COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 371
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 140
  • София
Kaкво да направиш бе Ирис04. Не можем да си стоим само в къщи. Ясно е, че всички работим с други хора. Пазиш се колкото можеш и се надяваш никой в дома ти да не се зарази. Друг вариант не  виждам.

# 13 141
Уж интелигентни хора пиша в този форум, имат познания по медицина и вирусология, а вярват че един Мангъров е виновен за всичко, което се случва. На фона на политическите игри и мизерии, които лъснаха, дронове, снимки, НСО и куп простотии, източване на средства по европейски програми, купуване на гласове, източване на здравни каси, което се случва от години, вие вярвате, че сал един Мангъров диктува обстановката в страната в последните месеци? Сериозно ли?
Само да подчертая, че не съм мангъровка, даже не знам какво говори въпросният господин. А това, че хората не вярват във вируса е следствие от начина по който се комуникира с тях. Не може през ден да говориш различни неща по телевизора и хората да ти вярват. Още повече, че години наред същите тези хора са лъгани. Няма шанс да повярват. И за това въобще не е виновен някакъв доцент от Инфекциозна клиника.

# 13 142
Аз в къщи не съм си стояла и не съм спирала да работя.
Първо, всеки трябва да настоява на работното му място да се спазват мерки за дезинфекция. На много места дори няма почистване. Има и контрол, за който работодател е мангъровец.
Второ, много хора не знаят дали личния им лекар е на линия - отпускарски период е и кой го замества, а това ще става все по важно.

# 13 143
_Runaway_  ама ние тук обсъждаме вируса не политиката в страната. Айде изказвай се подготвена.
Те двете неща са свързани, ако още не си го осъзнала, много лошо за теб. И политиката, и икономиката, и вируса.
Знам, че ще ме изтрият понеже някой ще ме докладва, ама тоя форум не е личен чат и ще се изказвам колкото си искам - неподготвена.

# 13 144
Хеликаза,вярно е,че правителството ни не става нищо.Вярно е,че си сменяха тезите всекидневно.Но това е така,и то не от днес.Всеки има глава на раменете си.Аз не чакам някой да ми заповяда какво да правя и как да се предпазвам.Ако ще утри6да кажат,че няма нито един заразен и сме преборили епидемията,аз ще съм внимателна поне още 3 месеца.Не вярвам на никого,освен на собствените си инстинкти.А за Мангъров какво?! Нима не е той виновен(може и частично,тъй като част от невярващите са и финансово засегнати) за тези 40%,които са против всякакви мерки?Казах ви за ромския етнос.Те се водят по принципа на Мангъров,понеже е "порано лекари".Вярват,че са го изкарали още миналата година или че е напълно безопасен.Е,кой е виновен за това?Питам,понеже вчера се коментираше,че повече от 50%от заразените са от този етнос.

# 13 145
  • София
Дъщеря ми, почти на 17, вдигна Т вчера на обяд. 37.6, после 38, после пак свали на 37,6. Друго нищо ѝ няма - нито болки в гърлото, нито хрема. Личната предписа фервекс и авирон рапид. Доста се постреснахме и мозъкът ми не функционира нещо. Има ли смисъл да я водя за един бърз тест? Или направо за PCR? На кой ден от симптомите беше най-добре да се тества?

# 13 146
  • София
По Конституция служебното правителство има една единствена задача - да организира нови парламентарни избори, не може да провежда своя политика, няма да приема стратегии за борба с вируса и т.н.

# 13 147
  • София
Ами да  moonriver по-подготвен съм. Поне за разлика от нея съм слушал какво казва въпросният господин, преди да го коментирам.

# 13 148
Много сериозно ми звучат намеците, които виждам тук, че някой взима пари и приема обещания за власт? и постове?, в замяна на лъжи и заблуждения относно данни свързани със здравето на милиони хора? Някакви подкрепящи доказателства дали могат да се намерят, или просто конспирацията да си върви?

# 13 149
  • София
_Runaway_  ама ние тук обсъждаме вируса не политиката в страната. Айде изказвай се подготвена.
Те двете неща са свързани, ако още не си го осъзнала, много лошо за теб. И политиката, и икономиката, и вируса.
Знам, че ще ме изтрият понеже някой ще ме докладва, ама тоя форум не е личен чат и ще се изказвам колкото си искам - неподготвена.
И какъв е смисъла да се изказваш неподготвена, ще си от полза на някой ли.

# 13 150
Ами ако се поставите на мястото на управляващите,четете постоянно информация за вируса,но ако четете коментарите във фейсбук и всички други места ,(как народа гладува,как всичко е конспирация,как ......хиляди други неща)как щяхте да постъпите?Като отворя страницата на министерството на здравеопазването отдолу излизат първите 200 коментара и всияки пишат вирус няма,къде намират хора ,аз не познавам никой болен,и всякакви такива глупости.И това е всеки ден повтаряне и мозъка започва да вярва ....Аз като характер съм много лош човек и като ми омръзне да повтарям истината ,оставям човека сам да стигне до правилното заключение.

# 13 151
Дъщеря ми, почти на 17, вдигна Т вчера на обяд. 37.6, после 38, после пак свали на 37,6. Друго нищо ѝ няма - нито болки в гърлото, нито хрема. Личната предписа фервекс и авирон рапид. Доста се постреснахме и мозъкът ми не функционира нещо. Има ли смисъл да я водя за един бърз тест? Или направо за PCR? На кой ден от симптомите беше най-добре да се тества?
За ПСР има ли симптоми теста е доста точен. Той става доста точен и може да се позитивира 3 дни след хипотетично заразяване, (ако има вирус разбира се) а симптоми се появяват не по рано от 5 дни, затова за него казват че при симптоми е доста точен. За антитела това което тука се говори е че трябва да минат 10 дена от хипотетично зарзяване за да е доста точен. Симптоми се появяват най често между 5 и 7 дена, след хипотетично заразяване, много редки са случаите симптоми да се появяват по късно до 14 дни.

# 13 152
За съжаление политиката и епидемиологичната обстановка, са толкова плътно вплетени, че е трудно да се разграничат в момента.
От толкова разнопосочни изказвания в медиите и аз вече не мога да поддържам еднозначно мнение...
Малко ме дразни тази радост и ентисиазъм, с които преболедуват известните българи! А който скоро (и отдавна, също) е бил на лекар, знае какво е.. Часове чакане, неуредици, плащане на изследвания, висене пред n-на брой кабинети, пренебрежително отношение, лечение на принципа проба-грешка... Не ми се пише, ако се разболея, както е тръгнало, ще се моля само да не попадна в болница.
За трайните последици,преди 5 години карах двустранна пневмония (да 5!) и все още това ми е слабо място, при сезонните грипчета. Не желая да си експериментирам, какво ще ми причини короната. Нито на мен, нито на родителите или на детето ми.
А какъв е тоя народ, дето се държи като 4 годишно дете? "Няма пък", "искам", "ти ме лъжеш, 'щот не искаш да ми купиш", "ще те кажа на баба"... Леле, леле тъжна работа.
Като трябва да се спазва нещо, ще спазваме, като останем без работа, ще се борим, аз вече съм!, като се разболеем, ще пазим близките си, доколкото е възможно! Толкоз! Уважам повечето съфорумци, но вече ми се гади от спорадично появяващите се малоумни мнения и ще взема да спра да чета.

# 13 153
  • При семейството си
82 място – общ брой заразени
95 място – брой заразени на милион – 960 (средно за света – 1591)
68 място – брой починали на милион – 38 (средно за света – 71.5)
91 място – брой тестове на милион – 24 153.

В момента:
86 място-общ брой заразени
92 място-тестове/милион
98 място-заразени/милион
68 място-починали/милион

В worldometer България е:
87 място - общ брой заразени
83 място - тестове/милион
100 място - заразени/милион
69 място - починали/милион

П.С. derivative, не се изживявай като месия.

# 13 154
Нещо лично от преди час - едното дете от бала на ЧГ Аркус  което беше с отрицателна проба но под карантина и със симптоматика, та неговият баща вече е с Ковид.
Да си видим нашето тестване. Истината е че не знам какъв вид тест й е правен, но при първи ред трябва да е бил ПСР.

Сега ще излезе, че бащата от другаде го е лапнал хаха. Майката още не е карантинирана и се шматка из града.
Кого да сезирам, щото ми писна?

Общи условия

Активация на акаунт