COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 520
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 445
Ще чуем ли, ако някой развие симптоми от протестите и морските истории, или ще си тънем в догадки.
Прочетох за човек от БСП, дал положитена проба.
Има ли история или предположения къде се  е заразила.

Аз вече се примирих, че в София нищо не ни казват, та да се трудим ентусиазирано.
Все ми се струва, че  е по - коректно да знаем какъв е профилът на заразените.
Откакто уважиха и правото на труд на фолкаджиите, няма оправИя.
Кунчев в едно интревю беше казал, че на премиера никак не му е лесно, но много искам да коментира последните отменяници на заповеди. Не мога да повярвам в каква държава живея.
Единственото успокоително е, ама то човек почва да се самоуспокоява и да търси логика, че нямаме нарастване на смъртни, че млади са заразени, но се възстановяват. Все си мисля, че идеята е, докато е лято, този вирус наистина да мине без особени поражения през младите и здравите / мангъровата теория/, че да имаме по-голям брой излекувани до есента, щото тогава не ми се мисли какво ще става.

# 14 446

Тази вечер ще протестират ли?

Ще има протести да.

Скрит текст:

# 14 447
Относно лечението на леките случаи на колона вируса,не ви ли направи впечатление в интервюто на певицата Галена пред Галар че каза че я лекуват с витамин Д, селен и цинк, а на детето е изписан и антибиотик.В този контекст не е ли подходящо превантивно да се вземат тези добавки и това даже да играе ролята на своеобразна ваксина?Дали някой от лекарите би могъл да сподели наблюденията си?

Това си го набавих още март месец, като го прочетох за първи път от руснаците. Simple Smile Тогава го пих една седмица и сега го пия от една седмица. Аз съм по-добре - най-вероятно резултат има.
Скрит текст:

# 14 448
Ами, ти си голям куражлия, как не почна този антибиотик, не знам.
Аз сигурно бих го пила, поне възпалителен процес да игнорирам.
Но то , явно зависи и от общото състояние, мен температура 37, 6  направо ме пребива, особено като е постоянна.
Да си ни жива и здрава, дано никаква корона да не е твоето.
Но да те питам, все пак, тест ще си направиш ли от бързите в някакъв по-късен момент.
Фанито и нея я мисля, ако съм на нейно място, бих си направила.
Макар че, при този нетраен имунитет, не се явява чак важно.

# 14 449
Статия в Ню Йорк Таймс предполага се, че ранното отваряне на училищата ( не пише в коя възрастова група) е причина за нарастващата заболеваемост в Израел.
Но тук от данните за заразени градини, наистина излиза, че от дете на дете се предава трудно, заболява основно персонала. Може да е съвсем случайно все пак още нямаме много болни в детски градини

# 14 450
  • София
Аз не мисля, че е правилно да се пият ей така хранителни добавки.

За витамин Д се правят кръвни изследвания и има референтни стойности, т.е. не е съвсем безопасно предозирането му . Разбира се може  да си направите изследване и ако има недостиг, лекар да да определи схемата на прием в зависимост от необходимостта и единиците в препарата който ще пиете.

Аз на тези певици не им вярвам особено, те са готови да кажат всичко само и само да си направят реклама. Чула някъде че  някой пия и тя пие.

# 14 451
Аз не мисля, че е правилно да се пият ей така хранителни добавки.

За витамин Д се правят кръвни изследвания и има референтни стойности, т.е. не е съвсем безопасно предозирането му . Разбира се може  да си направите изследване и ако има недостиг, лекар да да определи схемата на прием в зависимост от необходимостта и единиците в препарата които ще пиете.

Аз на тези певици не им вярвам особено, те са готови да кажат всичко само и само да си направят реклама. Чула някъде че  някой пия и тя пие.

Инфлуенсърската култура не е за подценяване дори и в тези времена, дори и с лекарства и хранителни добавки.

# 14 452
  • Пловдив
Антибиотиците действат единствено при бактериални инфекции или при првдотвратяването им. Нито имат общо протививъзпалително действие, нито са температуропонижаващи.

# 14 453
@fanfanito шефът на "Иван Рулски" каза, че ковид инфекция може да се диагностицира точно по 5 кръвни показателя и без тест са позитивност. А принципно при подобен тип заболявания вирусът е като "троянски кон" за всякакви бактериални инфекции които са дори по-опасни от самият вирус.
А Мънгоръв предполагам си е заложил единствената диплома която струва нещо - тази по нумерология.

Може ли линк към това ключово изказване за петте кръвни показатели? Simple Smile

# 14 454
Ковид-19 в СМГ

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Koronavirus-v-SMG-edin-ot … razen_732679.html

Взрив на коронавирусна инфекция е избухнал в Софийската математическа гимназия. По информация на OFFNews най-малко 19 от присъствалите на абитуриентския бал са дали положителни PCR тестове непосредствено след него. Балът е бил на 30 юни. Как се е развила ситуацията оттогава насам е неизвестно. Някои отказват да се тестват, включително с мотива, че искат море, а не карантина.

За ситуацията се разбра от публичен пост във Фейсбук на най-добрия математик от завършилия тази година випуск - Евгени Кайряков, лидер на националния ни отбор през последните години, носител на множество медали и отличия, вече приет за студент в Харвардския университет.

Официалната позиция на СМГ е мълчание. Не е известно временно изпълняващият длъжността директор на математическата гимназия историк Антоан Тонев - кандидат в текущия конкурс за постоянното директорско място - да е изразил публично такава. Към този час сайтът на СМГ информира новоприетите как да отидат и да се запишат, без да предупреждава, че в училището има зараза.

# 14 455
Скрит текст:
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/9/20-1798_articleГолям клъстер, предизвикан от асимптоматичен носител - жена се вози сама в асансьор, заразяват се 71 души. Китай

Тя направила всичко както трябва. Нямала симптоми, но се самокарантирала след пътуване. Останала в апартамента си. Поръчвала храна за вкъщи. Но станала пациент нула на клъстер със 71 случая.

На 19 март 2020 г. пациент A0 се завръща в провинция Хейлундзян от Съединените щати; помолена да се карантинира у дома. Живяла сама по време на престоя си в провинция Хейлундзян. На 31 март и 3 април има отрицателни тестове за SARS-CoV-2 нуклеинова киселина и серумни антитела.

Пациент В1.1 е съседът от долния етаж на пациент А0. Използвали са един и същ асансьор в сградата, но не по едно и също време и не са имали близък контакт по друг начин. На 26 март майката и приятеля на майката на на В1.1, посетщават и останават в дома на B1.1 цяла нощ. На 29 март B2.2 и B2.3 присъстват на парти с пациент C1.1 и неговите синове, C1.2 и C1.3.

На 2 април пациент C1.1 получава инсулт, приет е в болница, където споделя медицинския екип и предмети (като микровълнова) с останалите пациенти. Двамата му синове се редуват при него в болницата. На 6 април заради температура е преместен в друга болница, синовете му го придружават и там.

На 7 април друг мъж получава симптоми на ковид, той е и първият потвърден пациент от този клъстер. Близките му контактни В1.1, B2.1, B2.2 и C1.1 тестват позитивни. Никой от тях няма история на пътуване в чужбина или връзка със засегнат от ковид град.

28 души в първата болница, където лежи човекът с инсулт, включително 5 сестри, доктор, 4 пациенти от друго отделение и залата за скенер са заразени. Във втората болница са заразени други 20.

На 9 април стигат до А0, която дава положителен тест за антитела,които показват, че е боледувала. Секвентиране на генома на 21 случая в клъстъра погазва, че всички имат общо начало. Предполага се, че пациент В1.1 се е заразила в асансьора.

Към 20 април А0 остава асимптоматична и общо 71 души са идентифицирани в клъстера.
От този доклад излиза, че вирусът може да се предаде и без личен контакт.
Т.е. " правилото" за интимен , близък контакт повече от 15 минути не важи.

# 14 456
Антибиотиците действат единствено при бактериални инфекции или при првдотвратяването им. Нито имат общо протививъзпалително действие, нито са температуропонижаващи.
Аз като един лаик, да си питам. Ако човек поддържа температура, не говори ли това за възпалителен процес в организма ? И антибиотикът не тушира ли точно възпалението.
Честно, откакто детето ми беше малко, преди повече от 20 години, не съм разсъждавала над това.
Аз антибиотици съм пила единствено заради зъби.

# 14 457
  • Пловдив
Сред абитуриенти от СМГ, които от месеци не са стъпвал в училище, не може да води до извод, че в СМГ има зараза и едва ли не утре, като отидеш да си запишеш детето, ще се заразиш.
Все повече заразени ще има, дано по-малко стигат до болница.
По морето хора няма, особено през седмицата. Ако човек иска да се пази, има начин.

# 14 458
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/9/20-1798_articleГолям клъстер, предизвикан от асимптоматичен носител - жена се вози сама в асансьор, заразяват се 71 души. Китай

Тя направила всичко както трябва. Нямала симптоми, но се самокарантирала след пътуване. Останала в апартамента си. Поръчвала храна за вкъщи. Но станала пациент нула на клъстер със 71 случая.

На 19 март 2020 г. пациент A0 се завръща в провинция Хейлундзян от Съединените щати; помолена да се карантинира у дома. Живяла сама по време на престоя си в провинция Хейлундзян. На 31 март и 3 април има отрицателни тестове за SARS-CoV-2 нуклеинова киселина и серумни антитела.

Пациент В1.1 е съседът от долния етаж на пациент А0. Използвали са един и същ асансьор в сградата, но не по едно и също време и не са имали близък контакт по друг начин. На 26 март майката и приятеля на майката на на В1.1, посетщават и останават в дома на B1.1 цяла нощ. На 29 март B2.2 и B2.3 присъстват на парти с пациент C1.1 и неговите синове, C1.2 и C1.3.

На 2 април пациент C1.1 получава инсулт, приет е в болница, където споделя медицинския екип и предмети (като микровълнова) с останалите пациенти. Двамата му синове се редуват при него в болницата. На 6 април заради температура е преместен в друга болница, синовете му го придружават и там.

На 7 април друг мъж получава симптоми на ковид, той е и първият потвърден пациент от този клъстер. Близките му контактни В1.1, B2.1, B2.2 и C1.1 тестват позитивни. Никой от тях няма история на пътуване в чужбина или връзка със засегнат от ковид град.

28 души в първата болница, където лежи човекът с инсулт, включително 5 сестри, доктор, 4 пациенти от друго отделение и залата за скенер са заразени. Във втората болница са заразени други 20.

На 9 април стигат до А0, която дава положителен тест за антитела,които показват, че е боледувала. Секвентиране на генома на 21 случая в клъстъра погазва, че всички имат общо начало. Предполага се, че пациент В1.1 се е заразила в асансьора.

Към 20 април А0 остава асимптоматична и общо 71 души са идентифицирани в клъстера.

Това като филм на ужасите със заглавие "Асансьорът". Fearful В асансьора можеш да прекараш от 30 сек до 3-4 мин, в зависимост от етажа. Мисля си за нов, хидравличен асансьор, не за соц модел. Не е възможно да е от въздуха, който е издишала асимптоматичната пациент А.0, защото се казва, че съседа не се е качил веднага след нея. Т.е., при отваряне на вратата, асансьорът би трябвало да се е проветрил. Тогава остава от пипане да се е заразил. Ами, останалите съседи на А.0, които са ползвали същия асансьор?? Те не са ли се заразили? Много интересен казус... Rolling Eyes

# 14 459
  • Пловдив
Тайс, не, антибиотикът убива бактерии или потиска размножаването им, той влияе върху различни части от тях, а не върху организма на човека. Затова АБ не действат върху вируси и не повлияват възпаление от неинфекциозен произход. Защото в организма може да има възпаление, но без инфекция - например при автоимунни заболявания, подагра и други. Затова АБ са по лекарско предписание, безразборното им пиене често е неоправдано, а в същото време повишава резистентността на бактериите  - проблем, не по-малък от короната.

Общи условия

Активация на акаунт