COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 528
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 470
  • София
Ужас, и един протестиращ крещи в лицето на полицаите, естествено повечето са без маски, направо не й завиждам на жена му на този полицай, дето го оплюнчиха да му крещят. На БНТ върви пряко.

# 13 471
  • Пловдив
Няма надежда. Никаква! Някакви се изживяват като новите будители на нацията като крещят истерично и нечленоразделно в лицето на други. Хора, това истина ли е. Ще започна да гледам турски сериали. Там има по-малко драма. Оф. И по Нова същото.....

# 13 472
Хадзапи, с твоите хиляда заболявания, не те е страх? Евала!

Да, Не ме е страх. Преборила съм се със страховете си. Преди две години преживях вече близо до смъртта и Не се страхувам. Тогава Благодарение Само на Себе си, НЕ на лекари, започнах да чета, да си правя изследвания САМА, с тях по лекари и парче по парче събирах и сглобявах общия пъзел на моите проблеми и Накрая вече съм си взела и съм си подредила кое какво е и сама си се и следя. Никой лекар изобщо НЕ се заинтересува да погледне да ОБОБЩИ, само на ПАРЧЕ.
И така НЕ е само с мен, това е масово явление - всичко е на парче. Затова така на парче, ходя при определени лекари, които са Лекари, с годините открих такива, но накрая опира всичко до мен самата - Аз да си реша дали едно или друго е за мен.
И така си помогнах.

# 13 473
Това и аз го хванах - полицаят няколко пъти си задържаше дъха и се чудеше накъде да си извърти главата, докато един му каканижеше и крещеше в лицето от непосредствена близост. Стана ми жал за полицая.

На мен пък ми е интересно кои са тези идиоти, които са пуснали полицаите на такова мероприятие без шлемове / маски и ако управленците са идиоти, самите полицаи нямат ли здрав разум.
Вейпър, преди да превключа телевизора на документалните канали, видях полицаи с маски. Явно повечето от полицаите не вярват във вируса и за това не се пазят. На някои места доста полицаи се заразиха, при това от тези, които седят по гишетата и са чиновници.
 Все пак всеки би трябвало да има маска в джоба или чантата, за да влезне в магазин.

# 13 474
Вейпър, преди да превключа телевизора на документалните канали, видях полицаи с маски. Явно повечето от полицаите не вярват във вируса и за това не се пазят. На някои места доста полицаи се заразиха, при това от тези, които седят по гишетата и са чиновници.
 Все пак всеки би трябвало да има маска в джоба или чантата, за да влезне в магазин.

Честно казано за тези никак не ми е жал. Яд ме е като на всеки друг, който утре ще зарази някого заради лично безхаберие. Защото и аз допускам, че ако началството не ти е осигурило шлем, заедно със задължението да го носиш, всеки би трябвало да има маска в джоба и да я носи там, където няма възможност за дистанция.

# 13 475
Има време за протести, има време да се махне кочината, има време да се избере нещо хубаво и различно и това са изборите. Когато на изборите човек си седи в къщи и псува всички политици, сега няма право да съди кой е прасе и кой не.
По голяма пародия на протести не съм гледала никога. Жалко за хората, ще вземат по някой лев, дано да им стигнат за лекарства после.

Точно!
А по въпроса с вируса. Днес бях в малък салон-една фризьорката и една маникюристка. В салона допускат по 1 клиент на всяка. Влезе една дама, на вид интелигентна, със запазен час и се разпени, когато и казаха да сложи маска. Сложи я под носа и по едно време пита ехидно дали някой от нас има познат с Ковид. Оказахме се двама. Тя млъкна. Два-три пъти сваля маска под брадата, за да говори по телефон.Юридически термини. Адвокат, съдия, нотариус? Нямам думи.

# 13 476
  • София
Повечето полицаи, които пазаха сега, докато се изтегляха към Александър Невски, бяха без маски, подтичваха леко. Не ми се вярваше за автобусите, но наистина ги показаха, като преди епидемията наредени спретнато. Колко народ е дошъл, колко чудо! И при това имаме заповед да не се събират много хора на едно място!

# 13 477
  • София
След тези протести няма никакъв смисъл нито от петиции, нито от КПП-та... Голямо омешване стана.
 И аз да бях певица, бъдеща булка или собственик на дискотека щях да съм ядосана. Забраняват нещо, а в същия момент по улиците ад...

# 13 478
Аз май не чух някой представител на която и да е партия малка, голяма, на власт или в опозиция, да каже внимавайте, пазете се, за а призиви да не се струпват или протестират точно в ден с 330 нови заразени да не говорим. Всички ли се юрнаха да се доказват какви големи мъжаги са по време на епидемия? Питам, понеже имам един глас и нямам готово решение кой е достоен за него. Вероятно така ще си и остане - недаден..

# 13 479
Президент на държава  организира протести- човек, който  по принцип трябва да е обединител и е уж безпартиен,
се опитва да бута правителството и организира масово събитие  в момент на световна  пандемия, с което само ще вдигне броя заразени,
''Не клати лодката, глупако, всички сме в нея''- така се бяха обърнали към хибридчика,
който винаги е готов да съботира  държавата си и  да работи против нея .....

# 13 480
Значи, ако не се дава Мангъров по медиите, ще има свобода на словото. Има много лекари извън България, които мислят като него  и си изразяват свободно мнението. Всеки има право да чуе различни гледни точки и да реши на кого да вярва. Нямаш право да нарушаваш приетите разпоредби. А те не зависят от Мангъров .

При вас в ОАЕ, ако някой, като Мангъров се появи и почне да приказва, че мерките взети от властите за опазване на общественото здраве са ненужни, какво ще стане с него? Защото гледам, че в ОАЕ са направили 3.5 милиона PCR тестове от началото и планират още 2 милиона теста за следващите два месеца. Ако някой като Мангъров се появи сега и почне да обяснява, че се правят "Игри на тестове", какво ще стане с арабския Мангъров? Ще му бъде ли позволено месеци наред да разпространява тезите си и фалшиви новини в публичното пространство?

Когато става въпрос за нещо, което носи вреда на общественото здраве, тогава свободата на словото трябва да има някакъв лимит.

Меркел вчера е казала, че кризата от КОВИД-19 е разобличила границите на отричащия фактите популизъм. Отричащ фактите популизъм към който спада Мангъров. Едва ли в държава, като Германия ще бъде дадено такова медийно поле за изява на такъв като Мангъров. Още повече, че няма как Меркел да си пише смс-и с човек, който има такива виждания за пандемията, или да ги прилага на практика.  

Но в България нали сме по-големи католици от папата, нека дадем свобода на мангъровщината.
  Аз не съм в момента в ОАЕ и не се чувствам оттам въобще, за да ми казвате  , че е у нас. Много от мерките там бяха крайно неприемливи за мен и там не може да ни е пример за демокрация. Въпреки лютите мерки , с епидемията  изобщо не е приключено . Иначе имаше и вечерен час , все още се ходи с маски навсякъде.
   Тестове правят масово отскоро. Аз карах нещо през март-април, тест не ми направиха, а ми изписаха панадол и чакане.
   А приключването на демокрацията така започва с тихи стъпки . Днес едно не е подходящо да се говори, утре друго.

# 13 481
  • София
Полицаите продължават да са без маски, я, сега показаха един с маска!  Добре де, те поне трябва да са екипирани,, един си цъка на телефона. Май само фоторепортерите и операторите с камерите са с маски.

Да, никой не каза, че не е време за протести при толкова заразени.

# 13 482
  • Там,където се събуждам щастлива.

Аз наистина не очаквах такава безмерна тъпота, изумена съм от последните събития в България по време на пандемия...

И аз. Всичко, което си ни споделяла за ситуацията в Швеция ( за което съм много благодарна на теб и всички останали в темата!) е като капка в морето сравнено с това....

Аз не съм изненадана. Никой от моите роднини не взима сериозно нещата. Дори не ме изслушват добре. Променят темата. Не е, че всички ще умрем, но никой не мисли за здравната система, където ще е най-големият проблем.

# 13 483
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не знам как да го напиша по-точно, за да опиша тревогата и яда си - не бива да се толерира неспазването на мерките на тези протести, а тези, от които зависи не правят нищо възможно да го спрат... ами колкото и да подкрепям недоволството от това, което се случва в управлението на държавата ни - няма да съм там.

# 13 484
Ужасно е това с тези протести. Всички, които ни разправяха, че вирусът е отслабнал ще убият сега много хора. Народът не вярва вече, че има вирус.
Точно си уговорих лечение в Германия - досега бяха много любезни, но от няколко дни не ми отговарят и не ми насрочват дата. Надявам се да не ни резнат и немците...
До две седмици ще стигнем 4цифрени заразени- отворихме кутията на Пандора.

Общи условия

Активация на акаунт