мес. до 70 години.

# 12 809
  • Bulgaria
Ако беше някой старчески дом, в който върлува грип, пак щеше да има висок % смъртност. Всеки вирус е опасен за хората с по-слаб имунитет.

Честно казано, не знам дали са предимно млади заразените във Варна - имаше информация за футболисти и за заразените в един ден, но за други дни пише, че са на възраст от 6 мес. до 70 години.
Не е точно така. В нито един старчески дом не умират 50% от настанените всяка зима от грип.

Общи условия

Активация на акаунт