COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 881
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 135
  • София
Нейна работа си е дали да чака или да не чака. В момента е доста по-рисковано изписан антибиотик, все пак е антибиотик, не е някакво странно лечение, да не се започне при десет дни температура и засилващи се симптоми.
И като стана въпрос за потенциална корона, вече имаше в темата хора, които  писаха, че на хора, които са били в болница с корона са им вливали поне две (два!) антибиотика. Не един да си го пият вкъщи.

# 15 136
  • В офиса
На мен пък всичко, което пише Amy ми е полезно.
До момента и аз бих направила същото като нея. Само може би и тест бих си пуснала. Защото цялото "лечение" стъпва на хипотетичната диагноза "ковид". А ако е нещо друго?
Разбирам, че пулмологът не е направил снимка?

# 15 137
Имаше и друга потребителка, Фанфанито, в разгара на И П и изписаха антибиотик, тя се оправи, така и не разбра корона ли е, но си пи антибиотика.
Ние поне, в темата, да се подкрепяме, че то отвън още има невярващи. И аз не съм пила антибиотици от години, досега настинки или грип все на крак съм карала. Но при ситуация с опасност от този вирус, ще го пия това чудо без да се замислям, ако лл прецени. И да не помогне, може да предотврати някои инфекции, знам ли.

# 15 138
  • В офиса
Честно казано, аз не мисля, че незаинтересован личен лекар знае повече за ковид от четящ пациент.

# 15 139
  • в страната на чудесата
При остри състояния АБ се започва и ако трябва се променя. Когато влязохме в болница с дъщеря ми преди няколко години с пневмония и дихателна недостатъчност, веднага ѝ бяха назначени 2 АБ. Като излезе Антибиограмата само ми казаха, че няма нужда да ги променят.

Сега лекарите изписват масово азитромицин при всякакви ковидовидни неразположения. Скоро изписаха Азакс на познат без кой знае какви симптоми.

Никога не съм имала пневмония. Не знам какво се чувства при пневмония.

Антибиограма на какво? Гърлен секрет ли да изследвам за микроби? Че на мен ми няма нищо на гърлото. Нито ми е зачервено, нито ме боли. Боли ме трахеята и около малко преди разклонението на трахеята към големите бронхи (ако мога така да уточня).
Страх не страх ще го пия. Ако до два дни няма подобрение, значи ковид. Впрочем, пулмологът ме похвали, хубаво че не съм била пила парацетамол - той понижавал още повече левкоцитите.

Мен не ми се връзва нищо от това, което ми наприказва пулмологът. Самата аз ви копирах тук обобщение от проучване, в което се наблюдава че при пациентите с ниски лимфоцити и високи неутрофили настъпва влошаване на състоянието.

Понеже не съм очаквала лл да ми се обади и да ме прати на пулмолог днес, аз на своя глава отидох сутринта в лабораторията и си пуснах отново кръвни. Еми, познайте какво се вижда сега, една седмица по-късно: лимфоцитоза!
Скрит текст:
Това не е лимфоцитоза. Процентът е по-висок, заради по-малкото неутрофили.

# 15 140
А не е ли редно и логично, лекарите да я насочат към тест? Не го правят, явно смятат, че не е корона. Иначе за  по - горе казаното съм съгласна.

# 15 141
Лекарите са я насочили да си направи тест, но тя не иска.
И после се оплаква, че се чувства като опитно зайче...

# 15 142
Информация за новите случаи в Пловдив: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Koronavirusut-v-Plovdiv- … e-pokachva-983456

Повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактни лица и РЗИ дава необходимите предписания. В последните дни се увеличава броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област е 498. Хоспитализираните лица за двата дни – понеделник и днес, са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59. В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19. Оздравелите пациенти са 122.

А като си спомня как преди месец имаше около 5 активни случая, от които 1 хоспитализиран. Изобщо не съм предполагала, че ще искам да се върне положението от предишните месеци.

# 15 143
Лекарите са я насочили да си направи тест, но тя не иска.
И после се оплаква, че се чувства като опитно зайче...
Пропуснала съм. Аз до сега, да към направила тест отдавна. Ако толкова дни съм зле като нея, даже да не е корона, ще приключа поне с два АБ.

# 15 144
  • София
Това, че няма протокол за лечение и никой не знае с какво са се излекували "излекуваните", не е точно така...
Лечението е симптоматично - кашляш, пиеш сироп, вдигаш температура, пиеш парацетамол, имаш пневмония, блъскат те с антибиотици. Още Мутафчийски обясняваше, че лекарите имат план за действие при пациенти с коронавирус в зависимост от състоянието им и че следват практиките на Италия и Германия. Надявам се тук точно да не е излъгал.
С какво се лекуват излекуваните... Много леките случаи се лекуват "с чайче и парацетамолче". Пневмониите - ясно, антибиотик. Много хора се притесняват да пият антибиотици, не е нещо необичайно, просто трябва да се претеглят рисковете.
Ето затова са необходими PCR тестовете - защото човек трябва да знае със сигурност какво му има.

# 15 145
Хора, във ФБ е пълно с публикации за задръстени с опашки лаборатории от желаещи да почиват в Гърция. Ма верно ли ще се наредя с часове заедно с Ковид подозрителни за да почивам у гръцко? Значи ние даваме на чужденците по 35 евро да благоволят да дойдат у нас, а чужденците ни нареждат на километрични опашки за да извадим изследване за 60 евро, че не сме заразни? Нещо сбъркано има тука.

# 15 146
И на мен ми е полезно, че Ами споделя. Ето, и парацетамол не трябва да пием. Оххххх. А аз с това се лекувам при настинка, плюс коластра на Абофарма. От март досега веднъж, че голямо пазене правя, иначе се самолекувах юнашки и успешно години наред така

# 15 147
Таис и аз уважавам коластрата, пише на нея че има IgG......нали за това се борим. При настинки си взимам ударна доза.

# 15 148
Amy,  продължавай да споделяш.
Ей, такива мнения са най-ценни.
Успех, каквото и да е.

# 15 149
На ММ е отрицателен резултатът.
Отдъхнах си.

Общи условия

Активация на акаунт