COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 425
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 185
Който взима решенията, той носи отговорността. Ако ще да слуша Маг Светлина.

Точно. Ама си иска експертиза, отговорност, твърдост, последователност, характер.

# 13 186
  • Сф
О , само маските спасили Япония! Моята майка е била там,изключителна хигиена има навсякъде.Калъфките на седалките на влаковете се сменяли на последната спирка-това помня и като се загледам в междуградските автобуси тук ..и ми става зле.И не само там де.
Тука се храчи, плюе, секне по улиците..близки сме,а?
А пък тук в квартала, нали си имаме китайци в повече, та как не видях един от март досега, включая малките им деца без маска или лошо сложена, или под носа.Дали са глупави и си мислят че им се потъпкват правата?
Мерките ограничават заразата донякъде.Това  е целта засега.Обаче нищо не може да се затвори.Няма компенсация.Стадиони и балове няма, ама има фитнеси, театри, други спортни мероприятия, школи,градини.Не всеки може да избяга от Сф или да работи от вкъщи или в изолация.ще се молим да отмине или да открият лек.
Пазим се ние , но детето излиза, мм е в колектив.Изтърваха работата , но те и  границите не затвориха,болни , карантинирани, контактни, всички си се разхождаха.. пълно безхаберие.Гърците ще ни тестват сега..чакай да видим кога ще ни 'лопнат кепенците..

# 13 187
Правителството призна, че слуша Мангъров, Мангъров също се похвали. Колко пъти трябва да напиша това? Мангъров в момента не е опонент на правителството, а е един от главните му съветници. И при положение, че се случва това, което той искаше, сега да се заявява, че нямал нищо общо е наглост безгранична.

# 13 188
Защо така сега забелязвам леко нежелание Мангъров да си получи лаврите за ставащото? Нали е правилно и хубаво...

# 13 189
Не знам каква отговорност ще носи Мангъров при положение, че самият премиер последно каза, че 'ще си живеем с вируса', което  Мангъров твърдеше още през март....

# 13 190
За мен негласно в момента НОЩ не съществува. На поредицата медийни изяви на Краля слънце , на които казва че е с НОЩ са само двамата лекари Кантарджиев и Кънчев - Мутафчийски го няма. За мен той си подаде оставка, но понеже държавата се тресе и решенията се взимат еднолично от видния artist дето ни води затуй всичко е и до тук. Никъде по света щаба или лекарите съветници не са тези дето взимат решенията . Те съветват - политическите и икономически решения се взимат от Президент/Министър председател според зависи устройството на държавата. При нас тук Министър председателя е лекар ( Ireland)  - но неговите решения не бяха еднолични. И Ние имаме подобен щаб, който изнася информацията за заболеваемост, но решения за отваряне затваряне са на правителството. Има една приказка за краля слънце - га яде кифтетата не рева. Не реви и сега . Отговорността на пълното отваряне/затваряне на държавата е негово и на елита в управлението. Не е нито на народа, нито на лекарите. И не го подържам него никoй не подържам , но смятам, че това което прави с хората да ги лашка от едната крайност до другата е най-малкото нередно. Театралните пиески, които разиграва - и слушах сутринта имал най-много бойни ордени и отличия от цяла Европа - да сме наясно Европа не е Банкя.

# 13 191
Не знам каква отговорност ще носи Мангъров при положение, че самият премиер последно каза, че 'ще си живеем с вируса', което  Мангъров твърдеше още през март....
Това и Мутафчийски го заяви, но едва ли имат едно и също нещо предвид.

# 13 192
  • Сф
Който взима решенията, той носи отговорността. Ако ще да слуша Маг Светлина.
Точно така, и аз съм бясна на ББ че не поема отговорност, ама той си е такъв, знаем си го.
Една държава е силна когато се действа със силна ръка!Особено по време на бедствия, войни и т.н.А и махленския му стил на държане  е отврат- толкова си може..да си ходи.

# 13 193
https://www.24chasa.bg/novini/article/8795931

Хонг Конг затваря училищата заради скока на заразени.

# 13 194
Лили,

Я кажи, според теб кой носи отговорност?

Мангъров и простите българи ясно. Някаква отговорност правителството и НОЩ носят ли или те всичко чудесно вършат?
Хеликаза, ти понеже не живееш в България да ти кажа че Мангъров и групичката му се скъсаха да обиколят де що има телевизия и медия да ни обясняват как още в самото начало на епидемията как тука Ковид го е прекарал половин България без да разбере, в момента болни от него няма, имаме само 30 болни (тези които са интубирани) останалите са пей сърце, обясняваха за световната конспирация, смъртността е 0,01%, хора има в болници не защото са болни (за него болни от Ковид са само интубираните) а защото се отпускат пари от държавата за всеки болен, (за което негови колеги подеха петиция срещу неговите изказванията), и да Мангъров и групичката му имат огромна вина в мометна да ги има тия 40% по думите на шефа които не вярват във вируса. Самият премиер каза че слуша Мангъров, какво да говорим повече. Това естествено не го освобождава него от отговорност за идиотското му управление на кризата чиито апотеоз беше днескашният брифинг. Съгласен съм че и НОЩ носят голяма отговорност за случващото се, защото те само козируват на тъпизмите му, а след това днес, те трябва да си хвърлят оставката и да кажат: ние отказваме повече да участваме в тоя цирк. Нашата функция е да се грижим за о-веното здраве, след като за г-н премиера о-вото здраве не е най важно, а иска от нас да водим дебати за да убеждаваме 40% от населението че вирус има, ние не виждаме с какво можем да бъдем полезни повече, дадохме нашите препоръки откъм мерки, оттам нататък отговорността за ситуацията се носи от управлението. И така те поне ще си тръгнат като мъже от тоя цирк.

# 13 195
Правителството призна, че слуша Мангъров, Мангъров също се похвали. Колко пъти трябва да напиша това? Мангъров в момента не е опонент на правителството, а е един от главните му съветници. И при положение, че се случва това, което той искаше, сега да се заявява, че нямал нищо общо е наглост безгранична.
Тоест Мангъров е виновен, задето правителството го слуша?И сега като се омазахме здраво, отговорността следва да я носи той? А тия дето имат мандат да управляват, даден им от гражданите са целите в бяло, така ли?

# 13 196

Ето една интересна статия - има места в Ню Йорк с почти 70% антитела:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/07/09/scientists-hail-stun … ew-york-may-have/
!
Чудесна новина - става ясно че IFR е много, много по-нисък от първоначално смятания.
  Не мисля. В Куинс населението е около 2.3 милиона. Официално починалите от ковид са около 7000, или 0.3% от населението, като има и невключени починали у дома или в болница, които не са тествани. IFR 0.5-1% си е първоначално смятания.

# 13 197
Къде мога да пиша ако знам, че съпруг на позитивен не е карантиниран?
Нашето РЗИ е гола вода както вече споменах.

# 13 198
Мангъров е виновен.Но не е само той.Всички сме виновни.И правителството,и разни алчни ресторантьори,и обикновените хора,нарушили карантината си.Тези,прибрали се от чужбина,укривайки факта,че са вирусоносители.Но това не омаловажава факта,че той ръси такива глупости и то така,че и той сам си вярва.

# 13 199
Да живеем с вируса не означава да се правим, че не съществува. Докато е сред нас, ще се налага да спазваме някои мерки, колкото и да не им се иска на някои хора.

Общи условия

Активация на акаунт