COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 281
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 200
  • София
Борисов го е страх, да не му се наложи да намалява заплатите на държавните служители, защото тогава ще стане това дето обясняваше, че става “с 200”, само че той ще е потърпевшия.
За това не въвежда ограничения, а не че слуша Мангъров.
Ето данните за май на нси :

“През май оборотът в търговията на дребно, според календарно изгладените данни, намалява с 20.4% в сравнение със същия месец на предходната година. Най-голям спад - 33.9%, има при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали, търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 18%), и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (със 17.4%).

Очаквано продажбите на облекло и обувки се свиват значително - с 53.2%, на компютри и друга подобна техника - с 24.9%. Спада обаче и търговията с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 16.5%.

Увеличение е отчетено при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 15%.”

Трябват постъпления в бюджета.

# 13 201
https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%85%D0%B0%D0%B1%D0%B5 … Dx9VBBffvSdIrqCE4
 Безхаберие и куп откровени глупости. Затова България се озова отново в изходната точка. От пример за контрол на заразата страната се превръща в пример за нейното изпускане. Ето солената цена:
интересна статия

# 13 202
Lady Cassiopeia Duval, хайде по-спокойно. Да, не вярват хората, защото още в началото НОЩ и ББ се издъниха. Можеха да си приложат едни куп мерки по много по-добър и ефективен начин. Единственото нещо, което постигнаха, е недоверието на хората.
Нищо хубаво няма да се случи, дано се разминем с по-малко жертви.

С какво точно НОЩ се издъниха? С това, че трябваше да се борят с нещо, за което нямат никаква информация и трябва да учат в движение? Имаше ли учебник, книга, интернет страница, в които да има някаква информация за Ковид 19 - как се лекува, какви лекарства се използват, как протича заболяването и т.н. направени на база години проучвания и тестове? Не! Всичко се учеше на базата на проучвания направени от техни колеги, които преминаваха през зверска борба с този вирус. Направиха ги буквално на маймуни - ще давате брифинги сутрин и вечер, ще давате брифинги само вечер, ще давате брифинги само сутрин, ще ги давате във ВМА, ще ги давате в МС. Журналистите /особено онзи малоумник от 7/8, Беновска и Бенатова/ си правиха гавра с тези хора - пускаха в нета манипулирани записи на Мутафцийски, подигравателни клипове с физиономиите на Кантарджиев и т.н. Генерала получи заплахи за живота си и какво ли още не. Ми не, не ми е спокойно. Не и, като виждам как идва вълна, в която ще има много удавени, а хората се интересуват само от това да задоволяват най-елементарните си нужди - ядене, пиене и футболни мачове. Евала!

п.п. Ех, ама как хубаво и бързо ми заметоха предишния пост!

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:25 от Lady Cassiopeia Duval

# 13 203
Хеликаза, не ми изопачавай думите. Аз за разлика от теб нямам политически пристрастия и не съм говорител на правителството. Да, правителството е виновно, многократно критикувано от мен. Но при положение, че то изпълнява програмата на Мангъров сега мангъровци да обявяват, че те нямали нищо общо, това просто няма как да стане.

# 13 204
Мангъров е приятел на Бащицата по линията на сестра Му. Въобще всичко в държавата ни се случва по "приятелска линия" и за това и не само всички трябва да се притесняваме за крайния резултат. Примерно е че очевидно, че Бащицата се е изпокарал с медицинските лица в екипа си и повече няма желание да ги слуша, не са Му приятели.

# 13 205
  • София
Е, как правителството ще изпълнява програмата на Мангъров, като той дори не е в НОЩ. А тези от НОЩ от самото начало са на нож с Мангъров. Аз също не разбирам вината, която му се вменява.

# 13 206
  • София
Lady Cassiopeia Duval, хайде по-спокойно. Да, не вярват хората, защото още в началото НОЩ и ББ се издъниха. Можеха да си приложат едни куп мерки по много по-добър и ефективен начин. Единственото нещо, което постигнаха, е недоверието на хората.
Нищо хубаво няма да се случи, дано се разминем с по-малко жертви.

С какво точно НОЩ се издъниха? С това, че трябваше да се борят с нещо, за което нямат никаква информация и трябва да учат в движение? Имаше ли учебник, книга, интернет страница, в които да има някаква информация за Ковид 19 - как се лекува, какви лекарства се използват, как протича заболяването и т.н. направени на база години проучвания и тестове? Не! Всичко се учеше на базата на проучвания направени от техни колеги, които преминаваха през зверска борба с този вирус. Направиха ги буквално на маймуни - ще давате брифинги сутрин и вечер, ще давате брифинги само вечер, ще давате брифинги само сутрин, ще ги давате във ВМА, ще ги давате в МС. Журналистите /особено онзи малоумник от 7/8, Беновска и Бенатова/ си правиха гавра с тези хора - пускаха в нета манипулирани записи на Мутафцийски, подигравателни клипове с физиономиите на Кантарджиев и т.н. Генерала получи заплахи за живота си и какво ли още не. Ми не, не ми е спокойно. Не и, като виждам как идва вълна, в която ще има много удавени, а хората се интересуват само от това да задоволяват най-елементарните си нужди - ядене, пиене и футболни мачове. Евала!
Издъниха се, защото даваха противоречива информация
защото не се обърнаха като в другите държави да кажат, "за нас това е ново и непознато, но ние се учим и ще вземаме мерки, заедно ще се справим...."
Тяхното обръщение беше " ще има много болни,   ще загубим близки,   ще боли"
Има разлика нали??
На брифингите също си противоречеха
маските са вредни
маските пазят
маските са задължителни
Как само обясниха защо са лъгали, че маските са вредни - защото нямало достатъчно и да не ги изкупим. Ми нали ни спасявахте, или ....А някои хора знаеха, че не са вредни и ги изкупиха, защото те са "вътрешни"
А забраната да минеш през парка
А забраната да седнеш на пейка
Те на луди ни  направиха, сега се берат плодовете, не им вярват, защото си загубиха доверието

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 15:39 от Алекс :)

# 13 207
НОЩ е консултативен орган, решения не вземат ... а напоследък мисля дори и не консултират управниците ни.

# 13 208
Мангъров е приятел на Бащицата по линията на сестра Му. Въобще всичко в държавата ни се случва по "приятелска линия" и за това и не само всички трябва да се притесняваме за крайния резултат. Примерно е че очевидно, че Бащицата се е изпокарал с медицинските лица в екипа си и повече няма желание да ги слуша, не са Му приятели.
Не мисля че се карат помежду си или с него, възможно е да има разгорещени дискусии, но там нито има крайни в убежденията си, нито има тъпи.

# 13 209
Не знам каква отговорност ще носи Мангъров при положение, че самият премиер последно каза, че 'ще си живеем с вируса', което  Мангъров твърдеше още през март....

Ами чудесно, значи може да се радва и да приема овации, с всеки ден заразените растат яко, точно както искаше. Сигурно всяка сутрин продължава да  праща на Шефа смс-и "Браво" и ""Още може",  както сам се похвали.

Защо да му отнемаме заслугите. Ще си ги получи.

# 13 210
Абсолютно съм съгласна, че НОЩ се издъниха с противоречивата информация, която даваха постоянно. Ще се мре, няма да се мре. Няма значение дали взимат решения, а че всеки ден по два пъти говореха небивалици. Абсолютно не помнеха какво са говорили предния ден. Това го засичах многократно. И не да кажат, променихме си мнението, ами..ние това не сме го казвали. Мноооого, много грешна стратегия. И баш това им трябваше на всички, дето гледат само да се наядат и напият, неуверен и компромисен щаб. Ето го и резултата.

# 13 211
Цитат
Ами чудесно, значи може да се радва и да приема овации, с всеки ден заразените растат яко, точно както искаше. Сигурно всяка сутрин продължава да  праща на Шефа смс-и "Браво" и ""Още може",  както сам се похвали.

Защо да му отнемаме заслугите.
Grinning Ако Мангъров усети по рано какво ще стане че премиера се кани да приложи мангъровата стратегия защото българите са мангъровци и не щат мерки, затова ще отваря отново дискотеките, защото щаба е виновен че не е убедил народа че мерки срещу вируса трябва да има, и ако усети че ще го използват за бушон и народният гняв може върху него да се стовари (защото точно затова го използва шефа, хвалейки се че Мангъров му е съветник) да не вземе да се изтъпани и да каже, аааа не аз не съм си контактувал с премиера не съм го съветвал. Grinning Не бих се учудил и ако това стане.

# 13 212
  • София
А щабът в крайна сметка какво чака, а не подхваща дискусията?

# 13 213
А, няма такива работи. Мангъровщината вече стана нарицателно.

Каква дискусия? Мангъров победи,  да му отдадем заслуженото и да се радваме на успеха му.
Всичките ги скъса.

# 13 214
Цяла Европа знаеше, че след като вдигнат мерките, ще започнат да се увеличават случаите. Затова го направиха поетапно, за да могат да контролират.
Затова бяха в локдаун, за да намалят случаите до толкова, доколкото да могат да проследяват и карантинират. Да не допуснат дифузно разпространение.
Ние бяхме в позиция да можем да го правим и без пълен локдаун, но не го направихме и виновни има. Управляващите на първо място. Но те така управляват от години държавата, както в момента епидемията, чак се чудя как така се изненадахме, включително и аз. Може би надеждата, че при някакво сътресение, като пандемията, може да се обединят с обща цел всичките нищоправещи в парламента и наоколо.

За Онзи...нямам думи, използва властта, за да си отмъщава и наказва, той за какъв се има, какви са тия ултиматуми, ако не направите еди какво си, ще отворя дискотеките, отварям, затварям, правя си каквото искам! Алоооооо!

Общи условия

Активация на акаунт