COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 896
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 235
  • София
Интересно на какъв принцип ще се прави триажът след няколко седмици в болниците? Аз и Ричард Алибегов с равни права ли ще бъдем?

Естествено, че не! Той ще е в частна болница с отцепено крило, а ти ще си в миризливата, гнусна стая с още по-гнусна тоалетна и храна с незнайно още колко гражданки.

# 14 236
Новият-стар главен епидемиолог на България:

# 14 237
Видя се, че не се налагат ефективни мерки и контрол, всичко се сменя през няколко дни под натиска на различни интереси.

И ето, че от днес e тръгнала нова петиция, явно с надежда да намажат и те:
https://www.peticiq.com/otmqna_na_14_dnevnata_karantina_za_bg_gr … _v_bg?uv=26364242 - Отмяна на 14-дневната задължителна карантина за български граждани завърнали се в България

# 14 238
https://www.24zdrave.bg/article/8798912

И японският авгиан май отива в историята като надежден лек.

# 14 239
# 14 240
Какво намерихте за вируса в отпадни води, има ли нещо за поведението му в морска и как мислите, че ще се отрази по нашето Черноморие предвид масовото заустяване на непречистени в близост до зоните за къпане?

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:42 от Не се сърди, човече

# 14 241
  • София
Имам един въпрос - тези заразени, дето ги откриват гърците и ни ги връщат, а и те са тръгнали оттук заразени, как изобщо се отчитат или не се отчитат в нашата статистика? Да не говорим, че сега с новите искания на гърците, ще се вдигне бройката на направените тестове, съответно и бройката на откритите.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:13 от Не се сърди, човече

# 14 242
Аз също моля потребителите да не напускат тази тема, особено тези, които активно събират и дават информация...имаше няколко такива и от други страни, като например потребителката от Делхи bandit queen,  мисля беше,а и тези тук- сега и Nikola Tesla, jhdb и други имаше...Така съвсем ще загубим връзка с реалността,  а това ние е сякаш единственото спасение към момента. Така оставаме взаимно полезни! Особено като стане по-лошо положението ще бъде още по- важно!

# 14 243
Няма да оцелее тема само с научни и официални източници. Най-малкото никога не е съвсем ясно кои са научни, кои са официални, кои са неофициални, а и не е научна конференция. В момента няма как да се отделят нещата, всичко е едно кълбо - политика, вирус, научни данни, фалшиви данни, икономика, болници, емоции. Това е темаТА за вируса, тя е събирателна.
Има тема на д-р Симидчиев, но не е писал от доста време. Повече е зает да обикаля тв студиата, днес беше за малко по нова - каза, че всеки лекар ако иска да е на ниво трябва непрекъснато да чете и да си отсява източниците... сещам се за един друг който само обикаля студиата без да е прочел и 2 реда последните месеци.

# 14 244
  • В тъмната гора.
Amy, какво стана с твойта снимка, нали щеше да си правиш. Не съм прочела всички мнения и съм пропуснала

Моята снимка излезе чиста, без находки, без отклонения от нормална снимка на бели дробове. Снимката я направих при температура 37,6 и кашлица. Вдигнах 38,5 в неделя ранна сутрин, а снимката я направих във вторник. Идея си нямам каква е продължителността на коронавирусната инфекция (13 дни тежко състояние казва д-р Дончев, чак след 13-ия ден му е спаднала температурата), за това мисля да повторя снимката след време.
Аз вече 7ми ден продължавам със субфебрилна. Кашлицата е от 4-5 дни. Споменах също, че усещам сърбеж и болка в областта на трахеята - засегнати са ми горните дихателни пътища.
През цялото време не съм пила температуропонижаващо. Антибиотика, който ми беше назначен от лл, също не го почнах.

Казаха, че изписват и антикоагуланти, защото вируса прави тромбчета в белите дробове. Естествен антикоагулант е екстрактът от черен бъз, мисля, че много ще ви помогне.

# 14 245
30-годишен почина след коронавирус парти, не вярвал, че вирусът съществува

30-годишен мъж почина след заразяване с COVID-19 в Сан Антонио в САЩ. Той е присъствал на така нареченото коронавирус парти – странно събиране на млади хора, на което млади хора се събират умишлено със заразен човек. По думите на д-р Джейн Апълби, 30-годишният мъж е присъствал на партито, тъй като е бил убеден, че коронавирусът не съществува и е измама. „Той е мислел, че е млад и неуязвим. Най-сърцераздирателното в случая е, че пациентът сам е казал на обслужващата го медицинска сестра: „Мисля, че направих грешка““, казва д-р Апълби. Тя уточнява, че все по-често се сблъсква със заразени млади хора между 20 и 30 години. По думите й тя няма за цел да плаши хората, а да им покаже, че вирусът е тук и никой не е недосегаем.

https://www.actualno.com/america/30-godishen-pochina-sled-koronavirus-parti-ne-vjarval-che-virusyt-syshtestvuva-news_1480833.html

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:20 от Не се сърди, човече

# 14 246
Боже, то наистина имало коронавирус парти.

https://m.profit.bg/svetat/koronavirus-parti-zarazyavash-se-naro … uchavash-nagrada/

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:22 от Не се сърди, човече

# 14 247
  • София
За ковид партита, вече в САЩ доста такива се завъртяха. Наскоро четох и за починал младеж в следствие.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:18 от Не се сърди, човече

# 14 248
  • Germany
От немската преса:

Последните проучвания на възстановени пациенти на Covid-19 не показват дългосрочен имунитет към коронавируса.  Това също повдига въпроса дали и за колко време евентуална корона ваксинация би била ефективна.

Възстановени ли са пациенти с Covid 19, имат ли антитела в кръвта си, които ги правят имунизирани срещу ново заболяване?  Изследване на Schwabinger Klinik в Мюнхен поставя този въпрос.  Кръвните изследвания са проведени на първите пациенти в корона в Германия, които са лекувани в Мюнхен в края на януари.
 Тестовете не показват продължителен имунитет към Ковид 19.
 Резултатът не само намалява надеждата за дълготраен имунитет към коронавируса, но и дългосрочната ефективност на евентуална ваксинация срещу корона.  Изследванията на ваксина срещу корона в момента са в разгара си, първоначални тестове на изпитвани лица вече са направени.

Извършените тестове показаха значително намаляване на броя на така наречените неутрализиращи антитела в кръвта, съобщи Клеменс Вендтнер, главен лекар в болница Швабинг.  "При четирима от деветте пациенти виждаме падане на неутрализиращи антитела в много специален тест, който може да се проведе само в лаборатория с висока степен на сигурност", каза Вендтнер.  „Степента, в която това оказва влияние върху дългосрочния имунитет и ваксинационните стратегии, все още се спекулира, но трябва да бъде наблюдаван критично с напредването му.“  Все пак това предполага, че след заболяването е възможна нова инфекция.  Това трябва да се наблюдава по-нататък, каза Вендтнер.

В допълнение към така наречения В-клетъчен асоцииран имунитет, измерен чрез антитела, така нареченият Т-клетъчен имунитет е важен и за дългосрочен имунитет.  Ако пациентите загубят неутрализиращи антитела, това вероятно би могло да осигури защита, казва Венднер.  Т-лимфоцитите могат да убиват заразени с вируси клетки целенасочено, след като срещнат противника си.

Констатациите на Вендтнер са в съответствие с опита на други учени и резултатите от изследванията.  Китайските изследователи съобщават в списание „Nature Medicine“, че антителата намаляват рязко след два месеца, особено при пациенти с протичащ асимптоматичен курс, но стойностите също намаляват значително при пациенти, които всъщност са болни. 
Пациентите с малко симптоми също имат по-малко антитела и следователно по-слаб имунен отговор.

# 14 249
В началото имаше Корона партита и в Германия. Много от младежите го бяха взели всичко на шега. Даже получихме мейл от директора на училището, да не пускаме децата си на подобни събирания.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:14 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт