COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 265
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 270
Споделям пост във фейсбук на личен лекар практикуващ в кв Драгалевци:
https://www.facebook.com/1642756799170409/posts/3035357139910361/?d=n
Живущите в квартала трябва да бъдем предпазливи.

Много тъпо от лекар. Пламнал, милият.

# 15 271
Хич даже не е тъпо, а много адектватно. Човекът си организира работата, предупреждава пациентите и въвежда мерки. Де да беше и моят ЛЛ толкова активен и инициативен.....

# 15 272
  • в страната на чудесата
Хеликаза, от постинга ти не става ясно, че лабораторията Х е пратила пари на д-р У. Пишеш за всички по начин, който не е израз на съмнение, а е твърдение.
Впрочем ако си била свидетел на подобни практики, уведоми ли данъчната служба?

# 15 273
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Що, трябва да си трае ли?
Особено като се има предвид какви смели хайдути сме  тука в подножието на планината?

# 15 274
  • София
https://nova.bg/news/view/2020/07/15/293895/%D0%B7%D0%B0%D1%80%D … 0%B0%D0%BD%D0%BE/
ЗАРАДИ COVID-19: EК призова ваксинацията срещу грип да започне по-рано
Питам аз как ще стане тая работа у нас, като сме пламнали отвсякъде. Откъде да зная дали нямам Ковид, че да се ваксинирам срещу грип. Видно е, че са отчаяни всички и безпрецедентно започват ваксинация за грип през лятото

Да призовават каквото си искат. Грипните ваксини са по желание. А защо точно през лятото, толкова бързо ли разбраха кои щамове трябва да влязат във ваксината за следващата зима?

# 15 275
  • Варна
За Щерев, не знам защо търсите мнение от доц. Мангъров, който е детски лекар Wink , но д-р Симидчиев каза, че при него са се получили усложнения, защото е продължил да тренира усилено, дори и след появата на симптоми, което е допринесло за разпространение на вируса в множество органи. Препоръча почивка и пазене на леглото. Изгледайте видеото, което споделих, интересно е.

# 15 276
В едно от интервютата Балтов каза, при наличие на симптоми, да се спре всякаква физическа активност.

# 15 277
  • София
Сега наистина се замислих за грипните ваксини. Някой тук да каже, ако знае как стоят нещата, че на мен ми е мътно. Досега винаги съм мислела, че за всяка година по някакъв начин дали предвиждат, дали по нещо друго, включват конкретни щамове. На каква база преценяват кой щам да влезе и кой да не влезе? Ваксините различни ли са за различните краища на света или е една и съща комбинация?

Има логика в това човек да мине в режим на почивка и спокойствие при поява на симптоми. Защо да се юрка физически, за да диша по-активно ли?

# 15 278
Що, трябва да си трае ли?
Особено като се има предвид какви смели хайдути сме  тука в подножието на планината?
Ох Деси, във ФБ го направиха на нищо доктора тез хайдути. Много простотия бе - нашият квартал не прави изключение. Какъв ли не го изкараха човека, явно трябва да си трайкаме и да оставим естествения подбор в чакалнята.

# 15 279
В началото на пандемията имаше данни, че в Италия са ваксинирани са по-евтината грипна ваксина и това е довело до тази смъртност. За Германия че е ползвана четиривалентна и там нещата са ок. Изобщо не ми се мисли и това, каква ваксина да избирам дали няма да навреди още повече. Твърде сложно ми се струва като решение при все че никой нищо не знае.

# 15 280
За противогрипните ваксини:

Те грипните щамове още от пролетта започват да се въртят ( наскоро имаше информация за нов свински грип с пандемичен потенциал), та предварително е приблизително ясно какво се очаква. На тази база се конструира ваксината срещу няколко най-вероятни щама. Ако са предвидили добре, ваксината е много ефективна, ако не са, не чак толкова.

# 15 281
  • Somewhere far away
Какъв е смисълът да се ваксинираш когато корона вирусът не е просто грип?
Относно полезността - не знам дали ще навреди или помогне, но от първо лице и от собствен опит говоря - боледувала съм много пъти от грип и ваксина никога не ми е трябвала.

# 15 282
Като се заговорихме за ваксини. Смятам тази година да си сложа в момента, в който ги има вече. Въпросът е, дали ако е по-късно (8-9 месец от бременността) ще успея да предам нужните антитела на бебето, защото родата и от двете страни е против тези ваксини, а не мога да им забраня да идват при бебето.
Също така имам молба, не е свързана с темата, затова я слагам в скрит текст
Скрит текст:
Не мога никъде да намеря статистика за приети в болница по възраст. Ако успея да покажа на ММ, колко бебета се приемат, заради вирусни и респираторни заболявания, може би ще е по-склонен да ми съдейства, поне да ги задължим да са с маски при бебето. Сега е на мнение, че ще го обидим и няма да искат да идват(неговите родители), а не ми дава сърце да се запъна, защото ще им е първо внуче.

Надявам се, че въпреки лиричното отклонение няма да ми изтрият въпроса.

# 15 283
Хеликаза, от постинга ти не става ясно, че лабораторията Х е пратила пари на д-р У. Пишеш за всички по начин, който не е израз на съмнение, а е твърдение.
Впрочем ако си била свидетел на подобни практики, уведоми ли данъчната служба?
Аз лично разбрах за тази практика, защото личната ми лекарка ме помоли да попитам защо ѝ бавят парите. Да, не мога да го твърдя за всички лаборатории, но много се съмнявам, че останалите не участват в наддаването. Това си е публична тайна, не знам.защо така подскачате....
Имаше един виден гинеколог, който само от ушите не вземаше секрет на пациентките си, пристигаха цял наръч тампони, за всичко възможно.

# 15 284
Смисълът е да не боледуваш поне от грип.
Аз се ваксинирах всяка година,  освен миналата. Когато съм ваксинирана не боледувам,  миналия сезон два пъти. А не се ваксинирах, защото ме мързя да купя ваксина и да намеря кой да ми я постави. Преди се ваксинирахме от работата на по ниска цена и с осигурено от работодателя поставяне.

За хората над 65 години ваксината срещу грип е безплатна и се оставя от личния лекар. Възползваме се и съм доста по спокойна поне за възрастните. Сега с тая корона ще го направя задължително.

Само че, доколкото знам това става есента.

Общи условия

Активация на акаунт