COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 743
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 255
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Споделям пост във фейсбук на личен лекар практикуващ в кв Драгалевци:
https://www.facebook.com/1642756799170409/posts/3035357139910361/?d=n
Живущите в квартала трябва да бъдем предпазливи.
За да го каже лекар, значи не е "шега работа".
А отдолу, с множество правописни грешки има коментар, да не пишел глупости, че се стресирали хората...Ма много сме стресирани, бе:)

Тази писателка е един тъпоъгълен многоъгълник, добре я знам Grinning

# 15 256
За прием в болница искат тест, но пациента си го плаща! Докторът ми го беше срам да го каже, но нарежданията са "от горе".
[/quote
Не знам в коя б-ца е така,но нали здравното министерство каза,че е незаконно.В понеделник ми направиха безплатен тест в Пирогов.Бяхме над 100човека.Никой не плаща.

МВР болница.  Може и вече да не се изисква, не знам.

# 15 257
На мен ми изниква тоя въпрос - х е здравноосигурена, да не стигаме до там, но човек трябва да предвижда.
Разболява се близък на х, живеещ с нея или човек с който се е ръкостискала, да кажем колега стояли над час в една стая. Има симптоми. Отказват й тест с ония тъпи мотиви. Държавата й отказва право на безплатно тестване като нарушава конституционно нейно право. За доказателство записва разговора с РЗИ където й казват да си направи тест в частна лаборатория. Отказът е документиран в разговора.
Ами остава съда.
Не знам дали би било печелившо, но трябва да разлаем кучетата.
А забелязвате ли някоя медия да го обсъжда това?
Сигурна съм че ако майката с детето дето си го тества сама се оплаче в МЗ РЗИ ще отрекат, че са я пратили на частно.

# 15 258
> Бившият национал по борба Николай Щерев е починал на 33 г след усложнения от коронавируса. Синът на световния шампион от 1981 г итреньор Симеон Щерев бе приет в болница преди около месец с вече много тежки симптоми, след като дълго е подценявал съсстоянието си. Бил поставен на апаратно дишане, като в последните три седмици е бил в кома.
Информацията е от Капитал.Бях ви казала,че всяка вечер в 18ч получавам имейл с данни от България и чужбина,както и размишления по темата.А колкото до Ами,не знам защо се инати толкова за антибиотика.Аз близо месец изкарах на Клиндамицин,предписан от ЛЛ.Все пак й пожелавам скорошно оздравяване.

Мир на праха му. Здрав, прав, 33-годишен. Мангъров и феновете му какво мислят? От страх ли е починал? И толкова млад. Във Великобритания доказаха, че заразена бременна предава вируса на плода в утробата си. Защо масово в България се подценява опасността, не знам. Не са само старите и болните. Колко млади си отидоха по цял свят. Четох статия за най-младата жертва на вируса в Швеция. 22-годишен млад мъж, съвсем здрав и без придружаващи заболявания. За кратко време се влошил и до там.

# 15 259
> Бившият национал по борба Николай Щерев е починал на 33 г след усложнения от коронавируса. Синът на световния шампион от 1981 г итреньор Симеон Щерев бе приет в болница преди около месец с вече много тежки симптоми, след като дълго е подценявал съсстоянието си. Бил поставен на апаратно дишане, като в последните три седмици е бил в кома.
Информацията е от Капитал.Бях ви казала,че всяка вечер в 18ч получавам имейл с данни от България и чужбина,както и размишления по темата.А колкото до Ами,не знам защо се инати толкова за антибиотика.Аз близо месец изкарах на Клиндамицин,предписан от ЛЛ.Все пак й пожелавам скорошно оздравяване.

Мир на праха му. Здрав, прав, 33-годишен. Мангъров и феновете му какво мислят? От страх ли е починал? И толкова млад. Във Великобритания доказаха, че заразена бременна предава вируса на плода в утробата си. Защо масово в България се подценява опасността, не знам. Не са само старите и болните. Колко млади си отидоха по цял свят. Четох статия за най-младата жертва на вируса в Швеция. 22-годишен млад мъж, съвсем здрав и без придружаващи заболявания. За кратко време се влошил и до там.
Не им е минало. Confused Това по Мангъров. И в България не се подценява опасността,  забрави се.

# 15 260
Не това с карантинирането на единия родител е грандиозна тъпотия, уникална и неповторима. Чудя се има ли го по света или е наш модел?
Amy_ca разбирам те за теста, пък и да го направиш какво явно състоянието ти не е ок, така че пий антибиотика и каквото ти изписват или го замести с друг.
Не знам дали помните за ВТ в началото на ковид едно дете как излезе с няколко негативни резултата на Ковид но накрая стигна до Пирогов и с тежки усложнения - вода в белия дроб, не беше болно от Ковид, така че и с тест и без трябва ти адекватно лечение, всяко забавяне ще доведе до влошаване и по-тежка терапия.
Мога да разкажа при мен ( Германия) какво беше март месец.
Скрит текст:
Тогава имах подозрение, че съм с Ковид, защото имах симптоми, а се бях върнала току -що от друга европейска страна , в която вече имаше огнища, а също имах и контакт с по- късно доказано заразен. Както и с роднина на заразен.

Говорих с горещия телефон ( дозвъних се след хиляди перипетии), да ми дадат инструкции какво да правя - дали и кога да се тествам, как да се лекувам и  т.н. По това време комуникацията с ЛЛ и кабинета беше невъзможна.Когато попитах за близките ми, дали да нося маска вкъщи, казаха,че няма необходимост. И че само аз да не излизам, докато за тях нямаше никаква забрана и насоки. Това много ме изненада.

# 15 261
И на мен ми е любопитно какво ще се произнесе негово светейшество Мангъров?
Защо не му е минало на този младеж, мир на душата му...

# 15 262
ВТ болница търси доброволци - е че то 2-4 / ден има болни. За какво сега тая паника? Бива ли? Ще ни съсипете туристическия сезон
https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/oblastnata-bolnica-v … onavirusa-2233388

# 15 263
Има ли сред вас някой, пратен от личен лекар към специалист с направление  и от там пак с направление за ПСР до дадена лаборатория - по здравна каса?
Има. Мъжа ми. ЛЛ даде направлението за ПСР, не го е пращал при специалист.

# 15 264
Или ,че и те не знаят колко са здрави и отключват разни болести-пфу. ...

# 15 265
ВТ болница търси доброволци - е че то 2-4 / ден има болни. За какво сега тая паника? Бива ли? Ще ни съсипете туристическия сезон
https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/oblastnata-bolnica-v … onavirusa-2233388
Гледах по тв,че и в Пловдив търсят доброволци.Само Балтов в спокоен.А дали колегите му мислят така?

# 15 266
  • София
Може ли линк към интервюто на Балтов, в което казва, че целият Пирогов може да се ползва за Ковид?

# 15 267
https://nova.bg/news/view/2020/07/15/293895/%D0%B7%D0%B0%D1%80%D … 0%B0%D0%BD%D0%BE/
ЗАРАДИ COVID-19: EК призова ваксинацията срещу грип да започне по-рано
Питам аз как ще стане тая работа у нас, като сме пламнали отвсякъде. Откъде да зная дали нямам Ковид, че да се ваксинирам срещу грип. Видно е, че са отчаяни всички и безпрецедентно започват ваксинация за грип през лятото

# 15 268
https://nova.bg/news/view/2020/07/15/293895/%D0%B7%D0%B0%D1%80%D … 0%B0%D0%BD%D0%BE/
ЗАРАДИ COVID-19: EК призова ваксинацията срещу грип да започне по-рано
Питам аз как ще стане тая работа у нас, като сме пламнали отвсякъде. Откъде да зная дали нямам Ковид, че да се ваксинирам срещу грип. Видно е, че са отчаяни всички и безпрецедентно започват ваксинация за грип през лятото
Аха, понеже скоро няма да измислят ковид ваксина с чип, сега искат да ни чипират с грипната ваксина! Сори, но не се сдържах. Вече по дефолт като чуя ваксина и веднага се сещам за чипиране Grinning

# 15 269
Съфорумката я насочват да си пусне тест неясно по какви причини. Ако наистина подозират ковид, да я пуснат на РЗИ да я изследват. Питали ли са ви в лаборатория кой лекар ви праща? Знаете ли защо?

Всеки месец към лекарите, лични и специалисти, от лабораториите потеглят пликчета с пари. 15 до 25% от стойността на препоръчаните изследвания. Откъде накъде съфорумката да пълни нечии джобовове?
Това е брутално. Можеш ли да го докажеш или ще си говорим в новата мода на гестапо? Набеждаване ли?
Ами аз не съм.прокуратурата, че да доказвам . Работила съм в голяма българска лаборатория и го знам. Преди 6 години беше така. Дадена лаборатория работи с определени лекари и клиники и всички проби се пращат там. После от лабораторията пращат пликче.

Общи условия

Активация на акаунт