COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 395
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 925
Гледах по-рано, че в София били няколко хиляди (някъде срещнах до 10000). В другите градове - значително по-малко. На снимките се вижда, че не малко хора носят маски, като някои си спазват и дистанция. В Пловдив например на снимките се вижда, че се движат заедно, но не плътно един до друг.

# 14 926
Днес от сравнително близо видях варненския протест. Дали бяха с маски не мога да кажа, защото детето пищеше, уплаши се май от крясъците. Но пък какви крясъци бяха! Колко слюнка се е отделяла и наосила из въздуха, не мога и да си представя. А и бая подухваше. Аз ще се радвам да разбием заговора и да няма поголовна сеч след протестите. Дано!

# 14 927
Май са на близко, поне от кадрите по телевизията. По моя преценка -хиляда до две хиляди в София. Вчера са почнали от 15.30. Тези не работят ли? Аз работя от къщи, но до късно вечерта.
А вятърът само може да разнесе заразата по-далеко.
След като прокуратурата днес изнесе интересни записи за това кой организира протестите, интересно утре колко хора ще има. Но във фейса надали им излиза такава информация.
При разпространението в София със сигурност има не малко заразени митингуващи и викащи. Ще чакаме края на месеца да видим каква ще е бройката заразени в София. Ако до тогава столичното РЗИ не спре изобщо да тества, а предполагам, че много от тези по площадите няма да платят да се тестват, дори да се разболеят.
Изобщо навън е някакво безумие.

Сестра ми преди малко се е тествала във Финикс, без да слиза от колата. Всичко става от гише, сама си е взела пробата и я е подала през прозорчето. Тя няма оплаквания, дано всичко да е на ред, че е рискова от всякъде.

# 14 928
234 новозаразени.

# 14 929
Хора, колко време протича короната? Sad

Да му се не види бройката!

# 14 930
  • При семейството си

Данните:
https://coronavirus.bg/

146 излекувани
7 починали

# 14 931
И още 7 починали..Хоспитализираните са 551, т.е. +22.
Оууу, ама те само в София са 99 нови.

# 14 932
Ако утре не се събудя по-добре, бройте +23. Sad

# 14 933
  • В офиса

Как си?

# 14 934
И рекорден брой тестове - 4885! Много ми е любопитно колко от бройките са уж здравите, тръгнали към Гърция, но нямаме шанс да разберем.
Покрай тях процентът на заразените от общо тестваните доста е спаднал - под 5% е.

# 14 935
  • При семейството си
Активните случаи + 81

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 14 936
  • София

Не се давай!
Пий много чай, витамин С и се разсейвай с нещо, за да не го мислиш.

# 14 937
  • Където морето целува небето...
Рекордна бройка тестове, но и пак много починали.

Понеже пишат и хора от лабораториите имам два въпроса:
1. Пул тестовете се въвеждат като един или като 4 теста в общата бройка на тестовете, ако се правят от четиричленно семейство примерно?
2. В някои лаборатории тестовете не излизат веднага, а да речем след ден или два. Как се въвеждат те в бройката? Броим днес направен тест, но резултат след два дни ли? Защото ако днес се води брой тест, а го пишем положителен след два дни, то реално не е правилно това смятане на процент положителни от тестове за деня.

# 14 938
  • Варна
Как ще коментирате новината, че ген. Мутафчийски почива на къмпинг Черноморец? Явно няма притеснения от зараза.

# 14 939
Как ще коментирате новината, че ген. Мутафчийски почива на къмпинг Черноморец? Явно няма притеснения от зараза.

Той вече вдигна ръце. Оттегли се. И аз да съм и аз бих вдигнала ръце. В един момент ти писва от простотия.

Общи условия

Активация на акаунт