COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 286
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 910
  • София
Не е само субективно усещане всеки да се оправя сам. То е и обективно състояние на болниците, карантинираните, тестовете, лекарствата. Всеки СЕ оправя сам, защото отговорните фактори искат да си решават вътрешните проблеми, избори да правят ли, дане правят ли. За тях вече епидемия няма.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 22:45 от Andariel

# 14 911
  • София
Не знам какво точно съдържа мукосолван дуо, но само мукосолван е муколитик и определено е за отхрачване и за влажна кашлица. Имала съм случай да направя криза от прилагане на сироп за отхрачване при суха кашлица и беше драматично.

ми не, те са смукалки някакви и си пише, че е за суха кашлица

Скрит текст:
Таблетките за смучене МУКОСОЛВАН ДУО с исландски лишей, алум, лимон и евкалипт представляват истински натурален балсам за Вашето гърло с двоен ефект:

Успокояват раздразнената и възпалена устна и фарингеална лигавица и възпаленото гърло;
Облекчават симптомите на суха кашлица.
Успокояват пристъпите на кашлица.
Могат да помогнат и за прекъсване на цикъла при възпалено гърло и суха кашлица
]

# 14 912
Не знам дали някой е коментирал - Георги Блажев също е заразен. Всеки ден споделя по малко информация на стената си във фейсбук: https://www.facebook.com/georgi.blazhev

# 14 913
интересен анализ (относно това защо не бива да ни оставят на самотек да се спасяваме сами)

Епидемията задължава да има мерки, правителствата само ги въвеждат

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/07/14/409 … jX5WxbvBQQJ5R38GU

# 14 914
Колко ли теста се правят сега заради Гърция?като видях какви опашки е имало днес...

# 14 915
Ето как е “разчетена” забраната за полети до Австрия във Вайбъра на Столична община:

✈ Здравейте! Поради ръста на броя заразени от COVID-19 в Австрия, между 15 и 31 юли включително австрийското министерство на здравеопазването забранява пътническите полети до Австрия от България.

☑ Забраната важи и за още 9 държави – Албания, Босна и Херцеговина, Египет, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Черна гора.

☑ Забраната не се отнася до:
(checkmark)товарните полети
(checkmark)полетите за репатриране
(checkmark)санитарната авиация
(checkmark)полетите, свързани с държавните интереси на Австрия

☑ До края на месеца се удължава и действащата забрана за пътнически полети до Австрия от Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия, Русия, Украйна и Швеция.
Изглежда са объркали мястото на ,.
Ако я бяха сложи преди “в Австрия” щеше да е точно както си трябва Simple Smile
Всъщност запетая въобще не е нужна. 😉
И си е объркано за мене - иначе се получава "в Австрия австрийското министерство на...".

# 14 916
Не знам дали някой е коментирал - Георги Блажев също е заразен. Всеки ден споделя по малко информация на стената си във фейсбук: https://www.facebook.com/georgi.blazhev

Сефте го чувам този човек, но с интерес прочетох разказите му и го последвах даже. Да е жив и здрав! В тази лудница имам нужда да чета и за забавната страна на нещата (от съчиненията му личи, че явно има такава) Simple Smile

# 14 917
  • София
Аз се задушавам всяка Божа вечер. Имам респираторен проблем, ясно е какъв.
Но не съм спряла да живея.
Пазете се и не се психиясвайте.

—-
Може би носиш отговорност само пред самата себе си.Аз нося отговорност за децата ми и родителите ми. Ако си живея живота и не се предпазя, кой ще се грижи за тях?

# 14 918
Цитат
..Едно от антителата, което се появява в кръвта на хора, прекарали тежка форма на коронавирусна инфекция, не отслабва вируса, а предизвиква силно възпаление. До такъв извод са достигнали холандски биолози. Възможните последици и начините за борба с това учените са публикували в статия в електронната научна библиотека „bioRxiv”..

https://www.actualno.com/healthy/otkriha-opasno-antitjalo-v-kryv … news_1481584.html

Цитат
..Аржентина се опитва да разреши медицинска мистерия, след като 57 моряци бяха заразени с коронавирус след 35 дни в морето, въпреки отрицателните тестове на целия екипаж преди да напусне пристанището, съобщи АФП..

https://www.actualno.com/america/medicinska-misterija-na-tema-ko … news_1481340.html

# 14 919
интересен анализ (относно това защо не бива да ни оставят на самотек да се спасяваме сами)

Епидемията задължава да има мерки, правителствата само ги въвеждат

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/07/14/409 … jX5WxbvBQQJ5R38GU

Добра статия, която разбива на пух и прах мангъровите лъжи, но не е ли малко закъсняла? Защо я публикуват чак сега?
Ние изпуснахме питомното, пък сега ще гоним дивото, а и епидемии, веднъж разгоряли се, се спират трудно, а не с магическа пръчка.

# 14 920
Германия премахва изискването за 14-дневна карантина за хората, пътуващи от Швеция до Германия, пише германското външно министерство на своя уебсайт.

"Влизането в Германия от Швеция е възможно за всички пътници по всички маршрути и без основателна причина", пише германското министерство на външните работи.

"Беше решено да се премахне 14-дневното карантинно задължение, тъй като броят на новите инфекции в Швеция намалява."

# 14 921
Докъде я докарахме- държавите премахват карантината за шведите, а за нас да налагат.

# 14 922
Като споменаваме пак за Мангъров на какво се натъкнах. Confused Без коментар, мангъровци в действие.

# 14 923
Като споменаваме пак за Мангъров на какво се натъкнах. Confused Без коментар, мангъровци в действие.
Има хора мислят, че протестите са заради мерките на правителството и за подкрепа към Мангъров, лично са ми го споделяли. Не знам какви мерки имаха предвид, че заслужават протести Rolling Eyes

# 14 924
  • в страната на чудесата
Много ли са близо един до друг на протеста? Маски? Колко хора са грубо, знаете ли? Дано фактът, че са на открито и вятърът да са от полза.

Общи условия

Активация на акаунт