COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 464
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 070
Да се живее с вируса означава промени за всички нас за да се държи разпространението му под контрол - съвестно носене на маски на затворено и при струпване на хора, както и затваряне на местата за развлечение с висок риск от разпространение. Тук е работата на държавата да се намеси и да ориентира хората, чиито бизнес или работа са засегнати като ги пренасочи да помагат за овладяване на кризата - било то с доставки на храна и лекарства на възрастни, заразени, карантинирани, било то с дейности свързани с наблюдаването на спазване на мерките, помощ за болници, лекари, помощ на хронично болни хора - има толкова много места, на които хората останали без работа могат да помогнат. Е най-вероятно няма да изкарат за една вечер сума за една нова кола, но пък животът им ще се осмисли.

И тук държавите, успели да ангажират обществото със справяне с проблема са тези, които успяват. Останалите са тези, в които масово се протестира срещу правителството. Няма как да оставиш хора за дълго без препитание и да очакваш, че ще си седят и траят. За съжаление битката с вируса стана политическа борба, а там нищо добро не ни чака.
Моля се да няма много заразени сред участниците на протестите - имаше и доста хора с маски сред тях, дано е нямало и някой свръхразпространител. Другата седмица по това време ще видим първите резултати.

# 14 071
Моята позната ,която се тества и се оказа положителна, също съжалява, че го е направила. Защото беше обявена едва ли не за прокажена, всички колеги изпаднаха в паника, семейството и и тя са под карантина. Но никакво лекарско наблюдение, дори не ги следят дали спазват карантина.
Слава Богу тя вече няма симптоми, мина леко като настинка, но стресът който изживяха всички покрай нея-включително и аз, е голям. За нас карантината беше по желание, а не задължителна. Разбира се ограничих си контактите, не се виждам и срещам с никой, но излизам далеч от хора, на пусти плажове и алеи.

Аз също спрях да пиша за симптоми. Ще пропиша с обобщения след още седмица наблюдения, за да не се разпилявам. На 90% съм убедена, че моето е корона, но няма да си правя ПСР тест. ЛЛ не ми е звъняла да ме пита как съм. Ще повторя обаче рентген след месец. Такава продължителна субфебрилна температура с кашлица до сега не ми се е случвало да имам... В момента не ми се вярва да има друг по-заразен респираторен вирус от короната. Мм вече е контактен на мен и на детето (въпреки, че една вечер спа в колата, за да избегне продължителен контакт и сме били постоянно на открито) и вчера се оплака, че го дразни гърло и му се запушва носа. Еми, и при мен първото странно явление насред лято беше запушването на носа, няколко дни преди да вдигна температурата. С мм сме еднаква кръвна група, различни резуси. Да видим какво ще стане с него сега... Когато си заразен се притесняваш, ама когато заразиш, се притесняваш още повече. Имаме и най-голямо опасение - майка му, която е с ХОББ и е пушачка.
Моята суха кашлица преминава вече към мокра. Чувствам се по-добре като цяло. Бях като призрак първите 3-4 дни, сега отново съм с руменина по бузите.  

Ако някой със симптоми като моите даде отрицателен ПСР тест, нека ми пише на лична. Иска ми се да се включат безсимптомни или с леки симптоми потребители, дали положителен ПСР, в темата, да споделят какво са наблюдавали.

# 14 072

За Бургас е същото..ама нали спасяваме сезона! Никаква информация няма доро колко са хоспитализирани, а камо ли за това как са разпределени в областта!
Точно това искам да разбера за Варна, но намирам само брой заразени. Ако някой има инфо, моля да сподели.

Ето тук но информацита не е обновена. Смея да предоложа за да няма паника.

https://www.rzi-varna.com/index.php?q=8

https://www.monitor.bg/bg/a/view/19-se-lekuvat-v-bolnica-vyv-var … oronavirus-212804

# 14 073
По информация от лекар в инфекциозно на св. Анна във Варна има 20 души с Коронавирус, нито един от тях не е на аспиратор.
В други болници в града за момента няма болни с Корона

# 14 074
  • София
Аминка, не си длъжна да го правиш, но споделеното от теб е важно за всички ни. ДанО да ви се размине на цялото семейство. Също и друг, който опише какво се случва ни дава поне малък ориентир за нещата, колко време вече сме в тази тема. То е ясно, че "отвън" ни подхвърлят информация както им дойде на ума, все някак се опитваме да си съставим картина.

# 14 075
  • София
Вчера говорихме с моята приятелка лаборантка  в болницата на общински град. Имат вече доста случаи, около 20. Вече са повече млади хора. Например персонал на дрогерия. Касиерите наистина са с много рискова професия, хубаво е стриктно да спазват мерките. Тяхната болница е една от деветте (или шестте) в България, която лекува с експерименталното лекарство и много добри резултати имали с него. Имали един пациент на апаратна вентилация, жена и тя вече е добре, вкл. с отрицателен тест.

# 14 076
plutonian, _re_ge, Mama TAZ , благодаря! Уж преглеждам moreto.net

До този момент няма пациенти в интензивно отделение.
- добра новина, дано да се задържи така

# 14 077
Amy, какво стана с твойта снимка, нали щеше да си правиш. Не съм прочела всички мнения и съм пропуснала

# 14 078
Италия забранява достъп до територията си на хора, пребивавали 13 опасни държави вкл и на своите собствени граждани.
https://www.burgasnovinite.bg/2020/07/13-19.html?spref=fb&m=1
Сред опасните страни е Северна Македония, ние учудващо не сме сред тях.
Ето как се пазят от “обикновен грип” сред като са се сблъсквали директно с него.

Тяхната болница е една от деветте (или шестте) в България, която лекува с експерименталното лекарство и много добри резултати имали с него. Имали един пациент на апаратна вентилация, жена и тя вече е добре, вкл. с отрицателен тест.
Казаха, че даже болниците не знаят дали лекуват пациентите с ивермектин или плацебо. Дано е била от късметлийките получили ивермектин. Към края на месеца ще съобщят за резултати от лечението - засега на 30 души, половина лекувани с плацебо.
Дано имаме добра комбинация от лекарства в началото на зимния сезон.

# 14 079
Един случай и в мъжкия национален отбор по волейбол - Георги Сеганов.
За щастие е само със загуба на обоняние.

Проф Балгова очаква ръст на заразени
https://www.24chasa.bg/novini/article/8801626

Данните от Русия
https://www.24chasa.bg/novini/article/8801702

# 14 080
Николай Щерев беше на апарат във ВМА. Не знам дали все още не е.

Италианците се паникьосали? За мангъровците дъно няма, но всеки ден копаят все по-надълбоко.

# 14 081
  • Немция
Имам информация за двама спортисти в близки до нас болници, които бяха интубирани. Единият на 28 години, другият на 42, мъже. За Германия става дума.
Стабилизираха се, но изкараха тежко вируса.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 12:41 от Бибит

# 14 082
За спортистите и ефектите от болестта ще чуем по-късно, сега има други приоритети.
Аз съдя от това, че САЩ си затварят спортисти от НБА и боксьори и ги изолират. Едните на някакъв остров, бях шокирана. Значи има нещо, което знаят.
Дано все пак Гришата се възстанови напълно и си продължи кариерата.
У дома сме 2:2 мъжът ми и дъщеря ми са с придружаващи заболявания, така че има ли симптоми ще правя тест, ако ще и месец да ни затворят. Не си правя експерименти.
Но това, че държавата оставя хора със симптоми без да им прави тестове си е другото безобразие. Тия две жени, дето работят в заведението и шефът ги тероризира, разбирам ги, но рискуват и живота си, защото може едно навременно приемане на лекарство пък било и не точно за Ковид да не доведа до тежки усложнения. Не знам, дано се излекуват и така.
Най-неприятната група са ония дето викат аз съм го хванал, не ми пука, да се заразяват и другите и се влачат така болни къде ли не.

# 14 083
  • Варна
Да допълня информацията за Варна. Хоспитализираните са от област Варна, не от града. С леки симптоми. Мъртвият пастор е бил заразен от хонландец.

# 14 084
На практика няма нито жертви, нито тежко болни сред спортистите. Което е нормално, тъй като е ясно още от началото, че тежко го изкарват възрастните хора и хронично болните. В България също все още няма починал млад, здрав и прав човек.

Общи условия

Активация на акаунт