COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 425
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 805
Туй с карантинирането също нещо се е променило, щабът едва ли знае. В наше село имаме баща и дъщеря позитивни от бала, майката не а под карантина.
Потребителката с контактното дете от морето също писа, че РЗИ няма да го карантинарат дори и със симптоми и контактно.
Тъй че мале мила!
Да ти кажа, поне да има един некарантиниран там да пазарува храна и лекарства. То и в дебилщината понякога има полза някаква, щото иначе умират си от глад и болни у тях, няма да тича никой да ги обслужва.
О тя по митинги ходи, намерила е друг да пазарува. Хаха!

# 14 806
И като гледам "добрите" цени са почти еднакви поне в софийските частни лаборатории. Поне да можеше да са по-малко безсрамни в ценообразуването и да не си начисляват 100% печалба....

# 14 807
Частните лаборатории в България си купуват тестовете, не ги произвеждат.
И ако имаше как щяха да купуват повече, защото търсенето само нараства. Да видим дали предлагането ще отговори на търсенето. Също ми е интересно с едни и същи ли тестват тези, които им изпращат от болниците и РЗИ им заплаща и тези на самоплащащите.

Чак сега ми излезе това инфо за вируса по морето-хем всеки ден търся..https://www.gramofona.com/zdrave/novite-sluchai-na-covid-v-burga … tinata-si-na-more
Те в медии не само за Бургас наблягат на привнесените, вероятно сводката от РЗИтата е такава. Местните случаи гледат да ги заметат, или ги споменават между другото. Туристическите дестинации имат тенденцията да избухват кофти, де. Но лятото хората масово минават през родните места. Досега избягваха, обаче последния месец много внуци от столицата и чужбина май взеха да се оставят при бабите. Събирания по заведения и домашно с дошли си роднини и приятели също ми прави впечатление, че изведнъж започнаха да стават доста чести. Поне на мен много често взеха да ми се обаждат.

# 14 808
https://clubz.bg/101332-prouchvaniq_do_50_ot_horata_imat_imunite … a_sa_go_sreshtali
В случай, че приемате и такава информация 😉
Пет големи проучвания, проведени в САЩ, Германия, Холандия, Сингапур и Великобритания, показват, че от 20 до 50% от хората притежават имунитет срещу SARS-CoV-2, без никога да са го срещали.

# 14 809
В БАН нали произвеждаха тестове? Защо нашите управници не им разширят дейността вместо да се чудят от къде да си купят отвън? Също знам че някои от водещите болници у нас сами си правят тестовете, за ВМА със сигурност.

# 14 810
Частните лаборатории в България си купуват тестовете, не ги произвеждат.

естествено, че ги купуват - в себестойността на услугата тестване цената на теста е само един от компонентите /разход за материал/, после се добавят заплати и други разходи за персонала, амортизации на специализираните за този вид тест машини, наеми на помещение (за период или брой тестове) - изобщо не съм искала ако цената на теста е примерно 15-20 долара с транспорт до България, да ни тестват за 16-21, ама и някак единичната цена на услугата /средно 120 лв/ да е между 3 и 4 пъти по-висока, някак не върви

# 14 811
Знаете ли в кои лаборатории в София правят pool PCR тест (семеен, на няколко човека едновременно)? Аз се обадих в Цибалаб, там ми потвърдиха че правят. Но имало още няколко лаборатории които правят такъв.

# 14 812
Според мен идеята на нова беше, че както частниците намират да купуват ресурс т. е тестове, то и държавата би следвало да може и всякакви оправдания от страна на държавата са меко казано смехотворни.

# 14 813
Скрит текст:
https://clubz.bg/101332-prouchvaniq_do_50_ot_horata_imat_imunite … a_sa_go_sreshtali
Пет големи проучвания, проведени в САЩ, Германия, Холандия, Сингапур и Великобритания, показват, че от 20 до 50% от хората притежават имунитет срещу SARS-CoV-2, без никога да са го срещали.

Това го четох вчера в немския Ärzteblatt. Но аз и преди съм писала в темата за проучване, свързано точно с имунитет от другите корони. Само дето винаги като аз дам някаква такава информация, все се намира някой да опонира как не било така. Нищо, де, просто сега това потвърждава предишното проучване. И показва, че вирусът изобщо не е толкова мистериозен. Grinning

# 14 814
Хич даже няма да им дам 100 и... лева за тест... Тайлолче, ефизолче.. И толкова... Сега си мисля... Да не се окаже че лабораториите са Пешо, Грую, Маца... Пък те братче ди на на министър, депутат...

# 14 815
Не е много обнадеждаващ финала на статията...
Не е ясно докато не срещнеш вируса дали имунната ти система няма да реагира неадекватно силно и да причини гадната цитокинова буря.

# 14 816
Хич даже няма да им дам 100 и... лева за тест... Тайлолче, ефизолче.. И толкова... Сега си мисля... Да не се окаже че лабораториите са Пешо, Грую, Маца... Пък те братче ди на на министър, депутат...
Време е за печалба Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 817
Нали виждате, че дори ваучерите за ПСР са с цени, по-високи от редовните. Време за жътва. И няма кой да ги озапти.

# 14 818
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
Туй с карантинирането също нещо се е променило, щабът едва ли знае. В наше село имаме баща и дъщеря позитивни от бала, майката не а под карантина.
Потребителката с контактното дете от морето също писа, че РЗИ няма да го карантинарат дори и със симптоми и контактно.
Тъй че мале мила!
[/quote]

Тогава не важи ли правилото да се самоизолираш за 14 дена?
[/quote]

То правилото важи, но ако РЗИ не те карантинира, то на какво осноивание ще получиш болничен? Все ми се струва, че РЗИ някак спряха да карантинират именно заради тестове и болнични.

# 14 819
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Това го четох вчера в немския Ärzteblatt. Но аз и преди съм писала в темата за проучване, свързано точно с имунитет от другите корони. Само дето винаги като аз дам някаква такава информация, все се намира някой да опонира как не било така. Нищо, де, просто сега това потвърждава предишното проучване. И показва, че вирусът изобщо не е толкова мистериозен. Grinning

+ информацията за имунитета от ТОРС, който е 2-3 години...

Общи условия

Активация на акаунт