COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 477
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 305
А аз се чудя какво правят нашите баби и дядовци сутрин в трамвая... Къде са тръгнали в 7:30-8:00 в делничен ден?
Сложили маски и ръкавици и си пътуват в тълпата...

Най-вероятно на пазар, дебнат промоции и намаления. С тези пенсии, никого не упреквам.

Да гледат внуците също. Ваканция е. Пък и сутрин е прохладно, а на обяд горещо.

# 13 306
Ха, мерките са въведени със заповед и се спазват, без значение кой какво изповядва в момента. Несериозно е да се твърди, че някой може да си позволи неспазването им позовавайки се на изказването на когото и да било.
Да, все едно аз като симпатизирам на Мангъров и някой ме е освободил от носене на маска...Joy Ами не ме е. Нося я, защото не ща глоба.
Толкова е нелепо това твърдение, пък се и повтаря до посиняване.

За двама положителни затварят цялата фабрика!? Другаде правят проби на контактните и дезинфекция. "Градус" Стара Загора да не би да затвори!?
Като каза Градус, какво стана с това огнище? Май загасна безсимптомно.
А с Доспат и Сърница? Позабравихме ги нещо, а пък много страшно беше уж...Joy
Чак имаше линч на учителки в ДГ и на работнички, позволили си да пият аналгин.

Стояха си карантинирани, после се появи и друго огнище в друга производствена фирма, пак с много работници от същия етнос. Изобщо не споменаха коя е. Заразата тръгна от шефовете обаче. Ще ме заметат сигурно де.

# 13 307
https://m.24chasa.bg/region/article/8796871
Положителни резултати от българи и румънци на Промахон.

# 13 308
Норвегия сложи България в списъка на държавите от червената зона. Който отива в Норвегия от България, трябва да стои 14 дни в карантина.

Хайде, честито на футболните фенове по стадионите, младите в дискотеките и всички невярващи. Норвежките туристи ще заобикалят България тази година.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 15:55 от Fenris

# 13 309
Ето това вече са обещаващи лекарства. Забележете лекарства срещу хепатит Ц са дали сериозен благоприятен ефект върхи смъртността в групата която ги е приемела, спаднала е 4 пъти.
  https://btvnovinite.bg/svetut/oshte-edin-potencialen-lek-medikam … -za-covid-19.html
Фаучи коментира че резултатите са много обнадеждаващи.
много хубаво, но ползва ли се в БГ болниците? американците сигурно и него вече са изкупили

# 13 310
  • При семейството си
Най-голямата шивашка фабрика в югозападна България, която се намира в Гоце Делчев затворена заради ковид. Двама от работниците са положителни. На първо време предстоят тестове на 200 работници.

https://nova.bg/news/view/2020/07/10/293424/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%8E%D0%B3%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81-covid-19/

"Той допълни, че най-вероятно фабриката ще отвори врати в понеделник."

# 13 311
  • София
Роналд,
Така е, прав си. Почти никой не позна за нищо освен крайните песимисти. Това което се случва не е нелогично в интерес на истината. Просто аз си мислех, че със силни начални мерки ще преборим вируса и тази формула както се видя бе успешна за много държави, някои дори обявиха, че са чисти. Но явно няма как в 21 век да се справиш с подобен род мерки, защото границите са силно размито понятие. Специално за България сега нямаше да сме на този хал ако не бяха така масово разпуснаки мерките в началото на Юни. Така че аз не съм виновен, че не съм познал, защото когато писах моите виждания, писах и какво трябва да се направи, за да се справим. А то не бе направено.
Просто трябваше да е етапно и с някои по-леки ограничения и сега щяхме да имаме по толкова случая колкото през Март/Април. А с горещините лятото още щеше да се ограничи. Докато сега жегите и като цяло повечето време на открито ще допринесат своя дан ама не в ограничаването на заразата, а в по-лекото и протичане. По-малко хора в интензивното и по-ниска смъртност. Защото ако тези цифри в момента бяха същите през Април, то щяхме да имаме минимум над 80 човека в интензивните отделения и много по-висока смъртност като цяло.

Но това са ясни неща. Аз преди всичко визирах новините за нови вируси и подобен род щуротии. Нали се сещаш, че от есента ще ни атакуват наистина нови вируси? А после ни чака и новия сезонен грип. Другите вируси и бактерии няма да изчезнат. И много хора ще се разболяват. Въпросът е дали ще се калкулират правилно и в коя статистика ще влизат... И докога ще ни ''стряскат'' по медиите (умишлено според мен).
А за 2021 г. съм убеден вече, че освен ако няма директива за която не знаем, то няма как да не се преборим. Самият вирус ще отслабне дори и без ваксина. А трябва вече да има и ефикасен лек/третиране на по-тежките симптоми, дори и самата ваксина, за която има индикации, че ще е налична още тази година, което на мен ми е малко съмнително ама карай да върви.

# 13 312
  • Варна
Докато разглеждах графиките на активните случаи в европейските страни, попаднах на две много странни - едната е баш на Норвегия, а другата - на Словения. Невъзможно е това да стане, според мен:

Норвегия - на 21 май имат 8042 активни случая, а на 22 май - 370:

Словения - на 17 май - 1089, а на 18 май -  27:

Шекспир е казал, че светът е сцена, ама щото не е знаел за цирка...

# 13 313
  • на пистата
Мацката при която ходим в Гърция е публикувала това на стената си.Не се отнася само за българи а за всички туристи.
Hello to all my friends. Greek governments announcement says : From 14 of July the people who wants to visit Greece they all have to make the covid- 19 test 72 hours before entering Greek borders and of course must be negative ☀️⛱️

# 13 314
Така, надявам се, че няма да бъда изтрита. Мнението ми не е на политическа тематика, макар да засяга практиките на правителството.

За петицията против Мангъров. Бих я подписала, ако има ясно изискване той да отговаря за пряко нанесено, заради думите му, действие, което е навредило.
Не мисля, че някой има право да "затваря устата" на който и да е. Всеки има право на мнение, което да изкаже. Дава му се ефир, задават се въпроси, той дава мнението си. Вярно, грешно, това няма значение. Живеем в демократично общество, това значи, че ако иска може да застане в национален ефир и да каже, че иска всички възрастни и болни да измрат.
Това, че не случайно е там, мисля че стана ясно на всички. Винаги, във всяка криза, нашето правителство (независимо от цвета) си намира някой такъв "анти-герой". Важно е разединението да е на макс. Така, независимо от резултатите, властта има вратичка. Ако нещата станат по един начин, ето ние послушахме него, той се оказа прав. Потупване по гърба. Ако се случат по другият начин, ето той излъга народа, но толкова хора му вярвахте, че нямаше как да не се съобразим. Ние следваме волята на народа. Потупване по гърба.

За НОЩ, честно казано думите на премиера ги поставиха в много незавидна ситуация. Имат избор или да изпълнят цирка към който ги призовава, резултата е ясен, още по-объркано и разединено общество, защото хората ще чуят само каквото им допада, или да се оттеглят. Но това оттегляне ще затвърди позицията на тези, които подкрепят Мангъров, защото ще се изтълкува като бягане и един вид " Те знаят, че той е прав и ги е страх, че ще го докаже".
Общо взето картите са подредени така, че всички да страдат, чисти излизат само тези, които са горе.

Някой спомена, че имало и други учени с неговото мнение. Дайте насам интервюта с тях, нека да видим какви са и кои са. Аз за такива не знам. Знам за няколко, които в началото мислеха, че това е "грипче" и много бързо оттеглиха изказванията си.

КПП-та в момента са напълно безмислени. Единствено ще вкарат още напрежение, а функцията си няма да изпълнят. Дано наистина не му хрумне на някой горе, защото това ще е огромна грешка.

В момента се чувствам като във "Война без край", когато доктор Стрейндж каза "We are in Endgame now". Стигнахме един етап, от който връщане вече няма. Разпространение освен дифузно е адски голямо, болниците НЕ СА готови, дори и наполовина, просто защото положението в тях никога не е било добро. В момента няма път назад, няма оправяне.
Загубиха преимуществото, което имахме тогава. Вместо да свалят пейки и да слагат постове из планините, трябваше да карантинират пристигащите, да тестват всеки в болница и да вдигат мерките леко.
Те направиха и невъзможното да обърнат общественото мнение срещу тях и срещу мерките. Сега ще си берем плодовете.

Все  по-често ще се срещаме с вируса лице в лице. Все по-често ще чуваме за близки и познати, които са контактни/болни/починали. Можехме да се Нова Зеландия на балканите. Сега ще сме си просто България, която както винаги от първо място мина на последно, заради собствените си управление и народ.

За вируса в Казахстан: това се случва, когато си правиш "чиста" статистика. Когато запишеш Ковид-19 само на леките случаи, за да изглежда, че се справяш, ти оставаш един куп тежки случаи "неопределени". Разбира се, когато само тежките случаи са такива, смъртността при тях изглежда ужасяваща. А всъщност, поне аз съм сигурна, всичко е Ковид, но просто не могат да признаят, че да лъгали. Няма нов страшен вирус.

# 13 315
# 13 316
  • на пистата
Нямаше нужда да го чета.Тя няма да лъже Simple Smile все пак има хотел,няма да си гони гостите.Абе ще ни натирят всички страни ...ама квото е.Сами сме си виновни.

# 13 317
Нормално, чудех се кога гърците ще представят сметката на нашето МЗ заради тестовете, които правят по границите. Да не би да са длъжни гърците да тестват всички българи, това е работа на българската държава и българите.

# 13 318
Значи, ако не се дава Мангъров по медиите, ще има свобода на словото. Има много лекари извън България, които мислят като него  и си изразяват свободно мнението. Всеки има право да чуе различни гледни точки и да реши на кого да вярва. Нямаш право да нарушаваш приетите разпоредби. А те не зависят от Мангъров .

При вас в ОАЕ, ако някой, като Мангъров се появи и почне да приказва, че мерките взети от властите за опазване на общественото здраве са ненужни, какво ще стане с него? Защото гледам, че в ОАЕ са направили 3.5 милиона PCR тестове от началото и планират още 2 милиона теста за следващите два месеца. Ако някой като Мангъров се появи сега и почне да обяснява, че се правят "Игри на тестове", какво ще стане с арабския Мангъров? Ще му бъде ли позволено месеци наред да разпространява тезите си и фалшиви новини в публичното пространство?

Когато става въпрос за нещо, което носи вреда на общественото здраве, тогава свободата на словото трябва да има някакъв лимит.

Меркел вчера е казала, че кризата от КОВИД-19 е разобличила границите на отричащия фактите популизъм. Отричащ фактите популизъм към който спада Мангъров. Едва ли в държава, като Германия ще бъде дадено такова медийно поле за изява на такъв като Мангъров. Още повече, че няма как Меркел да си пише смс-и с човек, който има такива виждания за пандемията, или да ги прилага на практика.  

Но в България нали сме по-големи католици от папата, нека дадем свобода на мангъровщината.

# 13 319
Мярката на Гърция е свързана според мен и с пускането на директни полети от Англия на 15-ти....не е заради нас..

Общи условия

Активация на акаунт