COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 060
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 320
Neko.fukakai, ние може да живеем в демокрация и по закон всеки да има свобода на словото и да има право да си дрънка всякакви глупости. Обаче има и едни неписани правила за поведение, наречени морал, които също е добре да се спазват.
Не може цял свят да се е екипирал като за пришествието на извънземни и да се чудят какви мерки да приложат, а нашия /Мангъров/ да се изтъпани пред цяла България и то многократно и да твърди, че става дума за безобиден вирус и че се карал леко. Недопустимо държание на медицинско лице в дадената ситуация.
И между другото, простотиите му са от самото начало на заразата, не е сега паднал в жертва.

# 13 321
Нормално, чудех се кога гърците ще представят сметката на нашето МЗ заради тестовете, които правят по границите. Да не би да са длъжни гърците да тестват всички българи, това е работа на българската държава и българите.

Защо да е работа на българската държава за мен е редно който иска да ходи в Гърция сам да си плаща теста.

Иначе относно това което се случва в България че бързо се отпуснаха  марките с баровете и дискотеките според мен е защото наистина решиха без да го признават да го пуснат вируса да мине през повече хора  и горе долу да са го минали някакъв процент от населението за да не дойде зимата и да се окаже че у нас са го минали много малко и наред с другите грипове да стане катастрофа.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 16:18 от Niss

# 13 322
Утро, така е. Въобще не го защитавам. Мисля, че всички знаят мнението ми за него. Просто казвам, че от една страна не е редно, щом властта и медиите ми дават ефир, да искаме да млъкне. Второто е, че наистина това си е политически шантаж. Това не го оневинява по никакъв начин. И на мен ми се иска да беше млъкнал много отдавна, самата аз се чудех как не го е срам.
Но не мога да отрека и факта, че в България свобода на словото, като такава, няма. Щом някой е в ефир, то той е там с причина.

# 13 323
https://show.blitz.bg/folk/uzhas-sled-galena-i-desi-slava-e-s-covid-19

https://show.blitz.bg/intervyu/prvo-v-blits-desi-slava-s-prvi-du … razena-s-covid-19

Чалга дивите много не ме интересуват, но пък явно за журналистите те са интересни, вместо да вземат да дадат по-подробна информация за случаите в София като цяло.

# 13 324
https://show.blitz.bg/folk/uzhas-sled-galena-i-desi-slava-e-s-covid-19

https://show.blitz.bg/intervyu/prvo-v-blits-desi-slava-s-prvi-du … razena-s-covid-19

Чалга дивите много не ме интересуват, но пък явно за журналистите те са интересни, вместо да вземат да дадат по-подробна информация за случаите в София като цяло.
И в същото време - https://show.blitz.bg/folk/roksana-i-reni-besni-na-izvnrednite-m … diskotekite-video
Роксана и Рени бесни на извънредните мерки и затварянето на дискотеките
Константин също се плацикаше в новия си басейн от къщата си в Бояна, пиеше бира Корона и се подиграваше на мерките. Честно казано, грам съчувствие не изпитвам към това съсловие, щом има пари за басейн и къща в полите на Витоша, трябва да има спестявания, за да поддържа стандарта си, или да го попромени, за да храни децата си. Има доста по-нуждаещи се и стойностни хора в обществото ни, които имат нужда от подкрепа в този момент.

# 13 325
Рекордния брой случаи в Пловдив - 5 военни от подделение в Асеновград, почти всички останали са футболисти или футболни запалянковци, обикаляли нощните заведения, или абитуриенти, правили същото.

Голям брой от днешните случаи на коронавирус в Пловдивско, обявени в Националната система, са свързани с масови събирания, съобщиха от Областния кризисен щаб.
Сред тях са посещението на футболния мач ЦСКА - „Локомотив“ (Пловдив), абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград.
42 са новите случаи на коронавирус в Пловдивско за последното денонощие. Има и единични случаи, които в момента се проучват. Петима са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград и всички са на домашно лечение.
Днес в системата вече са регистрирани и четиримата футболисти на „Локомотив“ (Пловдив), както и далият положителна проба домакин на отбора. Всички са на домашно лечение.
Шест от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в бар "Сикретс" или "Бушидо". Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.
От новорегистрираните отново има празнували абитуриентски бал - 5-ма, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения - отново "Бушидо", "Сикретс", но и двама от тях съобщават, че са посетили дискотека "Премиер".
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/petima-dushi-ot-voennoto-p … ronavirus-2232855

Аз продължавам да беснея за друго - за повечето нови случаи у нас се аповече информация къде, как и защо. Само в София пълно мълчание. След тези 140 от снощи няма как да няма някаква връзка между част от тях - мачове, нощни заведения, балове. Няма нищо и като възраст. А всичко това е много важно за нас, които се опитваме да оцеляваме в столицата без да се заразим. Защото едно е да са заразени хлапаци и футболни фенове, с каквито повечето от нас много рядко имат близък контакт, друго е да е пламнала някоя фирма или всичко да е дифузно сред различни възрасти.
Защото хлапаците не пътуват в час пик в градския транспорт и са много по-малко опасни от средностатистическия столичанин, който ходи на работа и по различни причини не се е качил в колата си.

Едит: изобщо не ме интересува коя чалгаджийка се е заразира или се тръшка, че няма да изкарва хилядарки на вечер. А и няма как да се заразя от тях - не вярвам да ходят пеша по софийските улички и да пазаруват от кварталните магазини. Не се возят и в градския транспорт, така че те са доста безопасни за простосмъртния софиянец.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 16:30 от Недоволна

# 13 326
  • София
Мярката на Гърция е свързана според мен и с пускането на директни полети от Англия на 15-ти....не е заради нас..
Тц, само на Кулата ще искат  тестове. Балканските страни изпуснаха положението и съответно се налагат мерки.

# 13 327
Нещо за доц. Мангъров вечната тема тук ми се иска да кажа. Значи, неговите теории, виждания и пр. биха могли да са верни, но неговата категоричност в условия на нов вирус не е най-правилната позиция. Но, това не е чак толкова проблемно, има много мнения по света, неговото просто се добавя към тях. Обаче, според него не трябва да се следи кой къде кога се е заразил, само да се изолират / пазят възрастни и уязвими групи. Той призовава да се отворят училищата например също. Дотук добре, но в момента стратегията на почти всички държави засегнати от вируса, е да се тества, карантинира и съответно да си предупреждават населението и да затварят граници ако някъде се случва неконролирана зараза. Тоест, ако се заразят стотици хиляди българи (хипотетично), ще се изолираме отвсякъде? Как ще се живее в тая държава, а ние сме много малка държава и сме зависими. Как ще си изкарваме прехраната най-малкото, ако чужди фирми не ни искат? Това за мен е огромен проблем поне до надеждна ваксина или пък (песимистично) някакъв момент в бъдещето, когато короната победи планетата и никой вече не си прави труда да тества и брои заразени хора. Или, докато малка България не стигне 70% стаден имунитет - другата му теория, за която четох.

# 13 328
  • София
Неко, в петицията става дума за друго. Не въпросът в свободата на словото. Той има право да развива каквито си иска теории. Свободата на словото е едно, клеветата е друго. И сега има текстове в НК, уреждащи този въпрос. Той заяви, че лекарите пишат болни от Ковид заради 1200лв.и да точат касата, както и беше споменал за даването на пари, за да те пишат болен. Това са сериозни обвинения, които също подлежат на наказание. Ако има конкретна информация, факти - да сигнализира компетентните органи, да я предостави с имена, дати и т.н. В противен случай си е чиста клевета.

# 13 329
Здравейте,
Къде в София може да се направи PCR тест - сертифициран ... освен в Рамус.
И със записване ли става или отиваш на място и се изследваш ?!

# 13 330
И все пак добре дойдоха на управляващите тези нови бройки заразени, без да ги поставям под съмнение. Сега просто ще осъждат всички форми на протест, когато честно казано хората имат най-голяма нужда да излязат на улиците и да ги заметат. Sad Без да искам да омаловажавам опасността от заразата, но смятам, че протестите сами по себе си не биха могли да бъдат повод за увеличение на заразите не повече от досегашните мерки. Щом в открити барове може, би трябвало и на протест да може.

# 13 331
Аз пък с нетърпение очаквам А.Кунчев да хвърли оставка. Ега ти как си спретнахме сам саменички най-гадния сценарий по време на пандемия - политическа криза. Това да ми го беше казал някой в началото на годината, нямаше да го повярвам.

# 13 332
  • Пловдив
Аз пък с нетърпение очаквам А.Кунчев да хвърли оставка. Ега ти как си спретнахме сам саменички най-гадния сценарий по време на пандемия - политическа криза. Това да ми го беше казал някой в началото на годината, нямаше да го повярвам.
аааа...да не е луд...? Laughing  Тоя е на поста от сума ти години. Надали сега ще го сдаде.

# 13 333
Здравейте,
Къде в София може да се направи PCR тест - сертифициран ... освен в Рамус.
И със записване ли става или отиваш на място и се изследваш ?!
От лабораториите - Цибалаб, Кандиларов, май Синево. От болниците - Токуда, Софиямед. Дали са сертифицирани не знам. Повече информация трябва да търсите в сайтовете им или да питате по телефона.

# 13 334
А да го правят на луд? Докога един нормален човек може да издържи това, което му се случва? Нали той носи отговорност за това омазване в момента, въпреки че на всички ни е ясно, че не е негова идеята за това разпасване.

Общи условия

Активация на акаунт