COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 881
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 120
  • София
Нещо от брифинга на МВР? Той едва ли има общо с короната де, ама може на някой да му се е изкълчил езика и да е призовал да носят маски и да спазват дистанция. Защото протести могат да се правят и при спазване на дистанция.

# 15 121
amy_nka важно е сега да преустановиш всякакви физически натоварвания, не само сега, а винаги, когато си болна. Старай се да почиваш колкото можеш.  Знаеш ли да имаш или да си имала някакви гастроентерологични проблеми ?

Да, имам - хиатална херния. Имам го на ум и това. С пулмолога обсъдихме, да почна антибиотика заедно с омепразол и до два дни ако не се повлияе кашлицата, да ходя за тест за ковид. Каза, че имало и така нар. интерстициална пневмония, която не излизала на снимките. Понеже моето вече върви 9-и ден субфебрилна и очевидно слиза надолу, е възможно да се превръща в бактериална пневмония. Погледна ми левкоцитите и заяви, че 3,9 били малко при норма 3-5 до 10,5. Викам "добре, при бактериална пневмония не трябва ли да са завишени левкоцитите?" Отговорът беше, че съм била останала без "защита" (левкоцити) заради вирус. Общо взето никакво логично обяснение не ми даде, но ме наплаши достатъчно, че да се навия да пробвам антибиотика. Дори на диагноза ми написа "бактериална пневмония" на база на гранулоцитопенията, която се вижда на първата ми ПКК от миналата седмица (аз днеска пуснах втора ПКК + ДКК + LDH + D-dimer, чиито резултати чакам в петък). Чувствам се като опитно зайче вече.

Имахме ли във форума пулмолог, който да консултира онлайн? Ако пиша на лична на д-р Симидчиев, дали ще ми отговори?

# 15 122
Роналд, аз такова нещо не чух. Мотото беше "пазете се от провокатори"

# 15 123
  • Варна
Имахме ли във форума пулмолог, който да консултира онлайн? Ако пиша на лична на д-р Симидчиев, дали ще ми отговори?

Можеш да му пишеш, но май вече не влиза във форума.
Защо не се довериш на пулмолога, който те е прегледал, какво те притеснява?

# 15 124
  • Пловдив
За форума не знам, но в сайта superdoc пише кои лекари провеждат консултации онлайн.

# 15 125
Amy_nka  не знам какъв е тоя страх от антибиотика ама с тая херния ако кашляш яко дали няма да я влошиш?
Започваш го, ако не ти подейства консулт пак с лекар.
Пусни си Антибиограма преди приема може и на частно, аз имам пускана преди години. Личната като ми даде нещо дето съм резистентна й казвам и го сменя, не мислете че пък сме резистентни към 100 препарата, аз към един като дете съм била с пневмония и са ми го били, логично е. Другите си ми действат.

# 15 126
Скрит текст:
Amy_nka  не знам какъв е тоя страх от антибиотика ама с тая херния ако кашляш яко дали няма да я влошиш?
Започваш го, ако не ти подейства консулт пак с лекар.
Пусни си Антибиограма преди приема може и на частно, аз имам пускана преди години. Личната като ми даде нещо дето съм резистентна й казвам и го сменя, не мислете че пък сме резистентни към 100 препарата, аз към един като дете съм била с пневмония и са ми го били, логично е. Другите си ми действат.

Ама тя резистентността е на дадената бактерия към антибиотик, а не на човека към антибиотика.

# 15 127
Сега водих сина на зъбар. Останах в шок... Нашата зъболекар Ка е отпуск и отидохме при друг. Преди ходехме там но сина ми не го харесва. Отделно дето взема и доста по вече от тази  при която ходим вече. ТА... Не сложи ни маска, ни ръкавици, ни лигавник.... В потрес бях. Помолих учтиво за маска и ръкавици.... Добре не си изми ръцете.... Мии.. Утре даде час, сега само преглед..... Категорично няма да отидем пак... Ще си чакаме нашата си зъболекарка....
Недоумявам как въобще може да работят така.... Без значение епидемията... Винаги трябва да са поне с ръкавици... За инструментите не ми се мисли просто...

# 15 128
При остри състояния АБ се започва и ако трябва се променя. Когато влязохме в болница с дъщеря ми преди няколко години с пневмония и дихателна недостатъчност, веднага ѝ бяха назначени 2 АБ. Като излезе Антибиограмата само ми казаха, че няма нужда да ги променят.

Сега лекарите изписват масово азитромицин при всякакви ковидовидни неразположения. Скоро изписаха Азакс на познат без кой знае какви симптоми.

Никога не съм имала пневмония. Не знам какво се чувства при пневмония.

Антибиограма на какво? Гърлен секрет ли да изследвам за микроби? Че на мен ми няма нищо на гърлото. Нито ми е зачервено, нито ме боли. Боли ме трахеята и около малко преди разклонението на трахеята към големите бронхи (ако мога така да уточня).
Страх не страх ще го пия. Ако до два дни няма подобрение, значи ковид. Впрочем, пулмологът ме похвали, хубаво че не съм била пила парацетамол - той понижавал още повече левкоцитите.

Мен не ми се връзва нищо от това, което ми наприказва пулмологът. Самата аз ви копирах тук обобщение от проучване, в което се наблюдава че при пациентите с ниски лимфоцити и високи неутрофили настъпва влошаване на състоянието.

Понеже не съм очаквала лл да ми се обади и да ме прати на пулмолог днес, аз на своя глава отидох сутринта в лабораторията и си пуснах отново кръвни. Еми, познайте какво се вижда сега, една седмица по-късно: лимфоцитоза!
Скрит текст:

# 15 129
Amy_nka, явно сте решила да се лекувате сама.
Нито тест сте си направилс, нито слушате лекарите, нито си пиете изписаните Ви медикаменти, но питате какво да правите.
Ами направете си първо един тест, после си започнете адекватно лечение.
Какво очаквате да ви кажат хората тук?

# 15 130
  • Mediterraneo
Абсолютно! 10 дни си със симптоми, не се доверяваш на лекаря си, но търсиш съвети във форума...

# 15 131
Може би концепцията е, че ако е ковид, организмът ще се пребори сам.

# 15 132
Абсолютно! 10 дни си със симптоми, не се доверяваш на лекаря си, но търсиш съвети във форума...

В интерес на истината, не търся съвети, просто споделям състоянието и притесненията си. До сега никой симптомен не се е появявал тук да разкаже как протича пустия му ковид. Всички са "с леки неразположения". А, моето какво е, за Бога, тежко неразположение ли? Някой друг със симптоми като моите да се е свързал с лл и да е приел антибиотик и след 48 часа да е забравил за ковид? Никой не знае как действат лекарите при съмнение за ковид - няма протокол. Никой не знае кой какво е правил за да се излекува от ковид, освен тези, които са стигнали до хоспитализиране (може би и те дори не знаят какво ги правят). Аз ви  споделям как се процедира при мен. Вие преценете дали симптомите ми са леки или тежки.

Просто не съм от пациентите, които пият всичко, каквото им предпише лл, без да мислят. Обичам да знам кое защо ми се предписва.

Може би концепцията е, че ако е ковид, организмът ще се пребори сам.

Не знам. Някой знае дали е така?

# 15 133
  • Mediterraneo
Аха, и реши да си първата, която ни държи в течение за развитието на нещо, което наподобява ковид, но нито е доказано, нито имаш намерения да го доказваш. Ами няма нужда, да ти кажа. Виж, ако наистина си с ковид, би било интересно да споделиш.

# 15 134
То хубаво, ама ако си с Корона и така се разкарваш насам-натам не е ли опасно и за околните? Че и за теб, може би трябва да лежиш повече...

Общи условия

Активация на акаунт