COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 185
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 605
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp
Децата по-малко ли са хора от възрастните и нямат ли и те право на здраве според нуждите си.
Никой не пречи на рисковите групи, но всички рискови групи да се огледат малко в поведението си, че съвсем загубиха подкрепа с невъзпитаните си изявления и низ от изисквания.
Струпаха се низ от кризи и не могат да кажат стоп на другите- това не е важно и не ме интересува, колкото и някои форумни мами да се раздават по клавиатурите.

# 13 606
И аз почвам да мисля невъзможното, че тия протести са  за да отклонят вниманието от бума на числата, който ни очаква, и така да не се стигне до затваряне на още бизнеси.
Мислех си, че с тия мерки до 5-600 на ден ще влезем в плато след месец, вече почти съм убеден, че до десетина дни ще гоним 1000 на ден.
Не вярвам да е заради това. От числата май само в тази тема се вълнуваме,масово като чета коментари за хората са лъжа.

# 13 607
  • София
Гледах те ли брифинга на ГЕРБ? Имаше един въпрос за риска от заразяване при организирането на протести и митинги, и как това важи и за двете страни. Преди да отговорят доста се размърдаха четиримата на масата, явно беше неудобен въпрос. После онзи, възрастният (май е председателят на ГЕРБ) каза "здравни рискове винаги има". За мен това означава едно - големите момчета и от двете страни на улицата са преценили, че целта оправдава средствата и здравният риск е приет риск, пресметнат риск и толкова.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 09:26 от Andariel

# 13 608
Да,да,то понеже сега му е времето и мястото за политически преврати.Тия хорица спаха досега и точно по времето на пандемия решиха,че не са доволни от правителството.И имам чувството,че ако продължаваме с политическите дискусии,ще ни заключват темата.

# 13 609
Скрит текст:
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.
И така докога, а след това ......

Докато станат масови безредици. Защото у нас вирусът е само катализатора.
[/quote]

Докато се стабилизира ситуацията и се овладее положението.
Не зная на кой от какво му е писнало, недоволни и без вирус винаги има.
Но това самоубийствено вадене на хората заради факта, че прокуратурата, с разрешение на съд, влиза да изземва веществени доказателства от обвиняеми, не е оправдано действие от президент.
Да не говорим, че и другите извадиха хора.
Какво ще произтече, освен много нови болни.
Тогава наистина може да има основателни протести срещу безмерКието.
Хе , хе, каква дума измислих.
По 300 заразени на ден, и отиваме да врякаме по площадите. И защо ? Мафията, престъпността, безпаричието. Вечните клишета.

# 13 610
  • Bulgaria
И кой може да определи кои са рисковите групи? В последните дни един значителен % от починалите са без придружаващи заболявания. Но пък други са с придружаващо заболяване пневмония. И днес не е изключение.

292 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. Направените за изминалите 24 часа PCR тестове са 4540.
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 19; Бургас - 11; Варна - 18; Велико Търново - 8; Габрово - 3; Добрич - 15; Кърджали - 5; Кюстендил - 11; Пазарджик - 11; Перник - 3; Плевен - 15; Пловдив - 43; Разград - 2; Русе - 7; Силистра - 1; Сливен - 4; Смолян - 4; София област - 12; София град - 98; Шумен – 2.

Доказаните у нас случаи на COVID-19 към момента са 6964. 3389 са активните случаи. 3308 са излекуваните лица, 79 от които са регистрирани през последното денонощие.

С потвърдена коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират 516 пациенти. 32-ма от тях са настанени в интензивни структури.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 504. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 14. 5 от тях са установени при лекари, 5 - при медицински сестри, 1 - при санитар и 3 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е бил доказан COVID-19, са 267. Пет от случаите са от последните 24 часа.
Починали са мъж на 63 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания,
мъж на 45 г. с диабет,
мъж на 67 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания,
мъж на 87 г. с пневмония и други придружаващи заболявания
и жена на 76 г. със сърдечно заболяване.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 10:23 от MK_

# 13 611
  • София
Сега плажуват на Росенец. Плажуващи и контраплажуващи.

# 13 612
  • Пловдив
Бясна съм. От безсилието, че глупоста, невежеството и неграмотността доведоха да се стигне до масовото разпространение на вируса. Защото по време на извънредното положение беше сигурно да излезеш някъде, а сега заразата вече ще е във въздуха, защото все повече хора ще я разпространяват. И сега! сега ще се наложи да се затворим вкъщи. След снощната нечистоплътност ме е гнус дори и без ковид 19.

# 13 613
Честно, писна ми да чета, че за 2-3 месеца децата психясали в къщи и били с увредена психика заради мерките. Това драги родители зависи изцяло от вас.
Щом ние с моето дете, което още не е минало границата дете-тинейджър и също като вашите има нужда от игри навън и общуване с връстници не сме психясали повече от 2 години в къщи, а то дори само в една стая и на легло след внезапно появило се (единия ден на училище и тренировка, а на следващия изцяло нов и тежък начин на живот) увреждане в здравословното състояние значи можете и вие и вашите деца да преживеете без драми 2-3 месеца в къщи. Не се тюхкаме и самосъжаляваме за трудностите с които ни се налага да се борим, мечтаем за нещата които ще правим когато се оправи, представяме си бъдещето и се забавляваме заедно с неща, които го вълнуват. Не се вторачваме в проблемите му дори когато е в кризи и намирам начин да го разсмея всеки ден, колкото се може повече. Въпрос на избор е как ще преминете през трудните моменти. Вашия избор. Изцяло ваша е отговорността ако смятате, че децата ви са психясали. Още повече че днешните деца и без друго наблягат на занимания и общуване чрез електронните устройства.
И като стана въпрос за правата на децата да не забравяме децата с увреждания и тежки заболявания, които са наистина много, за съжаление и за които срещата с ковид няма да е без последствия.

# 13 614
  • София
Тук не сте прави, синът ми и аз си бяхме вкъщи 3 месеца без да излизаме никъде, освен до магазина. Детето наистина се побърка, и то не като - ще издържи. Ще издържи, ама това дете утре с нарушена психика и страхове то ще ви гради бъдещето. То аз едва издържах, камо ли той. Ами социалната компетентност? Възрастните хора ми е жал за тях, но ако това е вид война, гледаме бъдещето. Даже не и себе си. Колкото до какво щяло да му бъде ако гледало трупове - ми в Италия добре издържаха, че пяха, че фризьори по къщите си викаха, изобщо не им пукаше. А пък в групата на 0/40 има и много работещи хора. Щото ако има епидемия, нали се сещате какво ще стане - касиерки, аптекари болни и вкъщи, всичко с намалено работно време и
 ще се редим по опашки, ако ни потрябва нещо.

От поне два месеца всички са свободни да правят каквото си искат и да ходят където си искат. Парковете са отворени, улиците също. Градините също отвориха от месец. Но едва ли щяхме да мрънкаме за психиката, ако фамилно всички се бяха натръшкали - кой вкъщи, кой в болницата. Кога не им е пукало на италианците? Това, че пяха, беше вътрешен механизъм малко да има лъч надежда, същото с фризьорите по домовете, на война хората намират сламка в някакви дреболии, обаче като завие сирената се крият в мазето и не се вайкат колко са зле психически.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 10:42 от Andariel

# 13 615
Аз целия пост не го разбрах на Пролет.
Хем така, хем ако.
Но това
Цитат
То аз едва издържах, камо ли той.
донякъде обяснява нещата.

Ако е за България пък - съвсем. Какво затваряне беше, имаше призив стойте си вкъщи, то па нали някой ти е вързал гривната, ако не стоиш.

# 13 616
Това, че някой по собствено желание се е бил затворил вкъщи и не е излизал от март месец, си е негово решение и да си носи отговорността пред детето. В България никога не е било забранявано излизането от вкъщи.

# 13 617
Италианците го отнесоха от фиести, ние ще го отнесем от протести. Blush

# 13 618
  • Пловдив
Отдавна не съм писала.
Но събитията в държавата ме съсипват. Представям си това викане вчера как ще се отрази на бройката ковид-позитивни до две седмици. Колко хора ще бъдат контактни на тези, а сигурно и някои просто ще си отидат, заради виканиците по нощите.
Опитвам се да съм дистанцирана, спазвам мерките, на всички ни дотежа. Но заболи ме гърлото- спирам контактите с родители, баби - вечер основно си седя вкъщи.

Видно е, че основният протест обединява всякакви хора и искания, но най ми е чудно как интелигенти хора са оставят да бъдат водени от РР, други да си заравят главата в пясъка и да викат, че короната е световна конспирация и нямало болни и умрели.
Гешев, Радев, Борисов, Доган - те винаги ще си играят игрите. Но хората ще платят цената, ния ще я платим.

Много съм за да се проведе диспут, свързан с Короната. Да излязат лекари, работили с болестта.

# 13 619
Аз пък никога не съм си представяла, че ще ни подмине голямата вълна, голяма имам предвид за нашите мащаби. Не мисля, че имаме полезен ход, с такава слаба държава, без ресурси. То само като погледнеш контрола колко е смешен, какво да очакваш. Иначе и друг път съм писала, че не мисля, че хората в другите страни са изначално по-дисциплинирани, пък ние сме най-простите.
Да се допълня, че доколкото съм чувала ние сме от страните с най-много полицаи на глава от населението, пък не съм ги видяла да си мръднат за нещо пръста, освен, че повисяха малко по КПП-тата да събират хартиики. Те в нормално време нищо не правят, но сега можеше да ги организират да прилагат повече контрол. Още по време на ИП съм чувала за случаи как виждат някакво нарушение, предупреждават и си отминават ..

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 10:02 от moonriver

Общи условия

Активация на акаунт