COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 077
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 285
https://nova.bg/news/view/2020/07/15/293895/%D0%B7%D0%B0%D1%80%D … 0%B0%D0%BD%D0%BE/
ЗАРАДИ COVID-19: EК призова ваксинацията срещу грип да започне по-рано
Питам аз как ще стане тая работа у нас, като сме пламнали отвсякъде. Откъде да зная дали нямам Ковид, че да се ваксинирам срещу грип. Видно е, че са отчаяни всички и безпрецедентно започват ваксинация за грип през лятото

Да призовават каквото си искат. Грипните ваксини са по желание. А защо точно през лятото, толкова бързо ли разбраха кои щамове трябва да влязат във ваксината за следващата зима?
По принцип нашето лято е зима за южното полукълбо. На база на вирусите, от които боледуват хората там се прави ваксина, като щом при тях минат, се завъртат при нас. Логиката да се ваксинираш против грип е, че може да пипнеш и двете едновременно. Логиката е и, че ще има и съвсем пренатоварване на здравната система, както и че ще се усложни диагностиката. Проблемът е, че ваксината е валидна максимум 6 месеца. Тоест - слагаш я ноември, изкарва примерно до февруари - март. Ако я сложиш август, трябва да се преваксинираш декември. Затова и досега препоръчваха като време за ваксинация ноември. Знам, защото си слагам.

# 15 286
  • София
Ти си майката и ти решаваш. Той да си мисли каквото иска, а роднините няма какво да се обиждат, нали е тяхно внуче! Най-субективно от опит - колкото пъти съм отстъпвала по отношение на сигурността на децата, сакън, някой да не се обиди или да стане неудобно, толкова пъти съм съжалявала горчиво. Затова по-добре сърдити, отколкото детето болно. Сръднята ще мине, ама болно дете трудно се гледа.

# 15 287
Аз мисля, че няма смисъл да се спори с мъжа отсега, а като му дойде времето, ясно и категорично, който иска да гледа бебе - с маски и край.
Те може дотогава хората и навсякъде с маски да ходят и май така ще стане.

# 15 288
Да, наистина е така. Хем е рано, хем от мен зависи най-вече и със здравето на бебето не трябва да има компромиси.
Благодаря!

# 15 289
  • София
Моят опит е, че докато децата са съвсем малки бебета, почти не боледуват, боледуванията започват с щъкането и яслите. Мисля, че все пак и кърменето оказва положително влияние. При най-малките мисля, че се проявяват бронхиолити, но те имат и някаква наследствена предразположеност. Моите не съм ги пазила с маски. Разбира се, ти си майката, ти решаваш, най-малкото ако това ще ти носи спокойствие.
Аз самата също си сложих противогрипна ваксина есента, непосредствено преди забременяването. Резултатът беше, че се разболях с температура и се наложи да пия антибиотик. При бременност е много противопоказно поддържането на висока температура.

# 15 290
  • в страната на чудесата

Аз лично разбрах за тази практика, защото личната ми лекарка ме помоли да попитам защо ѝ бавят парите. Да, не мога да го твърдя за всички лаборатории, но много се съмнявам, че останалите не участват в наддаването. Това си е публична тайна, не знам.защо така подскачате....
Имаше един виден гинеколог, който само от ушите не вземаше секрет на пациентките си, пристигаха цял наръч тампони, за всичко възможно.
Така е. няма смисъл.
В крайна сметка всеки заслужава онова, което има.
Приятна вечер.

# 15 291
При непрекъснато увеличаващата се бройка при нас
с тревога очаквам днешните регистрирани, че навсякъде влезнахме в червения списък.

# 15 292
Да, наистина е така. Хем е рано, хем от мен зависи най-вече и със здравето на бебето не трябва да има компромиси.
Благодаря!
И бебето и родилката едно време не са си подавали носа 40 дена. Казваш им, че си решила да го спазваш.

Гледах интервю със собственик на частна лаборатория. Той твърди, че правят минимум 500 теста на ден.
И каза, че от тях всеки десети е положителен. 50 души на ден откриват само те. А повечето са хора, решили да ходят на почивка, значи прясно заразени и още без изразени симптоми - заразители. Чакащи на опашка смесено с доста хора. Които като си направят днес теста, той ще е отрицателен, но ако са се заразили на опашката, ще има да си носят дар по морето...

# 15 293
Също така имам молба, не е свързана с темата, затова я слагам в скрит текст
Не вярвам някой да даде такава статистика, но от китайското изследване за ковид на 2400 деца което дадох по-назад има ясна връзка между възрастта им и хоспитализациите : колкото са по-малки по-често ги приемат в болница. За най-малките беше около 10% като при тинейджърите стигаше до към 3%. А преди малко по CNN казаха, че при тестваните деца във Флорида всяко трето е позитивно ... та яко "помангърчване" тече там, ако сте си планирали отпуска тая година на Маями бийч пропоръчвам да я отложите.

# 15 294
https://m.dir.bg/dnes/svyat/oksfordskata-vaksina-sreshtu-covid-1 … o-parvite-testove
Другият кандидат за ваксина.Продължава конкуренцията.Нещо на финалната права нещата стават много оспорвани.

# 15 295
Ха дано! Ще е първата ваксина срещу коронавируси.

# 15 296
Не знаех, че може да има доброволци за изпитания на ваксина на възраст 5-12 години.

# 15 297
  • в страната на чудесата
Не знаех, че може да има доброволци за изпитания на ваксина на възраст 5-12 години.
съгласяват родителите им.
как мислиш са одобрени бебешките и детските ваксини?

# 15 298
Като се заговорихме за ваксини. Смятам тази година да си сложа в момента, в който ги има вече. Въпросът е, дали ако е по-късно (8-9 месец от бременността) ще успея да предам нужните антитела на бебето, защото родата и от двете страни е против тези ваксини, а не мога да им забраня да идват при бебето.
Също така имам молба, не е свързана с темата, затова я слагам в скрит текст
Скрит текст:
Не мога никъде да намеря статистика за приети в болница по възраст. Ако успея да покажа на ММ, колко бебета се приемат, заради вирусни и респираторни заболявания, може би ще е по-склонен да ми съдейства, поне да ги задължим да са с маски при бебето. Сега е на мнение, че ще го обидим и няма да искат да идват(неговите родители), а не ми дава сърце да се запъна, защото ще им е първо внуче.

Надявам се, че въпреки лиричното отклонение няма да ми изтрият въпроса.
Може да му покажеш детска смъртност по причини от НСИ. Респираторните (особено пнвмонията) са сред най-честите причини за смърт при бебетата. Запъвай се. Елементарни хигиенни навици са да си измиеш ръцете и да си смениш дрехите ако искаш да гушкаш бебе. 2020 добавя и маските.

# 15 299
Кунчев днес казал, че само 20% проявяват симптоми, от тях 4-5% имат нужда от болнично лечение. За общинските болници знам, че са запълнени на 10% ковид отделенията. Карантина заради какво по-точно искате?
Коя точно общинска болница е полупразна? Да препращат там от Пловдив и София.
Защото знам за препълнени, които едва смогват.

Общи условия

Активация на акаунт