COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 079
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 810
  • Варна
Ако беше някой старчески дом, в който върлува грип, пак щеше да има висок % смъртност. Всеки вирус е опасен за хората с по-слаб имунитет.

Честно казано, не знам дали са предимно млади заразените във Варна - имаше информация за футболисти и за заразените в един ден, но за други дни пише, че са на възраст от 6 мес. до 70 години.
Предимно млади са, най-много в диапазона 15-30 години. Има 22 в болница, нито един в интензивно.

# 12 811
  • Варна
Има ли старчески дом в България с починали 50% от обитателите му?

Ето я информацията, обновяват я почти всеки ден, аз оттук не мога да изведа, че са най-много в диапазона 15-30 год. всичките 160 активни  случая в момента:
https://www.rzi-varna.com/index.php?q=8

# 12 812
@Kуре български ето ти графика за нас как се движи смъртността от ковид:

давам я двуседмична точно както я смятат епидемиолозите за най-представителна и точна. Общата смъртност я зарежи, не е показателна освен за това, че хората спряха да посещават болници да умрат в тях от страх да не пипнат короната. По някое време може да си убеден, че нещата ще си "дойдат на мястото".

# 12 813
  • София
Това че ще караш вируса безсимптомно, означава единствено, че имунната ти система няма да реагира силно на вируса (на това всъщност се дължат симптомите), не означава, че вирусът няма да те овършее както си може.
Почти 60% от безсимптомните при скенер имат същите изменения на белите дробове както хората със симптоми.
Т.е. в голямата си част това не са просто латентни  вирусоносители, това са  болни хора, включително с пневмонии, които просто нямат симптоми.
Иначе според СЗО 80% карат "леко", а не безсимптомно. Но това "леко" е доста подвеждащо, по-скоро става дума за такива, които се нуждаят от кислород и такива, които могат да лежат и вкъщи.
Да не говорим, че лекото изкарване не означава, че няма да получиш трайни увреждания както случая с 18 годишното момче, което отключило диабет.
Стана ми интересно, кой си прави скенер когато се чувства здрав.
Без симптоми, означава, че се чувстваш здрав. Защо  му е на някой да ходи да си прави скенер?

# 12 814
  • Bulgaria

Да, има. В домът в Гара Орешец починаха доста хора, вероятно и над 50% от настанените. Около 5 човека не бяха заразени.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 17:01 от MK_

# 12 815
Тихата хипоксия може да те убие без да имаш никакви симтоми. Както разбрахме този вирус причинява пневмонит а не пневмония каквото е масовото погрешно схващане, т.е. това е инфекция причинена от разпадане на кръвоносните съдове в белия дроб.

# 12 816
  • Варна
Ето я информацията, обновяват я почти всеки ден, аз оттук не мога да изведа, че са най-много в диапазона 15-30 год. всичките 160 активни  случая в момента:
https://www.rzi-varna.com/index.php?q=8
https://chernomorie-bg.com/post/zarazenite-s-covid-vav-varna-sa- … do-31-godini-8724

https://www.bnr.bg/varna/post/101303237/12-novi-sluchaa-na-koron … a-stranata-sa-165

# 12 817
  • Варна
Да, има. В домът в Гара Орешец починаха доста хора, вероятно и над 50% от настанените. Около 5 човека не бяха заразени.

В дома са били настанени 26 човека, заразените/положителните са 22, а починалите - 5. Това е информацията, която успях да открия из медиите. Става въпрос за възрастни хора, в дом, живеещи при незнайно какви условия, и, все пак, нито заболеваемостта е 100%, нито смъртността е 50%. По-малко от 20% е.

Хексе, това е само възрастта на установените на 01 и 02.07.2020, не на всички активни случаи. Ето какво пише друг ден:
"06.07.2020г. За периода от 3 до 5 юли са регистрирани 29 нови случаи на лица от област Варна, с положителна проба за COVID-19. Регистрираните лица, положителни за COVID-19 са от различни възрастови групи – от 6 месечно бебе, до 70 годишен пациент."

Има и много дни, в които не е ясно на каква възраст са.

# 12 818
По повод на лекото протичане и смъртността.
При помнете си пресконференцията, когато съобщиха, че няма да има такива всяка сутрин, а сайта ще дава информация. Търсели са доста време ръчно от къде са 12 смъртни случая в повече, не отчетени ръчно. Обясниха, че те са на изписани "уж" оздравелите, и когато след карантината отиват да ги тестват, се оказва, че са починали в къщи. 13-ият случай е на починалата лекарка от Спешна помощ в София. Какво излиза - че пет процента от смъртните случаи са изписани преди това като оздравели. (В действителност сигурно е по-голям процента, защото тази цифра беше преди повече от месец при много по-малко починали.
Да не говорим, че не малко от починалите от инсулт и белодробна емболия в последните месеци може би са били заразени, никой не ги е тествал и не се водят в статистиката. А смъртта им в действителност е заради вируса. Днес една колежка каза, че бащата на нейна приятелка се е заразил, след това е получил инсулт и е починал.
А за по-ниската смъртност по време на ИП - по-малко хора са си отишли, защото е имало по-малък прием в болница и много по-малко скъпи инвазивни изследвания, които се плащат много добре от касата.
Аз лично знам за два случая починали след коронарография, единият на младо абсолютно здраво момиче (но с допълнителна ЗО), което почина в ръцете на годеника си малко преди сватбата...

# 12 819
Без симптоми, означава, че се чувстваш здрав. Защо  му е на някой да ходи да си прави скенер?

Хора, които са хванати с PCR тестове.

# 12 820
  • Русе
Какъв процент от безсимтомните си правят скенер, за да се вади представителна информация.

# 12 821
Вече съм давала преди в темата линкове към проучване. За който се интересува нека да рови в постовете ми, за някои, които за пръв път научават за това сега, няма да ровя отново.

# 12 822
Няма нужда да спорим малко ли са, много ли са...
Има ли болници, които са препълнени? Вече няколко.
Има ли недостиг на персонал? Има.
Как се оправят графиците при денонощно обслужване? Колко ще издържат медицинските работници? Вече са с 450 по-малко , тепърва ще се увеличава бройката.
Досега смъртността беше такава, каквато е - не много малка и то в период на малко заразени и възможност да се обръща внимание на всички. А тук спорим, че има места и за още в интензивното... Като не всички починали изобщо са стигали до болница. Някои пък даже са изписани.
И защо се предполага, че болните са по-малко, ама лъжат, че са повече за някакви измислени облаги?
И е абсолютно невъзможно бройките да са повече, но да ги прикриват, заради успокояване на населението?
Или пък да са толкова, колкото са.
Няма значение - вирусът не е спрял заради активното му отричане.
Тази информация официална ли е? Или Вие правите заключението, че щом медицинско лице се е заразило, вече няма да работи повече? " Вече са 450 по-малко", тук включваме както лекари, сестри, така и санитари. Аз лично познавам три медицински сестри, едната беше с пневмония, другите нямаха никакви симптоми, и трите са на работа вече!

Близо 5000 души са си правили скенер?
На заразените, които аз познавам, не им правиха дори втори тест, камо ли скенер.

# 12 823
  • Bulgaria

В дома са били настанени 26 човека, заразените/положителните са 22, а починалите - 5. Това е информацията, която успях да открия из медиите. Става въпрос за възрастни хора, в дом, живеещи при незнайно какви условия, и, все пак, нито заболеваемостта е 100%, нито смъртността е 50%. По-малко от 20% е.

Това не е вярно. За съжаление никъде няма информация колко са починали общо, но попаднах на поне 4 статии с различни дати „Починаха още двама пациенти от дома в Гара Орешец”, „Починал е още един пациент от дома в Гара Орешец”. Отделно има починали двама души със симптоми, които починаха преди да излязат резултатите им от PCR тест и не бяха добавени в статистиката.

# 12 824
  • При семейството си

В България ли това или?

Общи условия

Активация на акаунт