COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 352
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 170
  • Бургас
Дъщеря ми, почти на 17, вдигна Т вчера на обяд. 37.6, после 38, после пак свали на 37,6. Друго нищо ѝ няма - нито болки в гърлото, нито хрема. Личната предписа фервекс и авирон рапид. Доста се постреснахме и мозъкът ми не функционира нещо. Има ли смисъл да я водя за един бърз тест? Или направо за PCR? На кой ден от симптомите беше най-добре да се тества?
Бих помислила дали има рискови или повече контакти. Ако е така - PCR утре.
Ако детето се е пазило и не е било с много или рискови контакти бих изчакала.
Малкото ми дете беше болно преди месец, но не пуснах тест. Имаше 5-6 контакта и до един здрави (аз, баща му, брат му, двете баби Simple Smile ) Възпалени уши бяха, но риска да е друго беше минимален.
За бърз тест би било рано.
На себе си пуснах бърз, поради суха кашлица, отекъл нос, горчив вкус в устата от две седмици, предимно вечер. Имам алергии и въпреки това си пуснах, за да съм сигурна.

# 13 171
Ето една интересна статия - има места в Ню Йорк с почти 70% антитела:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/07/09/scientists-hail-stun … ew-york-may-have/
!
Чудесна новина - става ясно че IFR е много, много по-нисък от първоначално смятания.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:07 от Не се сърди, човече

# 13 172
  • Немция
Нещо лично от преди час - едното дете от бала на ЧГ Аркус  което беше с отрицателна проба но под карантина и със симптоматика, та неговият баща вече е с Ковид.
Даваха наскоро по немски тв канал за масовото тестване за антитела в немско градче, което март беше силно засегнато от ковид.
Имаше случай на жена, която е била с типична симптоматика за ковид, но ПСР-тестът й е бил отрицателен. Е, тестът за антитела се оказва положителен. Тоест го е изкарала, въпреки че ПСР-тестът друго да е показал.

# 13 173
  • София
Много ви благодаря Heart
Ще изчакаме засега. Аз се чудех дали бързият тест ще засече IgM, но явно е рано. Мъжът ми настоява за тест, аз уж съм по-спокойна. Тя няма Т в момента. Среща се с няколко деца понякога, всички са здрави. В края на юни се бяха събрали половината клас, но бяха в южния, на закрито не са ходили. Пишат си всеки ден, никой не е споделил да е болен, мен тази среща малко ме притеснява, въпреки че децата са сериозни - ползват маски на закрито и гелчета за ръцета.

# 13 174
Цитат
Ако се съди от паниката тук - хората трябва да са заключени като животни в апартаментите си за поне 3-4 месеца или пък да пишат обяснения защо отиват до магазина...Човек лесно може да се поддаде на подобни паник вълни.
А и Бойко не иска да маха всички мерки - неговата основа са 3те Дта - точно с тях съм напълно съгласен.
Пускането на хора по стадионите беше грешка но минало-заминало - сезона свърши.  Както е и лято да спрат дискотеките на закрито и това е що-годе добре, ако в България младите не живееха с родителите си - тогава можеше  и да ги оставят.
Ами ето аз ти обясних че няма от какво да си доволен но ти не ми вярваш. Simple Smile Мерките които ти одобряваш той иска да ги маха защото 40% от народа не вярва във вируса, а щаба е виновен че не ги е убедил в необходимостта им.

Цитат
В Япония мерките са по-слаби и от тук...само където се спазват...
Япония няма нужда от по строги мерки защото новите им случаи съпоставени към нашето население, са 13,14. Техният антирекорд Grinning е все едно ние да имаме 13, 14 случая. За което в момента можем само да мечтаем.

# 13 175
На парламентарния контрол задават въпроси на министъра на здравето. Сега отговаря за болницата във Велинград.

# 13 176
Не знам дали не ставаме свидетели на еволюцията и естествен подбор в действие. Съществува понятие здрав разум. Примерно, не  пипаш електроуреди с мокри ръце и нямаш работа по ел. мрежата ако не знаеш какво правиш и без да спазваш правила за безопасност. Може да причини смърт или трайни увреждания. Родителите са ти го казвали, началните учители са ти го казвали, ел. техниците са го учили и допълнително. Пише го в упътванията на всички уреди, заедно с предупреждение деца под определена възраст и хора с ограничени умствени възможности да не ползват без надзор. И, въпреки това, има хора, които го правят, и на първия или стотния път ги удря ток, включително ел. техници със завиден стаж. Защото някой друг го направил и не е имало проблем, защото си мислят, че на тях няма как да се случи, защото гледали клипче в нета.

Както и асансьорите от примера на потребителката - обикновено има табелка, на която пише до колко души може да се качат. Асансьори не се ползват при пожар и земетресения. Това, че не си прочел табелката, или че някой не ти го казва изрично всеки път, когато се качваш, ами не ти е виновен друг. Ако не знаеш как се използва асансьор, хващаш стълбите.

Ако не си наясно как се борави с ток, викаш някой, който е. При наличие на "здрав разум", абе при наличие на каквито и да е невронни връзки на горния етаж у човек с всичкия си, при наличие на инстинкт за самосъхранение. Май все повече липсват в модерното общество.

Колкото и да са разнородни посланията, има две, които не са спирали от началото - спазвайте хигиена и дистанция. Повтаряха и ги повтарят до откат. Или казано на прост език - мийте си ръцете и не се бутайте в хора, които може да са болни. И това си е "здрав разум" от преди короната, не е нещо ново, в банановите републики хора, които не са виждали училище и вътрешна чешма, го знаят... Ами няма да дойде Мутафчийски, или ББ, или Мангъров при всеки да му мие ръцете и да го дърпа, за да не се бута в хората.

# 13 177
Ами ако се поставите на мястото на управляващите,четете постоянно информация за вируса,но ако четете коментарите във фейсбук и всички други места ,(как народа гладува,как всичко е конспирация,как ......хиляди други неща)как щяхте да постъпите?Като отворя страницата на министерството на здравеопазването отдолу излизат първите 200 коментара и всияки пишат вирус няма,къде намират хора ,аз не познавам никой болен,и всякакви такива глупости.И това е всеки ден повтаряне и мозъка започва да вярва ....Аз като характер съм много лош човек и като ми омръзне да повтарям истината ,оставям човека сам да стигне до правилното заключение.

Работата на уплавляващите не е да четат из фейсбук и да им се накривява шапката от всеки коментар.
Това е институционална нефелност!

# 13 178
  • Bulgaria
tanini, не се притеснявайте излишно. Шансът да е заразена е нищожен. Според мен няма смисъл от PCR - само ще си хвърлите парите на вятъра, още повече щом в момента е без никакви симптоми. Следете състоянието идните дни. Всичко ще е наред. Simple Smile

# 13 179
  • Пловдив
Lady Cassiopeia Duval, хайде по-спокойно. Да, не вярват хората, защото още в началото НОЩ и ББ се издъниха. Можеха да си приложат едни куп мерки по много по-добър и ефективен начин. Единственото нещо, което постигнаха, е недоверието на хората.
Нищо хубаво няма да се случи, дано се разминем с по-малко жертви.

# 13 180
Мангъров и групата мангъровци няма да избягат от отговорност, колкото и да се опитват и колкото и да им е неприятно това ще им бъде напомняно регулярно от тези с малко по-дълга памет.
Ежедневно облъчване и гастролиране по почти всички медии в продължение на месеци със следните тези:
Отричане на сериозността и опасността от вируса. Отричане, че има починали от вируса. Отричане, че има болни от вируса. Подигравки с лекарите от първа линия, подигравки с хората в болниците, които били там от страх. Призиви за масово заразяване и стаден имунитет. Призиви това заразяване да започне от младите. Призиви да паднат абсолютно всички мерки и да си живеем както преди. Всичко това в една или друга степен се случва в момента.
Управлението на държавата призна, че слуша и Мангъров, самият Мангъров се похвали с това. Сега след като подпалиха държавата и реално се случва това, което пропагандираха месеци наред, искат да се измъкнат ни лук яли ни лук мирисали. Защо, ако това за което са се борили толкова време е нещо добро, защо сега отричат, че имат нещо общо?

# 13 181
Лили,

Я кажи, според теб кой носи отговорност?

Мангъров и простите българи ясно. Някаква отговорност правителството и НОЩ носят ли или те всичко чудесно вършат?

# 13 182
  • София
Няма проблем. След вчерашния протест (протести по време на пандемия, няма да коментирам) ни плашат какво ни чака.
Затова днес управляващите, вместо да дадат пример как Се прави, ще направят същата простотия и ще си мерят пишките с, контрапротест.

Е, защо затвориха дискотеките и спряха мачовете? Не разбирам, просто са малоумни или само ни плашат?

# 13 183
Който взима решенията, той носи отговорността. Ако ще да слуша Маг Светлина.

# 13 184
Ще си я споделят отговорността, спокойно. От народната любов има за всички.

Общи условия

Активация на акаунт