COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 316
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 480
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile
Защото преди това с жестоки мерки ограничиха вируса. А какво ще кажеш за Финикс, столицата на Аризона, където готвят хладилните камиони? Не съм го измислила аз, писа го съфорумка, която живее там, заедно с линк от читав сайт.

# 15 481
Още през март, д-р Попов от ВМА каза, че следели дистанционно сатурацията на пациентите си. Всъщност от къде може да се купи това малко устройство, оксиметър май се нарича. На пръста се слага и мери сатурацията. Трябва да не е под 95.
Съпруга ми купи такова устройство от Амазон. Мери се много лесно и бързо.

# 15 482
Устройството е пулсоксиметър и се намира онлайн за около 100 лв.

# 15 483
Още през март, д-р Попов от ВМА каза, че следели дистанционно сатурацията на пациентите си. Всъщност от къде може да се купи това малко устройство, оксиметър май се нарича. На пръста се слага и мери сатурацията. Трябва да не е под 95.

В Лидъл имаше наскоро за 10 лв.
В Кауфланд също съм виждала при спортните стоки.

# 15 484
Дали бихте могли да дадете линк, тъй като аз гледах много предложения в Амазон, но даже и тези с добър рейтинг имаха лоши отзиви за неточни резултати и не мога да се ориентирам какво да поръчам

# 15 485
  • София
Има в интернет и в български сайтове. Ето един https://www.wowgadgets.shop/product/pulse-oximeter/

# 15 486
Интересно изследване

https://www.jpost.com/health-science/hadassah-doctors-crack-the- … zdeBwOgh2HhMtvmWE

Израелски лекари са установили някакъв протеин (нямам мед. познания да го преведа коректно), който е силно увеличен при Ковид пациенти, които са зле; нисък при тези, които го карат леко и най-висок при фаталните случаи. Доколкото разбирам е протеин, който е свързан със съсиреците, които се образуват при фаталните случаи. Дано не бъркам.
Идеята е, че това е много сериозен пробив по пътя за евентуално лекарство.

От уики:

Алфа дефензините са пептиди, които се произвеждат в тънките черва.
Колхицинът (colchicine) е лекарство, използвано за лечение на подагра и болест на Бехчет. При подагра е по-малко предпочитано пред НСПВС или стероиди. Други приложения включват предотвратяване на перикардит и фамилна средиземноморска треска. Приема се през устата.

# 15 487
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile
Защото преди това с жестоки мерки ограничиха вируса. А какво ще кажеш за Финикс, столицата на Аризона, където готвят хладилните камиони? Не съм го измислила аз, писа го съфорумка, която живее там, заедно с линк от читав сайт.

Е, поне някакъв бегъл намек поне да имаше, леко повишение да беше, а то кривата върви само надолу - Слава Богу.

Не знам за Финикс, там могат да готвят много работи, и тук готвиха Арена Армеец, в Испания май правиха ледени пързалки на морги, но не ги използваха.

# 15 488
Дали бихте могли да дадете линк, тъй като аз гледах много предложения в Амазон, но даже и тези с добър рейтинг имаха лоши отзиви за неточни резултати и не мога да се ориентирам какво да поръчам

ние си купихме този, уж е с добър рейтинг

https://www.amazon.co.uk/Oximeter-HYLOGY-Portable-Saturation-Cer … ion/dp/B07F8L8JWL

# 15 489
Simple Smile
Все едно че слушам ББ който март месец разправяше наляво и надясно, как чувалите за трупове били дефицитна стока в Европа и нямало откъде да купим

# 15 490
По принцип всеки продукт има и негативни отзиви, въпросът е да са малък процент тези, които са с малко звезди.
Действително на много места има доста предложения. Нашето е това:
https://www.amazon.de/Pulsoximeter-PULOX-PO-200-Fingerpulsoximet … vZ0NsaWNrPXRydWU=

# 15 491
  • София
Simple Smile

Е, поне някакъв бегъл намек поне да имаше, леко повишение да беше, а то кривата върви само надолу - Слава Богу.

Не знам за Финикс, там могат да готвят много работи, и тук готвиха Арена Армеец, в Испания май правиха ледени пързалки на морги, но не ги използваха.
Когато вирусът е ограничен, смазан, какъв намек търсите?? Като границите са затворени, откъде да дойде тоя вирус на протестите в Англия? Но пък, когато не е - виждаме Аризона...

# 15 492
Когато вирусът е ограничен, смазан, какъв намек търсите?? Като границите са затворени, откъде да дойде тоя вирус на протестите в Англия? Но пък, когато не е - виждаме Аризона...

След като все пак има някакви случаи, значи не е "смазан". Той си е там, циркулира, няма нужда да се внася, вече е внесен.

# 15 493

Даже вече някои от производителите на фитнес гривни го предлагат като опция. Аз съм с Huawei band 4 и след последните ъпдейти има възможност за SpO2 meter.

# 15 494
  • София
Скрит текст:
Simple Smile

Може би наистина разпространението е много по-трудно на открито. Което би било прекрасно, особено с последните събития тук. Относно другите мерки обаче, те доказано проработиха и работят.

А в Ню Йорк им се наложи да ги ползват. Да се надяваме, че в Аризона и Тексас няма.

Общи условия

Активация на акаунт