COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 490
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 045
  • София
Винаги съм приемала тази тема за информативно-любителска. Тоест, има информативни постове, споделени от източници, има и "любителски" привкус на лични мнения, впечатления и притеснения. Така и трябва да бъде - всеки си споделя, пише, информира (ако може).
Затова ми е адски странно, когато някой потребител се изкаже с безапелационната тежест на медицински специалист. От какво си е отишъл Николай Щерев (Бог да го прости) - от коронавирус, анаболи, здравословни проблеми, комбинация от всичко това - няма как да кажем ние. Това може да установи единствено аутопсия, чиито резултати няма нужда да бъдат оповестявани на всеослушание.
Същото е с щекотливата тема за имунитета, за който мине се - не мине и някой мине и тежко заяви, че "то за тая болест имунитет не се развива". Ама чакай малко, тоя имунитет в момента го проучват най-големите умове на тая Земя, никой нищо сигурно не може да каже, всички са в чуденка, ама ти вече знаеш и си сигурен.

# 15 046
А, едва ли е починал от Коронавирус.

Бог да го прости момчето и да пази и дървените глави.

# 15 047
  • Сф
Винаги съм приемала тази тема за информативно-любителска. Тоест, има информативни постове, споделени от източници, има и "любителски" привкус на лични мнения, впечатления и притеснения. Така и трябва да бъде - всеки си споделя, пише, информира (ако може).
Затова ми е адски странно, когато някой потребител се изкаже с безапелационната тежест на медицински специалист. От какво си е отишъл Николай Щерев (Бог да го прости) - от коронавирус, анаболи, здравословни проблеми, комбинация от всичко това - няма как да кажем ние. Това може да установи единствено аутопсия, чиито резултати няма нужда да бъдат оповестявани на всеослушание.
Същото е с щекотливата тема за имунитета, за който мине се - не мине и някой мине и тежко заяви, че "то за тая болест имунитет не се развива". Ама чакай малко, тоя имунитет в момента го проучват най-големите умове на тая Земя, никой нищо сигурно не може да каже, всички са в чуденка, ама ти вече знаеш и си сигурен.

Щом ти трябва аутопсия да събереш 2+2 ок.Нормално е така да се успокояват хората, особено при застрашаващи здравето всякакви състояния.
Жалко за човека.Отиде си без време.Както и много други си отидоха и ще , заради кв тоя път, не заради рак или спин примерно..

# 15 048
Много ми е мъчно за този младеж. Не зная и дали това не е най- младият български пациент, починал без придружаващи заболявания.
Не мога да си обясня голям вирусен товар ли е поел, дали късно се е обърнал за помощ, как така изпуснаха млад и здрав мъж. Взех да подозирам и демотивация на лекарите, не точно в този случай, а и по принцип.
Нали в един брифинг бяха казали, че много от пациентите в ковид отделенията можели спокойно да ги изпишат, защото не са точно за там.
Абсолютна анархия цари и в държавата, и в К. за спазване на мерките, и в управлението, и във всичкото.
Докога ще нарастват тези бройки, има ли пандемичен план, има ли вариант да излезем вече спокойно навън, както беше през май.
Не виждам изобщо воля  в управляващите.
Преди малко гледах по Канал 3, в Израел протестите са срещу неадекватните мерки , налагани по време на пандемията. И пак, и пак не става ясно техните протести дали са обединени СРЕЩУ налагането на строги мерки, или заради ръста на заболеваемост.

# 15 049
Всъщност малко по-назад в темата имаше коментар дали знаем за спортист, който да го е карал тежко. Аз писах за един автомобилен състезател два месеца интубиран и по чудо оздравял, лекарите са го били отписали. Сега мисля няма да се задават вече и такива въпроси.
Започна се с имате ли познат болен, както казах ще стигнем до имате ли познат не преболедувал?
Статия пилотът е спасен не знам обаче с какви последици:
https://www.bangkokpost.com/world/1918176/vietnam-struggles-to-s … first-covid-death

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 12:38 от opelcorsa

# 15 050
Аз продължавам да чета темата, въпреки че не пиша. Ужасно тъжно е, че смъртните случай вече са толкова много на ден. Тесла правеше някакви сметки, че скоро може да имаме и двуцифрени починали.

Една статия на BBC "Коронавирус в Южна Африка: "Болници на ужасите" в Порт Елизабет" . Предупреждавам, че има трудни за гледане снимки и видеа.

# 15 051
Сега по новините на БНТ казаха, че Николай Щерев е бил приет вчера в болница в много тежко състояние и не са могли да го спасят. Явно се е бил възстановил и са го изписали и след това пак се е влошил...
Това е поредният  такъв случай - уж оздравял някой, пък после починал.

# 15 052
Току що казаха по новините/канал 1/,че е бил приет вчера в болница в много тежко състояние. Което ще рече, че е бил изписан в един момент.

# 15 053
Така е, от март месец се върти едно и също, близо сме, готови сме почти, но пък и време трябва, за да е безопасна. И така може още 2 г или 5.
В тестване фаза 3 минават 5 ваксини, това не е от март а от скоро. От 27 юли тази на Модерна ще се приложи на 30 000 доброволци. Експертът каза, че е важно ваксината да е безопасна тъй като за разлика от лекарствата тук тя се слага масово на здрави хора а за да се проверят side effects се иска време, повечето дават такива - температура, главоболие и подобни симптоми, но то е характерно и за много други ваксини. А проблемът с дозата е че малка доза за някой пациент може да е достатъчна, но за друг с някакви заболявания или възраст може да се окаже голяма и опасна. Всъщност основният въпрос е дали реално ще работят и за какъв период ще е защитата. Есента препоръчаха да се слага масово противогрипна ваксина.

# 15 054
  • София
Много ми е мъчно за този младеж. Не зная и дали това не е най- младият български пациент, починал без придружаващи заболявания.
Не мога да си обясня голям вирусен товар ли е поел, дали късно се е обърнал за помощ, как така изпуснаха млад и здрав мъж. Взех да подозирам и демотивация на лекарите, не точно в този случай, а и по принцип.
Нали в един брифинг бяха казали, че много от пациентите в ковид отделенията можели спокойно да ги изпишат, защото не са точно за там.
Абсолютна анархия цари и в държавата, и в К. за спазване на мерките, и в управлението, и във всичкото.
Докога ще нарастват тези бройки, има ли пандемичен план, има ли вариант да излезем вече спокойно навън, както беше през май.
Не виждам изобщо воля  в управляващите.
Преди малко гледах по Канал 3, в Израел протестите са срещу неадекватните мерки , налагани по време на пандемията. И пак, и пак не става ясно техните протести дали са обединени СРЕЩУ налагането на строги мерки, или заради ръста на заболеваемост.

Ако си спомням, той беше от невярващите и беше чакал до последно да потърси лекарска помощ. Бог да го прости!

# 15 055
Светла му памет. Наистина няма как да знаем дали и колко е повлияло взимането на разни субстанции. Личното ми мнение е, че вероятно е от значение това, има и други случаи на активни спортисти, които починаха. Иначе си спомням коментар на баща му, че е мислил, че с тренировки ще пребори вируса. Което знаем, че не се препоръчва - изморява организма и му пречи да се пребори с болестта. Тъжно е, че толкова млад човек си отиде. Всъщност тъжно е който и да си замине - за едни е статистика, но за някои голяма лична болка.

Относно молбата ми да не коментираме постоянно кой и как умира от вируса. Разбира се, че това са неща, които са точно по темата. Те трябва да бъдат казани. Но не смятам, че е нужно да се повтарят отново и отново едни и същи негативни неща. Понякога имам усещането, че се въртим все около черните статистики. И основно на това се акцентира. Това разбира се ми е личното усещане. Може и аз да съм се напрегнала прекалено, но гледам, че не малко хора са ми определили коментара като полезен. Гледам, че сега е изтрит де. Явно вече в тази тема не може да имаме и лично мнение.

# 15 056
За съжаление няма гаранция като лек грип ли ще го караш

# 15 057
Щото бързат да покажат как ги лекуваме и оздравелите надвишават болните, вчера това коментирахме колко излекувани накуп. Жалка държава сме.
Всъщност Англия и Холандия мисля изобщо не си дават излекуваните.
Всяко подценяване на вируса, на времето за лечение, което е дълго може да доведе до усложнения, дано не е било това.

# 15 058
  • София
И на мен така ми се струва и ще става по-зле с повишаване случаите за болница. Ако досега са искали да покажат колко добре вървят нещата, сега ще дойде време да се види реалността.

# 15 059
А баща му дори даде интервю че вирусът не е нищо особено и се кара леко. Честно не разбирам защо човек трябва да се излага пред обществото с личното си мнение след като и от космоса се вижда, че при някои хора това заболяване е смъртоносно и/или води до инвалидизация. И не, не  са само старци потърпевшите.

Общи условия

Активация на акаунт