COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 490
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 165
Туристически агенции вече предлагат безплатен ПСР тест към пакетите за почивка в Гърция Grinning Нова ниша се отвори в туристическите услуги Grinning

# 15 166
Съфорумката я насочват да си пусне тест неясно по какви причини. Ако наистина подозират ковид, да я пуснат на РЗИ да я изследват. Питали ли са ви в лаборатория кой лекар ви праща? Знаете ли защо?

Всеки месец към лекарите, лични и специалисти, от лабораториите потеглят пликчета с пари. 15 до 25% от стойността на препоръчаните изследвания. Откъде накъде съфорумката да пълни нечии джобовове?

# 15 167
  • Bulgaria
Аз мисля, че един бърз тест на „Roche” може да помогне в ситуацията на Amy. Вече са минали доста дни и би трябвало да позитивизира със сигурност IgM поне. Ако е положителен, вече може да настоява за направление за PCR от пулмолога. Това в случай, че не ѝ се дават 120 лв.

# 15 168
Да ви кажа, антибиотика, който изписват при ковид има и антивирусно и противовъзпалително действие.

# 15 169
Верно, че тест няма жената.Аз и приписах Ковид Flushed

# 15 170
  • София
Скрит текст:
Аз друго започнах да се чудя покрай нейния случай, колко ли хора с такива не леки симптоми стоят без тест, без лечение дори, извън статистиката?
Лечение и е назначено, просто тя не го провежда.

Да, да. Имам предвид, че те си стоят без лечение на своя глава. А потребителката яко го отнесе, къде с право, къде малко прекалено. Но на мен въпреки всичко ми е интересно как се развива случаят й и къде ще му излезе края Simple Smile Пък и доста по-сериозен спам сме видели в тая тема...

# 15 171
Ми то ни така, ни онака.
Хем не ти се иска да вадиш пари от джоба си, хем се чудиш дали си с ковид.
Ама ако си с ковид, си ходиш насам натам.

# 15 172
  • Mediterraneo
Да ви кажа, антибиотика, който изписват при ковид има и антивирусно и противовъзпалително действие.

антибиотик и антивирусно действие е оксиморон, нали разбираш?

# 15 173
Ние тук достатъчно сме информирани. Здравето на Ами си е личен акт. Аз не я съдя. Представете си, че си изработи антитела, при ковид още сме пеленачета. Важно е как се чувства.  И аз съм да си пие антибиотика, ама тя си решава.Щом устисква 9 дни без парацетамол дори, какво по- хубаво. Аз не бих, но всеки е различен

# 15 174
  • Другата България
Ми то ни така, ни онака.
Хем не ти се иска да вадиш пари от джоба си, хем се чудиш дали си с ковид.
Ама ако си с ковид, си ходиш насам натам.
Именно.
А на който му е интересно има ЛС.
Предполагам там с охота ще информира заинтересованите за състоянието си.

# 15 175

антибиотик и антивирусно действие е оксиморон, нали разбираш?
Не си права в случая.

# 15 176
Здравейте отново,

бих искала да благодаря на всички, които ме подкрепиха със съвети, мнения и дори лични съобщения по моя казус.
Няма да отговарям на просташки и груби коментари.

Може би ще ви е интересно да споделя какво се случи - звънях вчера в лабораторията, казаха ми, че нашият тест е отрицателен и това е окончателно, няма да се промени. Под резултат се появи "negative", под "референтна стойност" не се показа нищо.

Вчера РЗИ трябваше да посетят момчето, приятелчето на моя син, което се оказа с положителен тест. Не са отишли. Днес са се обадили и са казали на майката, че момчето трябва да са карантинира заедно с един родител. То няма 18 г. Другият родител не е задължително да се карантинира. Казали са ѝ да се обадят на контактните лица на детето, но те не трябва да се карантинират.  Както ви писах вчера, звънях в РЗИ, казаха ми същото - това, че детето ми е контактно и има симптоми нищо не означава - не трябва да се карантинира и тест може да си направи, ако си го заплати.

Бъдете здрави.

# 15 177
Да си беше пуснала CRP и утайка и щеше да си по-наясно. Пий си антибиотика, който двама лекари са  ти назначили, не доумявам какво е това инатене от твоя страна.

Не само ами и последните найсет страници се пише само за това, несериозно е някак. Взема си решение , носи си последствията - дали с ковид дали без - нейна си работа. Няма нужда да ни обеснява какво ще прави, а някой да я убеждава че не права.

# 15 178
  • София
Има нужда от помощ - търси я тук. Какво ще реши нататък е нейна работа. Няма да я критикувам, че пише какво изпитва и какво се чуди, защото много хора са точно в нейното състояние - ни напред-ни назад.

# 15 179
  • София
Всъщност нейният случай повдига доста интересни въпроси по казуса с вируса, заради който все пак е пази тема. А и не одобрявам да се гонят потребители от темата, защото някой друг потребител нещо не одобрява. Това не е първият такъв опит, само поводите са различни. Мислех, че това е работа на модераторите.

Общи условия

Активация на акаунт