COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 881
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 565
  • Пловдив
Ева, според мен на снимката няма излязъл резултат. Има референтна стойност. Може би са снимали страницата преди да е излязъл резултатът.

# 14 566
  • София
ЕваНиколова, първият тест е взет преди да се натрупа достатъчно вирусен товар. Затова е отрицателен. Обикновено първите 3-4-5 дни дава отрицателен. След това става положителен. След това, ако вируса слезе надолу може също да дава отрицателен резултат. Както преди време каза К. - ако имаш един положителен и 10 отрицателни - то ти всъщност имаш положителен тест.
Само 1 тест са взимали на момчето, аз така разбрах. Който - видно от снимката, няма резултат, а само референтна стойност. Явно си се е позитивирал.

# 14 567
Е то ясно се вижда, че колонката Резултат е празна, т.е. не е бил готов теста...

# 14 568
Ева, явно другото дете е положително. Без да се притеснявате прекомерно, мисля, че е във ваш интерес да тестват детето ви безплатно, затова се поинтересувайте дали позитивното дете го е посочило като контактен. Свържете се с личния си лекар за да се обади на РЗИ.

# 14 569
  • При семейството си
Бързите PCR още преди около месец бяха в диапазон 180-190 лева. Няма увеличение в цената заради изискванията на Гърция.

# 14 570
  • Пловдив
Ясно се вижда "референтна стойност"... По същия повод една онзи ден беше опищяла фейсбук. Но после лаборантите, лекарите, държавата само ни лъжат с тия резултати, ей...
А четенето с разбиране е загубено далеч преди дистанционното обучение.

# 14 571
Всъщност си вземам думите назад от предния ми пост. Объркано е, защото пък и "negative" няма как да е референта стойност...

# 14 572
Crow, в какъв смисъл четвъртък било, понеделник било. Ясно се казва - потвърдили са й отрицателен резултат на другия младеж. Значи пробата е излязла. 4 дни по-късно, ама няма събота, няма неделя, й се обаждат и едва ли не й казват -само тя си знае какво - че всъщност тестът (още към онзи момент) е положителен!
И питам аз, обясняват ли за грешката - разменени проби ли, що ли? еВах тая мистерия, честно...
Никой нищо не им е казвал, те са си отворили сайта и са прочели каквото им харесва, както и предположих. А ако е положителен, от лабораторията могат да им се обадят веднага, но от РЗИ докато го проверят и стигнат до обаждане обикновено минават поне 1-2 работни дни.

Всъщност си вземам думите назад от предния ми пост. Объркано е, защото пък и "negative" няма как да е референта стойност...
Е как да няма? При количествено имаш количество референтна. При +/- какво да ти въведат?

# 14 573
Може, аз наскоро си правих изследване на урина и там така пише на референтните стойности.

# 14 574
  • Пловдив
Предполагам, че за тази лаборатория има онлайн проверка на резултатите.
Ако влязат сега в профила, може да се види какво пише. Нали данните са достъпни известно време.

# 14 575
  • София
Ако повечето големи лаборатории използват един и същ фасон за всички изследвания, не само за короната, когато резултатът не е готов, май пишеше pending. После излизат или числа, или положителен/отрицателен, ако има само две възможнни стойности.

# 14 576
Вече пише, че тестът е положителен Sad

# 14 577
Вероника, не Ви ли прегледа специалист УНГ?
Не, страх ме е да отида.

# 14 578
Е ми може и така да е, но пак е странно за мен... Що да не напишат тогава референтна стойност "positive".. Много е объркващо така.

# 14 579
  • на пистата
Вероника, не Ви ли прегледа специалист УНГ?
Не, страх ме е да отида.
Вероника,от климатика е.Аз така чат-пат се събуждам с болезнено гърло от него.Минава и след някой друг ден пак.

Общи условия

Активация на акаунт