COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 718
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 410
Ами не, не е нормална реакция психясването.
Напротив, в много държави сега доста хора са с психични проблеми и търсят медицинска помощ, това са заболявания като всички останали. Не знам дали знаете, но у нас последните месеци има вълна от самоубийства, това се крие от статистиката, дори познавах един човек който май месец се обеси, на 42г. мъж.

# 13 411
Точно сега ли се сетиха да протестират и едните, и другите? При 330 заразени на ден? Сами се закопахме! Направо не ми се мисли какво ще гледаме след 2 седмици по новините!

# 13 412
Ами не, не е нормална реакция психясването.
Напротив, в много държави сега доста хора са с психични проблеми и търсят медицинска помощ, това са заболявания като всички останали. Не знам дали знаете, но у нас последните месеци има вълна от самоубийства, това се крие от статистиката, дори познавах един човек който май месец се обеси, на 42г. мъж.

Конспирациите и мисълта, че има "скритата вълна от самоубийства" е типичен симптом на психясването.

# 13 413
Ако щете ми вярвайте, за 50 годинни, за първи път осъзнавам в каква дивашка държава живея. За първи път завися по някакъв начин от управлението и ми идва да си скъсам чорапите.

# 13 414
Борим се за СТАДЕН имунитет. .

# 13 415
Скрит текст:
Стотици в момента събрани пред президенството и полицията не ги разпръсква съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на футболен мач - не може.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - в дискотеката - не може
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на сватба не може
Какви са тези мерки, някой разбира ли изобщо какво става. Полицията трябва да следи за спазване на заповедите на министъра. Никой нищо не прави?
как може да се сравняват мероприятия като футболни мачове и балове, с протест, който е вопъл на хора в резултат на проблеми и търсене на помощ?!
Катерица, протестите са за всичко друго, во не  и вопъл за помощ. Съжалявам, че нямам голяма метла, да ги насмета и двата протеста. Не мога да повярвам, какво ни се случва на фона на пандемия и здравна криза.
Благодаря, че разяснихте. Наистина не знаех, че е режисирана политическа игра.
Скрит текст:
Да, отдавна съм извън България
.

# 13 416
Скрит текст:
Стотици в момента събрани пред президенството и полицията не ги разпръсква съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на футболен мач - не може.
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - в дискотеката - не може
Пред президенството може събрани стотици хора един до друг - на сватба не може
Какви са тези мерки, някой разбира ли изобщо какво става. Полицията трябва да следи за спазване на заповедите на министъра. Никой нищо не прави?
Ако някой от полицията направи нещо ще кажат че е репресия и хората ще започната да се бия, да палят, да грабят, затова вече мерките срещу пандемията по време на протестите и контрапротестите се изпариха и всичкото пазене, маски, подписки, петиции отива по д....те. Дискотеки, барове, балове, мачове ще ни се видят като малко събрание от 15 човека в часа на класния. Жалко, много жалко за всичко.

# 13 417
Ако щете ми вярвайте, за 50 годинни, за първи път осъзнавам в каква дивашка държава живея. За първи път завися по някакъв начин от управлението и ми идва да си скъсам чорапите.
Не е възможно сега да го осъзнаваш - предвид възрастта ти трябва да си минала и през соц-а, и през всички видове преход 😀

Но честно, всичко това гледано отстрани, изглежда изключително нелепо.

# 13 418
  • sofia
+ 10 от мен!
Гледам и не вярвам на очите си! Просто съм изумена!

# 13 419
  • София
Забрана за събирания?
Едно голямо Ха Ха Ха RageRageRage
В блока до нас празнуват бал. Събрали са се поне 100 човека - учениците, родата, зяпачите. Крещят - 1,2,3...
И после контрол трябва

# 13 420
А сега как добре се усвояват парички и как ще си тръгнат след 2 седмици и ще ни оставят празни касички...
Този филм сме го гледали

# 13 421
  • sofia
Забрана за събирания?
В блока до нас празнуват бал. Събрали са се поне 100 човека - учениците, родата, зяпачите. Крещят - 1,2,3...
И после контрол трябва
Те на пъпа на Столицата са хиляди, ти за 100 човека се притесняваш!

# 13 422
Тити, именно , и по соца съм живяла, и кризи съм преживяла. Но осъзнаването ми е сега.
Избрах си професия без началство. Ама ей го. За пръв път и политика, и главатари са ми важни.Слушам, гледам и немея.

# 13 423
  • София
Забрана за събирания?
И после контрол трябва
Те на пъпа на Столицата са хиляди, ти за 100 човека се притесняваш!

Тези на пъпа на София не са отишли за забавление. Не казвам, че сега е време за протести, но има много повече смисъл от тях, отколкото така "незменимите" балове

# 13 424
  • София
Спокойно, които са на правилния протест, няма да се заразят.
Зависи кой ще бъде правилният в България

В САЩ е така, даже "проучване" доказва, това го коментирахме в темата за САЩ.
Изследване доказва, че груповите расистки протести на Black Lives Matter със сигурност НЕ водят до нарастване на случаите на корона вирус:)
Докато събранията с поддръжници на Тръмп водят до нарастване на корона вируса

CNN, 28.06
Black lives matter protests have not led to a spike in coronavirus cases research says
https://www.facebook.com/val.kanchelov/posts/3518317658196590

Общи условия

Активация на акаунт