COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 563
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 775
  • София
То така или иначе са ни докарали до там ,че всичко сами си плащаме, но поне да таксуват тестовете на контактните и тези със симптоми на цената на тест за РЗИ, а не на частните лаборатории - 110 - 180 лв. Защото нали, едно е да ти трябва тест за Гърция, което си е съвсем по желание, а съвсем друго да си контактен и със симптоми. Ако нямаш сумата ще си ходиш на работа ли? Защото иначе на какво основание пък ще имаш болничен да се карантинираш 14 дни.
Може би трябва да уточним някои неща

Аз имам опит от месец април, бях контактно лице

Положителния е под карантина 28 дни,болничния се издава от ЛЛ по предписание на РЗИ, след отрицателна проба, ако се надвишат тези 28 дни и няма отрицателна проба, се дават по-дълъг болничен.

Контактните лица от първи ред, се дават от лицето с положителен резултат на РЗИ, които слагат ги слагат под карантина 14 дни, болничните се издават от ЛЛ по предписание на РЗИ. В болничния пише, че лицето е под карантина.

Тестове и тогава и сега на контактните лица не се правят.

Ако контактното лице придобие симптоми, се обажда на ЛЛ, който информира РЗИ и те вече могат да назначат тест. РЗИ идва да вземе натривките
Аз нямах симптоми и не зная точно как става.

edit:  Преди малко научих, че карантината на положителното лице вече е 14 дни

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:15 от Алекс :)

# 14 776
  • Варна
Нямаше ли някаква поръчка за 1 милион теста по едно време?

И аз тия милион теста питам дали пристигнаха.

Не знам защо ги чакате тези тестове, като още преди месец обявиха, че няма подадени оферти по общата европейска поръчка:
https://www.dunavmost.com/novini/targat-na-ek-za-testove-za-koro … avirus-se-provali

Нямам логично обяснение защо, след като няма необходимия капацитет да тества достатъчно, държавата не иска да поеме заплащане на тестове при необходимост в частни лаборатории. Абсурдно е това, да се карат болни и контактни да си плащат от джоба. Както и прехвърлянето на отговорност от РЗИ към ЛЛ и обратно.

# 14 777
Чета, чета, ама Божков, Найденов и Гешев вече на пъпа ми излязоха Joy

# 14 778
  • София
Лечение на коронавирус официално няма - всеки пациент се лекува според симптомите. Ако лекарят е преценил, че са достатъчни лекарствата А и Б, по-добре е пациентът да се придържа към мнението на лекаря.
Неведнъж в тази тема се даваха доказателства, че коронавирусът може да удари на неподозирани места - по-добре ли е да го наблъскат с цяла палитра хапове и най-накрая да се влоши от тях...

# 14 779
  • Пловдив
Тайлол Хот Е парацетамол с добавки. Как ще дадат широкоспектърен антибиотик, ако няма бактериална инфекция? Какво ще борят с този антибиотик? Коронавируса ли?
Карантината през април беше 28 дни, с една от поредните заповеди на Ананиев стана 14. Даже не е задължителен вече отрицателен тест, могат да те "отчетат" за оздравял и ако нямаш симптоми.

# 14 780
На мен пък Ефизола супер много ми помага. Ама го пия през 2 часа. И като гледам във ВМА прилагат точно същото лечение, което и аз си прилагам при простуди. Та май май ако се разболея мисля да ходя в болница само ако се задушавам.

# 14 781
  • Където морето целува небето...
То така или иначе са ни докарали до там ,че всичко сами си плащаме, но поне да таксуват тестовете на контактните и тези със симптоми на цената на тест за РЗИ, а не на частните лаборатории - 110 - 180 лв. Защото нали, едно е да ти трябва тест за Гърция, което си е съвсем по желание, а съвсем друго да си контактен и със симптоми. Ако нямаш сумата ще си ходиш на работа ли? Защото иначе на какво основание пък ще имаш болничен да се карантинираш 14 дни.

Положителния е под карантина 28 дни,болничния се издава от ЛЛ по предписание на РЗИ, след отрицателна проба, ако се надвишат тези 28 дни и няма отрицателна проба, се дават по-дълъг болничен.

Контактните лица от първи ред, се дават от лицето с положителен резултат на РЗИ, които слагат ги слагат под карантина 14 дни, болничните се издават от ЛЛ по предписание на РЗИ. В болничния пише, че лицето е под карантина.

Ако контактното лице придобие симптоми, се обажда на ЛЛ, който информира РЗИ и те вече могат да назначат тест. РЗИ идва да вземе натривките

С тази разлика, че явно сега бройките контактни със симптоми са много и ЛЛ и РЗИ пращат за тест на частно. Имаше и няколко примера по-горе. Там от своя страна пък хубаво ще се омешат потенциално заразени с почиващи.
Карантината вече е 14 дни. Очаквам скоро и болнични да започнат да отказват, защото и там ще свършат парите.

# 14 782
Тръмп може да си позволи да изкупува медикаменти и ваксини, да напуска СЗО и куп още неща, но нашите какви ги мислят, на гол г.з чифте пищови, с пр...я  боя да правят и все такива звучни ми идват.

Не знам как я мисли икономиката нашият велик мислител, обаче първото, от което хората започват да пестят в криза, са данъците.
Обърнаха държавата на цирк, управляващи, управлявани, опозиция...

Само Левски! (да съм в крак с времето, всеки българин с лозунг) Wink

За тестването, то от години е така, едни хора използват социалната система, други внасят в нея, но ако им се наложи най-често си плащат на частно - здравеопазванае, образование, а на много хора частни компании (СОТ) им вардят дори компотите по вилите.

Има ли частни болници, в които може да отидеш за болнично лечение, ако се наложи?

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:31 от нова

# 14 783
  • София
Аз се задушавам всяка Божа вечер. Имам респираторен проблем, ясно е какъв.
Но не съм спряла да живея.
Пазете се и не се психиясвайте.

# 14 784
  • В офиса
Четох някъде, че имало хора, които доста безсимптомно понасяли падането на сатурацията, докато в един момент не обърнат петалата. Тъй де... Не паникьосвам. И аз бих пила парацетамол, ефизол и течности. Ама да взема да взема един пулсоксиметър...

# 14 785
  • София

С тази разлика, че явно сега бройките контактни със симптоми са много и ЛЛ и РЗИ пращат за тест на частно. Имаше и няколко примера по-горе. Там от своя страна пък хубаво ще се омешат потенциално заразени с почиващи.
Карантината вече е 14 дни. Очаквам скоро и болнични да започнат да отказват, защото и там ще свършат парите.

И как ще задължат един човек да отиде на частно,ако няма финансова възможност?
Той ще си сее зараза, защото не може да си позволи тест?

Не знаех, че са върнали 14 дневната карантина за положителното лице

# 14 786
Аз си купих, ама сега ме гложди мисълта дали е верен.....

# 14 787
Четох някъде, че имало хора, които доста безсимптомно понасяли падането на сатурацията, докато в един момент не обърнат петалата. Тъй де... Не паникьосвам. И аз бих пила парацетамол, ефизол и течности. Ама да взема да взема един пулсоксиметър...

аз си взех, тествахме го че работи, ама ще си наложа да се въздържа от честа проверка освен ако подозирам задух, да не си изкарам акъла ако видя числа под 95, не знам дали стрес може да провокира и сатурацията, пък че пулсът се ускорява е ясно /мери и двете неща/

# 14 788
  • София
Аз не мисля, че голяма част от тези, които имат симптоми,  дори ходят да се тестват. Как виждате някой не вярващ на вируса РЗИ да му каже ходи дай 100 лева да се тестваш. Същото го мисля и с карантината, за преди знам, че обикаляха да ги гледат, сега дълбоко ме съмнява такова нещо. От това, което чувам тук от вас, с две думи мога да кажа, че всички са олабили здраво.

# 14 789
Ама те сигурно си и ходят на работа със симптоми. Като не му осигуряват платен болничен, човекът си ходи на работа на общо основание и никой нищо не може да му каже.
Както много вярно тук някой писа - ПСР тестът създава май повече проблеми, отколкото е полезен за нещо за самия пациент.

Общи условия

Активация на акаунт