COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 352
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 230
Вирусът у нас тепърва ще минава своя пик, така, че мисля вече има реален шанс да се провери доколко е готова здравната ни система.
Реанимациите са зле от преди вируса, няма апарати, или са посчупени, персонал-  няма много желаещи за 1200лв. Ти сериозно ли?Влизал ли си скоро?Знаеш ли какви грижи трябват за един едничък човек за една нощ, ако се наложи в реанимация?
Премиерът ни каза, че болниците ни са подготвени, едва ли не ни покани да заповядаме да се лекуваме, 3 месеца се готвят, вече явно са напълно готови.

# 13 231
  • София
Скрит текст:

Двете К - Кантарджиев и Кунчев. Привидно са специалисти в областа на инфекциозните и заразни болести, НО и двамата не са действащи лекари. И двамата са по-скоро администратори и държавни служители в администрацията отколкото лекари. Сигурен съм, че никой от двамата отдавна не е виждал и реално лекувал болен пациент с инфекциозна болест.
От друга страна д-р Мангъров - специалист по инфекциозни болести, действащ лекар, който всяка сутрин в 8 ч. облича бялата престилка и влиза на визитация при истински болни от инфекциозни болести пациенти в Инфекциозна болница. Кой от тези тримата по-горе може да се сравни по експертиза с него - никой. Кой от тях тримата, всекидневно и ежечасно контактува и лекува инфекциозно болни пациенти - никой.
Е за каква дискусия говорим тогава?

Аз съм от противниците на Мангъров, признавам си. И много се радвам, че най-накрая лекарите се организираха да му се опълчат на простотиите.

Може и да е работещ лекар, а другите  - не, НО дори  и в световен мащаб се знае прекалено малко за този НОВ вирус, та нашия "блестящ ум" да прави каквито и да било категорични заключения. Това неговото е престъпно, защото въвежда в заблуждение и без друго достатъчно заблудения средностатистически българин. То и затова свободията е пълна - никой не вярва, че има вирус, всичко е световна конспирация и т.н.

Аз лично не виждам никакъв лъч в тунела. Простотията е масова и повсеместна и няма да успеем да се справим с нея....

Вирусът не е нов - коронавируси има от векове. Щамът е нов и все пак вирусът проявява достатъчно сходства с вече познати коронавируси. А за вече познати коронавируси доцент Ангел Кунчев има цяла книга издадена, по-точно за ТОРС. Не го казвам, за да се заяждам, а чисто информативно.
Лекарите, включително и в България, вече имат богат опит в справянето с COVID-19, което е нормалният ход на нещата - появява се зараза, проучваш я, учиш се как да я лекуваш и най-накрая се справяш с нея (тук надеждата остава ваксина де).

# 13 232
Има и други болести. Никой не го отрича. Много, много страшни болести.

И грип, и западно нилска треска, кърлежови, комарови болести - всичко е сезонно.
Горко ни обаче, ако има нещо, дето да ни гази нон-стоп, както се очертава...

Sunshine_Reggea, разбира се, разбира се - нов щам. Точно това имам предвид - за този щам не се знае почти нищо. Нищо, че коронавируси има от векове. От щам до щам разликата може да бъде огромна.

# 13 233
Ще има нов брифинг на ББ, министъра на транспорта и министъра на вътрешните работи.. Ако беше само на транспорта щях да мисля, че е за пакета "Мобилност", ама и шефа на МВР

# 13 234
Вирусът у нас тепърва ще минава своя пик, така, че мисля вече има реален шанс да се провери доколко е готова здравната ни система.
Реанимациите са зле от преди вируса, няма апарати, или са посчупени, персонал-  няма много желаещи за 1200лв. Ти сериозно ли?Влизал ли си скоро?Знаеш ли какви грижи трябват за един едничък човек за една нощ, ако се наложи в реанимация?
Премиерът ни каза, че болниците ни са подготвени, едва ли не ни покани да заповядаме да се лекуваме, 3 месеца се готвят, вече явно са напълно готови.
Толкова милиони дарения, толкова много респиратори - някой знаели нещо за тях - как се разпределиха?

# 13 235
Ще има нов брифинг на ББ, министъра на транспорта и министъра на вътрешните работи.. Ако беше само на транспорта щях да мисля, че е за пакета "Мобилност", ама и шефа на МВР

За шефа на НСО ще е почти сигурно...

# 13 236
  • София
Кой от т.нар. Щаб да я прави тази дискусия? То дискусия хубаво, ама нали трябва да имаш експертизата за да излезеш на такава дискусия. Кой влиза в щаба и каква експертиза има по инфекциозни болести (каквато болест е коронавируса)

доц. Георги Попов, началник на Катедра Инфекциозни болести във ВМА, човек сигурно няколко милиона пъти по-начетен, по-умен и с по-голям опит и конкретно с ковид от Мангъров. Но за мангъровците това няма никакво значение. А и времето за дебати свърши. Аз ако съм на мястото на щаба, повече няма да се занимавам с глупости. Наистина не са длъжни хората да стават на маймуни заради някакви пълни безхаберници, алчни и нагли типове,  да им обират негативите, че чак и да получават заплахи за живота им.
Щаба не се ли представляваше от други трима

# 13 237
  • София

Пак ще дъвчат НСО и сараите на Доган. Нали уж забранили достъпа до Росенец, сигурно ще се оправдават, че не е така.

# 13 238
  • Пловдив
Кога ще е брифингът?

# 13 239
Толкова милиони дарения, толкова много респиратори - някой знаели нещо за тях - как се разпределиха?

Те си знаят какво и как разпределят, но като показаха какво е защитното облекло на медиците от Спешна помощ по повод починалия лекар, дъщеря ми каза: Ми то като торбичката на лаптопа... И това нещо би трябвало да се пере при висока температура или да се дезинфекцира.  Жалка история.

# 13 240
Скрит текст:

Двете К - Кантарджиев и Кунчев. Привидно са специалисти в областа на инфекциозните и заразни болести, НО и двамата не са действащи лекари. И двамата са по-скоро администратори и държавни служители в администрацията отколкото лекари. Сигурен съм, че никой от двамата отдавна не е виждал и реално лекувал болен пациент с инфекциозна болест.
От друга страна д-р Мангъров - специалист по инфекциозни болести, действащ лекар, който всяка сутрин в 8 ч. облича бялата престилка и влиза на визитация при истински болни от инфекциозни болести пациенти в Инфекциозна болница. Кой от тези тримата по-горе може да се сравни по експертиза с него - никой. Кой от тях тримата, всекидневно и ежечасно контактува и лекува инфекциозно болни пациенти - никой.
Е за каква дискусия говорим тогава?

Аз съм от противниците на Мангъров, признавам си. И много се радвам, че най-накрая лекарите се организираха да му се опълчат на простотиите.

Може и да е работещ лекар, а другите  - не, НО дори  и в световен мащаб се знае прекалено малко за този НОВ вирус, та нашия "блестящ ум" да прави каквито и да било категорични заключения. Това неговото е престъпно, защото въвежда в заблуждение и без друго достатъчно заблудения средностатистически българин. То и затова свободията е пълна - никой не вярва, че има вирус, всичко е световна конспирация и т.н.

Аз лично не виждам никакъв лъч в тунела. Простотията е масова и повсеместна и няма да успеем да се справим с нея....

Вирусът не е нов - коронавируси има от векове. Щамът е нов и все пак вирусът проявява достатъчно сходства с вече познати коронавируси.

SARS-CoV-2 е един единствен по рода си респираторен вирус

Респираторен вирус, инфектиращ кръвни клетки и циркулиращ през тялото, е практически нечувано. Грипните вируси като H1N1 не са известни с това и оригиналният вирус на SARS, сестра коронавирус на настоящата инфекция, не се е разпространявал отвъд белия дроб.

https://elemental.medium.com/coronavirus-may-be-a-blood-vessel-d … hing-2c4032481ab2

# 13 241
Мисля че няма да има нова отмяна на мерките. Всичкото това сутринта беше цирк на шефа само с една единствена цел. Да се хареса на мангъровците. Защото знае че самото вземане на решение за мерките по дефолт няма да им се хареса. И затова и ги прави на маймуни щаба. И едновременно показва че мисли и за мангъровците, дори им даде много голям дял в нашето о-во (40%) затова беше тоя цирк, но знае какво ще се случи ако няма мерки. Затова и няма да отмени мерките, така мисля, въпреки че шефа е доказал че е способен на какво ли не.

# 13 242

Залагам, че ще е за връщането на КПП-тата

# 13 243
Американският рапър Еминем започна оскърбителна атака срещу хора, които отказват да носят покрития за лице на публично място, тъй като коронавирусните инфекции се разрастват в цялата страна.
"Половината от нас се разхождаме като апокалипсис на зомбита, другата половина е просто (ексцентрична) и не иска да носи маска..."
Текстовете на 47-годишния рапър се появяват в нова песен, продуцирана в сътрудничество с колегата му Кид Куди.
Еминем обяви песента и видеоклипа The Adventures Of Moon Man & Slim Shady в туитър.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53358850

# 13 244
  • София

Залагам, че ще е за връщането на КПП-тата

Аз не мисля, че ще ги върнат.

Общи условия

Активация на акаунт