COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 881
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 150
Лекарите са я насочили да си направи тест, но тя не иска.
И после се оплаква, че се чувства като опитно зайче...
Насочили са я да си направи ПЛАТЕН тест. Да не мислите, че всеки може да отдели над 100 лева от доста отънелия семеен бюджет? Пулмологът днес е могъл да назначи тест по здравна каса, но той не го е направил!

# 15 151
  • BG
При остри състояния АБ се започва и ако трябва се променя. Когато влязохме в болница с дъщеря ми преди няколко години с пневмония и дихателна недостатъчност, веднага ѝ бяха назначени 2 АБ. Като излезе Антибиограмата само ми казаха, че няма нужда да ги променят.

Сега лекарите изписват масово азитромицин при всякакви ковидовидни неразположения. Скоро изписаха Азакс на познат без кой знае какви симптоми.

Никога не съм имала пневмония. Не знам какво се чувства при пневмония.

Антибиограма на какво? Гърлен секрет ли да изследвам за микроби? Че на мен ми няма нищо на гърлото. Нито ми е зачервено, нито ме боли. Боли ме трахеята и около малко преди разклонението на трахеята към големите бронхи (ако мога така да уточня).
Страх не страх ще го пия. Ако до два дни няма подобрение, значи ковид. Впрочем, пулмологът ме похвали, хубаво че не съм била пила парацетамол - той понижавал още повече левкоцитите.

Мен не ми се връзва нищо от това, което ми наприказва пулмологът. Самата аз ви копирах тук обобщение от проучване, в което се наблюдава че при пациентите с ниски лимфоцити и високи неутрофили настъпва влошаване на състоянието.

Понеже не съм очаквала лл да ми се обади и да ме прати на пулмолог днес, аз на своя глава отидох сутринта в лабораторията и си пуснах отново кръвни. Еми, познайте какво се вижда сега, една седмица по-късно: лимфоцитоза!
Скрит текст:
Да си беше пуснала CRP и утайка и щеше да си по-наясно. Пий си антибиотика, който двама лекари са  ти назначили, не доумявам какво е това инатене от твоя страна. Това, че не те боли гърло, съвсем не значи, че лигавицата не е оточна и възпалена.

# 15 152
Аминка, почвай го този АБ, не се бави повече.
Моя колежка почина след забавено лечение на вирус, не КОВИД, за 10 дни си отиде, здрава/ права жена. Разви двустранна пневмония, белодробен оток и до там беше.

# 15 153
Amy,  продължавай да споделяш.
Ей, такива мнения са най-ценни.
Успех, каквото и да е.

Чета темата от самото начало, но чак сега реших да пиша, просто защото не издържах. Не знам точно с какво са ви полезни и ценни тези постове, но това е пълно безумие. И то от потребителки, които оплюват всички , уж безотговорни, още от март. Нали затова си говорим тук  от началото... Тук не става въпрос за "леко ми дращи гърлото и ми се запуши носа". Не може, човек, който е вече 9 дни с температура (поне аз така разбрах), да отказва да си прави тест и да си се мотка насам натам, контактувайки  с други хора и евентуално поставяйки ги в риск от заразяване.

# 15 154
Ми то и аз това написах, ама не ме отразиха. При съмнение за Ковид тия разходки насам натам не са ми ок.

# 15 155
Amy, не мога да си спомня какъв секрет взимаха на щерката за Антибиограмата, гърлен ли, от храчка ли, ама тя храчки в началото нямаше...губи ми се.

Пускай си теста, за да знаеш какво става. Или отивай в някой ковид кабинет и кажи, че си много зле. Близо 10 дни самолечение ми се струва прекалено.

# 15 156
Аз не разбрах съфорумката има ли ковид, или не. Защото ако не, така само се обърква темата с тези симптоми и лечение, което може да е за съвсем друго заболяване.

# 15 157
Не е ясно, не е правила тест. Само ѝ е изписан АБ, който изписват при Ковид.

# 15 158
Никой не знае, Ирис.

# 15 159
  • Mediterraneo
Няма ковид. Пък може и да има. Затова не разбирам с какво са ни полезни постовете й относно развитието на заболяването й. Да ви разкажа освен и аз за моите драми с дисковата херния...

# 15 160
  • София
Аз друго започнах да се чудя покрай нейния случай, колко ли хора с такива не леки симптоми стоят без тест, без лечение дори, извън статистиката?

# 15 161
  • Другата България
А аз реших, че или имам дежа вю, или съм объркала темата.
Спорадично на няколко дни надничам тук, и попадам на постове на една и съща жена, която незнайно защо е решила в тема като тази да държи останалите в течение на здравословното си състояние. Публикува тук медицинската си документация, разбирам, че няма диагноза, мисли, че е ковид, но същевременно не спира да обикаля лаборатории и къде ли не, не слушайки лекари, но същевременно оплаквайки се от лекари.....и това на фона на триенето на мнения, които биха били много по-полезни. ...евентуално.
Наистина ли? Това ли е примера - темата нали е информативна? Страници наред да четем как следва да се самолекуваме и да НЕ слушаме лекарите, същевременно плюейки ги, че ни третират като "опитни зайчета"?

# 15 162
Тя явно е в кондиция, и колело кара. Нека всеки сам си определя състоянието. Аз само мога да я подкрепя, ама да и се карам не върви. Тя си решава

# 15 163
Насочили са я да си направи ПЛАТЕН тест. Да не мислите, че всеки може да отдели над 100 лева от доста отънелия семеен бюджет? Пулмологът днес е могъл да назначи тест по здравна каса, но той не го е направил!
Ами ние тогава какво да направим?
Нито на тест може да я пратим, нито да ѝ предскажем ковид ли е, че да знае как да се лекува и какво да предприема.
Съгласна съм, че не е редно при налични симптоми лекарите да си правят оглушки и да не назначават тест през РЗИ, но в случая аз не виждам с какво тук хората могат да помогнат.
За здраве човрк не бива да пести и в нейната ситуация бих намерила 100лв (ако трябва и в заем), за да съм наясно дали това е ковид или не е.
Както видяхме, ако е ковид, човек не бива да чака да се влоши критично, защото става много по-трудно лечението.

# 15 164
  • BG
Аз друго започнах да се чудя покрай нейния случай, колко ли хора с такива не леки симптоми стоят без тест, без лечение дори, извън статистиката?
Лечение и е назначено, просто тя не го провежда.

Общи условия

Активация на акаунт