COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 042
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 815
Само стойте и гледайте дали не може да издържи изолирана държавата, като ни затворят отвсякъде.  Контролирано заразяване има, когато няма особено много заразяване и заразните се търсят и изолират. Нещо, което правехме до преди месец и половина. Всичко останало е твърде далеч от думата контрол.
И като говорим за здрав разум. Точно по въпроса с ваксината съзирам известно противоречие в нечии теории, щото уж скоро няма да има ваксина и сме се юрнали да се заразяваме, пък цялата дандания е са ни чипират посредством ваксината. Тез хора с чиповете що така несериозно се отнасят? Чипа готов, чака само ваксината. Как не се сещат да го сложат в другите ваксини, тая като се бави толкоз?
Ако чипират бирата и ракията ще стане още по- бързо, пък и всички ще са съгласни 😉
Съжалявам за спама, но не можах да се въздържа.

# 13 816
  • София
Нищо не можем да направим. Май ще се надяваме другите държави да не ни искат, да се затворят за нас, ама и това няма да им светне на нашите Ние какво да направим? Само ни остава да се пазим.

# 13 817
"Стаден имунитет" има за респираторни вируси - този за ТОРС, както казах, трае до три години.
Може ли линк за тази информация!

# 13 818
  • Пловдив
Като гледам мерките в други европейски страни, нашите са подобни. Разликата е, че там се спазват.
И във Франция случаите леко се покачват, свързано е с това, че хората пътуват през лятото, но не виждам някой да говори за апокалипсис и локдаун. Нито пък в Швейцария. Но там хората мислят няколко хода напред и имат ресурс.

# 13 819
  • София
Точно де, нали за това говорим - спазват се. А тук трети ден протести. Сега гледам по Канал 3 - триъгълникът на властта е пълен с хора.  Все едно всеки ден си имаме мачове. Другите държави това не са го разрешили още. И тук мислят с няколко хода напред, ама...

# 13 820
  • Пловдив
Ама то каквито и мерки да има, няма ли контрол - кел 'файда... А не мисля, че може да бъде наложен контрол по ред причини.

# 13 821
Ама то каквито и мерки да има, няма ли контрол - кел 'файда... А не мисля, че може да бъде наложен контрол по ред причини.
Aко гражданите са самоконтролират и спазват някакви мерки то и нещата ще изглеждат по-добре. Както примерно не всички сядат пияни да шофират, но не защото не могат а защото съвестта им подсказва, че не е редно.

# 13 822
  • София
Ми не може. Вие да сте видяли нещо в България, което да върви наистина под  контрол. Всичко е за първите няколко часа или дена, после на отговорния “му писва да се занимава с глупости” и така всичко е отбиване на номер. Всъщност това може да се окаже, че е един от главните ни проблеми, не можем да бъдем отговорни, нито в работа нито в отношения, какво остава в обществото. Важното е да претупаме нещо, и да си бъде както ни е удобно.

# 13 823
  • Пловдив
Aко гражданите са самоконтролират и спазват някакви мерки то и нещата ще изглеждат по-добре. Както примерно не всички сядат пияни да шофират, но не защото не могат а защото съвестта им подсказва, че не е редно.
И как ще се самоконтролират хора, за които вирОс няма. Катастрофи всеки е виждал, но пусти вирус - не се показва да му видят короната...

# 13 824
И в Израел имало 1500 нови случая, ако правилно съм мернала в лентата по тв Европа.
Там май нямаме съфорумци.
Колкото до това, че малко са интензивни, ми то заболеваемостта у нас понастоящем е сред най- младото население.
Дано не се разпростре към бабите и дядовците. Изпълнява се инстукцията на доктор М. Да видим какво ще последва.

# 13 825
  • София
Нищо не можем да направим. Май ще се надяваме другите държави да не ни искат, да се затворят за нас, ама и това няма да им светне на нашите Ние какво да направим? Само ни остава да се пазим.

Лошото е, че "нашите" започнаха да се боричкат за кокала и покрай това има шанс ние съвсем ще бъдем забравени. Интересът на народа отдавна мина на заден план. Че другите държави ни изолираха ще помогне, но вътре можем да си горим доста дълго. От нас зависи вече, ама при население пълно с невярващи и хора, търсещи терен да си прокарват интересите, какъв шанс имаме да обърнем прилива?

# 13 826
И как ще се самоконтролират хора, за които вирОс няма. Катастрофи всеки е виждал, но пусти вирус - не се показва да му видят короната...
ВирОса когато се покаже вече ще е късно, после като всичко утихне ще видиш как ще се научат.

# 13 827
Вирусът се показва. Не знам как е при вас, но около мен последната седмица все повече близки хора имат болен познат, или познат, който има болен близък. И започвам да се чудя - щом хора с 37 температура и деца с разтройство излизат положителни и не знаят откъде им е дошло, колко други като тях си щъкат наоколо и хич не им хрумва да се тестват.

# 13 828
Вирусът се показва. Не знам как е при вас, но около мен последната седмица все повече близки хора имат болен познат, или познат, който има болен близък. И започвам да се чудя - щом хора с 37 температура и деца с разтройство излизат положителни и не знаят откъде им е дошло, колко други като тях си щъкат наоколо и хич не им хрумва да се тестват.

Нормално е да излизат повече заразени при положение, че се правят повече тестове.

# 13 829

Нормално е да излизат повече заразени при положение, че се правят повече тестове.
Нормално е да се правят повече тестове заради контактните и заради това, че вирусът все по-усилено очевидно започва да циркулира в обществото.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 21:43 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт