COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 406
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 550
Не е магия, на едни от лаборториите в онлайн системата е посочена референтна стойност негативен, има отделна колонка за резултат, която стои празна докато не излезе. Да де, ама някои само погледнат референтната и си мислят, че това им е готовия резлтат.

# 14 551
https://www.standartnews.com/zarazata/klinika-za-k-19-trsi-dobro … ena-e-430211.html
Инфекциозната клиника в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където се лекуват пациенти с COVID-19 e препълнена, а медицинският екип е изтощен както физически, така и психически. Това сигнализира доц. д-р Андрей Петров, водещ специалист в инфекциозната клиника в предаването на Канал 3 "Социална мрежа "

Положението е тревожно, броят на болните от К-19 се увеличава, в клиниката се приемат само средно и много тежко болни, легловата база е запълнена, специалистите не смогват", подрчерта д-р Петров.

"Прави впечатление, че възрастовата граница вече е голяма, имахме заболяло 40 дневно бебе, а един 80 годишен мъж почина. Положението е сложно, най-вече за това, че капацитетът на клиниката е запълнен. На ден изписваме по двама, трима с отрицателни тестове, които не са напълно оздравели, но все още имат пулмологични симптоми и ги подлагаме на 14 дневна карантина.", обясни шефът на инфекциозното отделение.

"Персоналът е на границата на своето емоционално и физическо състояние. Имаме нужда от 3-ма лекари, сестри, цялостен медицински персонал. Затова спешно набираме доброволци. Много сме затруднени и от хората, които идват в болницата да им се прави тест за COVID-19, здрави хора, които искат да заминат в Гърция. Необходимо е да има отделна амбулатория, където да се изследват тези хора.", допълни той.

" В разгара на тази пандемия, аз не виждам много благоприятен изход, през следващите месеца той няма да изчезне. Когато дойде есента и се активизират другите респираторни заболявания ще бъде доста трудно да се разграничи COVID-19. В този момент трябва да се наблегне на по-стриктна диагностика", подчерта той.

и Борисов на брифинг на 19.06

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи. От сутринта проведохме заседание с Щаба (НОЩ – б.р.), винаги съм се водил, когато съм вземал крайните решения, от това, че вирусът е по-слаб, че болниците са с по-голям капацитет, че сме подготвени технически и, не на последно място, с медикаменти, които към днешна дата дават някакви резултати."

И при "този увеличен капацитет на подготвените ни технически болници"  се изписват не напълно оздравели пациенти с оглед освобождаване на места....а още сме в началото на експонентата от мачове и протести  ......

# 14 552
  • София
Crow, в какъв смисъл четвъртък било, понеделник било. Ясно се казва - потвърдили са й отрицателен резултат на другия младеж. Значи пробата е излязла. 4 дни по-късно, ама няма събота, няма неделя, й се обаждат и едва ли не й казват -само тя си знае какво - че всъщност тестът (още към онзи момент) е положителен!
И питам аз, обясняват ли за грешката - разменени проби ли, що ли? еВах тая мистерия, честно...

# 14 553
  • на пистата
Взети проби на 54 човека,две положителни.Веднага същите тези двама отиват и си правят в частна лаборатория, излизат негативни(направили са и кръвен и ПСР).Така яко някой послъгват че....

# 14 554
Мисля е ясно каква е грешката. В момента заради Гърция лабораториите записват за след няколко дни за вземане на проби, а за резултатите...ехе...заляти са. Дори видях нова цена в една от тях- 180 лева за бърз резултат. Ако щеш. Така че мисля е ясно... лабораториите също се задъхват.

# 14 555
  • Somewhere far away
Хммм, по-скоро интересното е как на другия младеж, първо са казали отрицателен, после без да правят нов тест, след 5 дни се обаждат и казват - абе, той тестът е положителен всъщност. Не са ли обяснили - грешка, разминаване, какво?
Точно същото и аз щях да питам. Как така на магия ще се превърне от отрицателен в положителен един тест  ? Колко некомпетентен и разсеян трябва да е този лаборант /лекар , за да допусне такава грешка??
 нещо много ми е съмнително това.

Айде са лаборантът е крив, че тестовете са пунта мара: кеф ти - положителен, кеф ти - отрицателен. 
Какво трябва да разбирам от това изречение? Че на някой му е кеф да лъже и да си играе игрички , така ли ? каква е ползата от това ?

# 14 556
  • Варна
Куре, държавата няма пари дори и за тестове бре, затова не дават тези "правомощия" на ЛЛ, иначе - нали се сещаш, особено с идващата есен и зима - всеки, баш всеки, с кихавица и хрема ще е на тест! И така по 3-4 пъти за цялата зима, всеки!
Иначе - после ще търсят ОТГОВОРНОСТ на ЛЛ- защо не бил дал направление на съответния пациент за тест!
Държавата няма пари ли? Платиха авансово 6 млрд. за чакалнята на еврозоната. Абсолютно ненужна стъпка, по време на пандемия. Какво, конкретно даде държавата за тази пандемия?

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 23:50 от Viviana91

# 14 557
  • София
От директора на инфекциозна това ми направи впечатление
". На ден изписваме по двама, трима с отрицателни тестове, които не са напълно оздравели, но все още имат пулмологични симптоми и ги подлагаме на 14 дневна карантина.", обясни шефът на инфекциозното отделение."
На Григор му беше назначена 14-дневна карантина след след отрицателен писиар, надявам се всичко да е наред!

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 23:30 от Не се сърди, човече

# 14 558
  • Пловдив
В Пловдив все пак има и други болници, не е само инфекциозна.
По повод на статията по - горе.
Още миналата седмица отново се подготви отделението в Света Каридат.

# 14 559
Хора, спокойно. Мен от началото на юни ме боли гърлото - от 9-ти юни до 22-ри ме болеше гърлото и бях отпаднала с ниско кръвно. Ходих за тест на 7-мия ден от симптомите и беше отрицателен ( PCR ). След което една седмица бях абсолютно добре и от 2-ри юли пак ме заболя гърлото до 8-ми юли. Ходих на 6-ти пак за PCR и пак беше отрицателен. От снощи пак ме боли, но вече няма да ходя за тестове. Не мога да разбера какво ми има, но е факт, че става винаги когато пусна климатика в колата или пия газирано(странното е, че преди никога не ми се е случвало.) Но във вашия случай явно става дума за КВ.

# 14 560
Аз имам алергия, често ми е запушен носа и съответно дишам през устата и ме заболява гърло. Не е ковид, щото си го карам от бая години. Не всичко е короната

# 14 561
Ето го тестът на другото момче, надявам се, че заличих успешно личните данни. Лошо е качеството, но с това разполагам.

# 14 562
  • Варна
Вероника, не Ви ли прегледа специалист УНГ?

# 14 563
  • София
Скрит текст:
Ето го тестът на другото момче, надявам се, че заличих успешно личните данни. Лошо е качеството, но с това разполагам.

Е това е точно както crow каза, не се учудвайте, явно не е бил готов резултата.

# 14 564
  • София
ЕваНиколова, първият тест е взет преди да се натрупа достатъчно вирусен товар. Затова е отрицателен. Обикновено първите 3-4-5 дни дава отрицателен. След това става положителен. След това, ако вируса слезе надолу може също да дава отрицателен резултат. Както преди време каза К. - ако имаш един положителен и 10 отрицателни - то ти всъщност имаш положителен тест.

Общи условия

Активация на акаунт