COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 046
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 190
  • Somewhere far away
Май ни остана само на Господ да се надяваме,

И на емиграцията! Съжалявм, че не се изнесох от тая държава докато му беше времето.
Който може да се маха и да се спасява.
  Надежда тука всяка оставете...

# 14 191
К и К могат вече да си подават оставките.

# 14 192
Какъв е този брифинг на МЗ?
Напишете после какво са казали за тези, които не може да го гледаме в момента.
Пак мазньото на Рафи! Да живей! Ура!
Не точно, много си искат нощния живот в София. Ще се пазим сами. Предпочитам това, отколкото това което се задава. Не ме интересува политиката, но в момента има много които са засегнати от мерките. Ясно е на всички, че ще направят всичко възможно да ги отворят. Каквото това.

# 14 193
  • София
Те отдавна са в девета глуха, никой не ги слуша. Малко ми е жал за тях, обаче и малко не ми е жал.

# 14 194
Толкова ли да са свършили парите!

# 14 195
Направо съм бясна. Според мен за тази простотия с отварянето на баровете трябва да им се търси наказателна отговорност. Повече от очевидно е, че именно там в момента е най-голямото разпространение на вируса. Абсолютна наглост и безочие. До сега си мислех, че вероятно трябва да се успокоят страстите в името на здравеопазването ни, но сега се надявам стачкуващите да изринат тая пасмина.

# 14 196
К и К могат вече да си подават оставките.

И ген. Мутафчийски, едва ли иска да е част от това.

А онзи е ясен “ След мен и потоп!”

# 14 197
Кво служебно правителство какви мерки. Това служебно правителство нали трябва да се назначи от т.нар президент, който видяхме как плю на мерките. Няма фигура в държавата която да може да наложи пак мерки, никой няма толкова голям рейтинг и доверие. Мерки и в момента има вярвам виждате колко се спазват в 90% от случаите си е чисто отбиване на номера.

# 14 198
Notaris, я кажи какъв е юридическият начин по легален и мирен начин да се оспорват такива административни мерки като заповедите на министъра на здравеопазването, евентуално с мотиви, че имат геноциден характер?

от петък вече знам за семейство от доста близкия ми кръг с дъщеря на 17-18 години и всичките й близки и приятели от елитно известно столично училище, заразени точно от заведение, и краката ми се подкосиха моментално

# 14 199
  • София
Интересно, дали ще се намери някакво НПО или друга организация, която да подаде иск в съда по нещо там, за общественото здраве и т.н.?

# 14 200
Гледах Израел в уърлдометъра - около 18-19 юни се въртят около 300 случая, на 1 юли са над хиляда. На 6 юли са въвели ограничения.

# 14 201
Добре, да пуснат всичко, но да открият един сайт, където граждани да могат да подават информация (снимков материал) за нарушенията, които са повсеместни. И след това да ходят с кочана с актовете уторизираните лица. Много бързо ще затворят собствениците доброволно. Само аз за 10-15 мин. разходка по Витошка и кварталните улици виждам нарушение в 90% от заведенията (не коментирам магазини и други обекти).
Май на дърти години ще трябва да отпраша при сестра ми в Аризона, докато стигнем техните заразени, те ще са се оправили...

# 14 202
Значи ни чакат местни локдауни където има воля. Вижда се че има по-страхливи местни власти, които затвориха села и квартали и без централни нареждания.
И доброволно затваряне на самите хора.
РЗИ няма да издържат и няма да смогват с карантиниране и проби - това е ясно.
Въпреки че при масово разпространение местният локдаун ще е игла в купа сено.

# 14 203
Все още сме с ниско ниво на заразност затова и много хора си мислят, че може да отваряме без проблем. В момента в който започнат да издъхват болниците и да започнете да имате познати заразени вече ще е късно за каквито и да е мерки ... та пандемията у нас е едва в началото си обаче безумците горе смятат, че няма нужда да се обръща голямо внимание на проблема. Защо мислите Мутафчийски си би камшика от този цирк?

# 14 204
  • София
За мен единствената оправия в момента може да дойде отвън, тоест ЕС или СЗО да натиснат мерките в глобален план и да издадат общи предписания за всички. Ясно сме показали през годините, че не ставаме, и сами неможем да се оправим.

Общи условия

Активация на акаунт