COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 661
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 495
Цитат
Окончателно! Британски учени: Хидроксихлорохинът не лекува COVID-19
Британски учени публикуваха предварителните резултати от първите обхватни клинични проучвания с използването на антималарийното лекарство хидроксихлорохин при лечението на COVID-19, съобщава електронната библиотека medRxiv.
Опитите потвърдиха, че този препарат не помага на пациентите, а понякога и влошава здравословното им състояние. "Предварителните резултати от нашите рандомизирани клинични изпитания свидетелстват за това ,че хидроксихлорохинът не е ефикасно средство за лечение на пациенти, хоспитализирани с COVID-19. Нещо повече, те прекарваха повече време в болница, по-често умираха или се нуждаеха от апарати за изкуствена вентилация, в сравнение с пациентите, лекувани с традиционни методи", написаха учените.
Британските медици от асоциацията "Рикавъри" под ръководството на професора от Оксфордския университет Мартин Ландрей проведоха първите своите клинични проучвания с участието на 1500 доброволци, заболели от COVID-19, които се съгласиха да вземат участие в експериментите. Паралелно медиците наблюдаваха здравните показатели на около 300 хиляди британски пациенти, станали жертва на коронавирусната инфекция и получили традиционна терапия, предава БТА.
Експериментът протекъл при такива условия, при които нито лекарите, нито пациентите знаели какво точно получават доброволците. Дали големи дози хидроксихлорохин, или таблетки плацебо, в които не се съдържал противомаларийния препарат. Това обезпечило максимална обективност на клиничното проучване.
Приемът на хидроксихлорохин не донесъл никакви ползи на заболелите. В течение на един месец 26,8 на сто от получилите хидроксихлорохин не могли да се справят с инфекцията. Процентите на пациентите на плацебо се оказали с по-добър шанс - 25 на сто не могли да се справят с инфекцията в продължение на 30 дни.

Ето го лекарството-чудо с което лекуват болните от коронавирус в нашите болници. И колко пари само дадохме за да го внасяме от чужбина.

# 15 496
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile
A ти щом си го задаваш, не виждаш ли отговора? Разгледай в нета снимки от протестите в трите града, пък дано се сетиш къде е ключът за палатката. Като решаваш една задача, първо трябва да разбереш условието за да я решиш. Ако си избрал отговор, който ти е най-присърце, вероятността да не е верен е голяма.

# 15 497
Смарт часовниците и смарт гривните имат като функция мерене на нивото на кислорода.Но доколко може да им се вярва,не знам.Моят часовник показва 40-good.Видях,че една потребителка е публикувала  правописа на "вирус".Всъщност аз нямах предвид форума,а коментарите под статиите и постове във Фейсбук.Защото точно тези,които пишат"Стига сте ни лъгали,нещастници","Хората си взимат по 2000лв да си почиват 14 дена вкъщи" и пр,те употребяват думата"вирОс".

# 15 498
Аз и ам отдавна оксиметър за пръст, защото имам астма. Не вярвам тези на часовника да мерят коректно

# 15 499

Много интересно, това е статия още от началото на април, откъде са имали информация и са използвали точно това лекарство.

По-интересен е казусът на жената, която очевидно се е заразила тук в България март месец (1 месец по-късно от завръщането си от Канада), а е нямала никакви контакти.

# 15 500
Благодаря много за линковете за пулсоксиметър, момичета. Предпочитам да купя от амазон, просто не бях сигурна дали ще измерва точно или ще донесе допълнително притеснение.

# 15 501
Dr. Fe, ето ти видео материал от Париж

https://youtu.be/hslnfEilrtE

Ето снимка от Лондон

Ето една берлинска

Ето тук има и снимки от Хамбург.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/germany-thousands-att … -floyd/a-53700909

Би ли сравнила колко хора носят маски, сравнено с нашите протести?
Защо да чакаме ръст оттам, особенно предвид факта, че протестите в тези страни започнаха в момент, когато кривата им е ниска. При нас е възходяща, разпространението е дифузно, което увеличава риска да има заболели на протеста.
При тях, със ниска крива и овладяна епидемия, едва ли е имало повече от 1-2болни  на 1000 протестиращи.
При нас в момента вероятността е да има 10-50 на 1000, което е почти сигурно разпространение.

# 15 502
Никой ли не си задава въпроса, защо месец и половина след многохилядните протести Black Lives Matter в градове като Лондон, Ню Йорк и Париж не се наблюдава екстремно нарастване на заразени и жертви, а напротив - наблюдава се устойчив плавен спад?
Simple Smile
A ти щом си го задаваш, не виждаш ли отговора? Разгледай в нета снимки от протестите в трите града, пък дано се сетиш къде е ключът за палатката. Като решаваш една задача, първо трябва да разбереш условието за да я решиш. Ако си избрал отговор, който ти е най-присърце, вероятността да не е верен е голяма.

Разбирам какво имаш предвид, разбира се, че мога да съм в грешка. За всеки случай обърни собствените си думи към себе си и помисли.

Какво ти е мнението за изявлението на д-р Фаучи от януари 2020 година:
https://www.youtube.com/watch?v=oLNBw7XCM4Q

Между другото, по снимките се виждат хора без маски или с маски под носа.

Neko.fukakai, ако все пак, след 10 дни при нас не се е случило нищо особено, какво мнение ще поддържаш?

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 01:42 от Не се сърди, човече

# 15 503
Важно е колко заразени хора  има на един протест и с колко хора са в достатъчна близост че да могат да го предадат, нали?  Също така, ако са на разстояние с маски е едно, ако си крещят в лицата - друго.

Ще видим, какви ще са резултатите от нашите, лошото е, че май вече ще се ориентираме по приетите в болница и смъртните случаи, защото обявените цифри за позитивните стават все по недостоверни.

# 15 504
Neko.fukakai, ако все пак, след 10 дни при нас не се е случило нищо особено, какво мнение ще поддържаш?
Аз на няколко пъти в темата изразих огромно съмнение, че срока е точно 14 дни. По скоро към месец отива докато видим цялата картина на заразяването и смъртността.
Така че ще се сдържа от радване, ако на 10 ден от днес нещата не са толкова отчайващи. Виж ако до средата на другия месец няма чувствително повишение, ще се радвам много.
Не съм психопат, нито който и да е в темата. Не искаме да се разболяват и умират хора. Противно на общото мнение, въобще не е приятно да следиш статистики. Всички знаем, че зад тези числа са човешки същества, със своя история и всяка една бройка означава лична трагедия.
Говорим тези неща на базата на всичко, което е показано и обсъждано по темата. Нямам нужда да пипам котлона, че да знам, че ще ме опари. Видях какво се случи и продължава да се случва на много места по света. Не искам и тук да се случи. Но явно докато не стане, хората ще седят със широко отворени очи и ще отричат всичко.
Всъщност точно хората, които не вярват във вируса, най-много питат къде да чувалите и камионите. Никой не иска да се стига до това.

# 15 505
  • София
Когато вирусът е ограничен, смазан, какъв намек търсите?? Като границите са затворени, откъде да дойде тоя вирус на протестите в Англия? Но пък, когато не е - виждаме Аризона...

След като все пак има някакви случаи, значи не е "смазан". Той си е там, циркулира, няма нужда да се внася, вече е внесен.
Ее, ама разпространението няма да е такова. Примерно, казвам примерно - при 10 заразени в Англия 1 ще е отишъл на протест. Или треима дори! При 10 хиляди заразени - хиляда може да са на протест или..три хиляди. Сещаш ли се?

Така, сега виждам, че и киселото мляко се "набеждава" за спасител! Браво! Не е ракията, не е чесъна, не е Кралимарко гена, не е БЦЖ! Абе, казвам ви го - няма да е и киселото мляко, ама да се готви чубрицата! Инвестирайте в чубрицата.
По - после хлябът и солта, а най-после..баницата, сал тя ще е, да знаете!

# 15 506
Съпруга ми купи такова устройство от Амазон. Мери се много лесно и бързо.
Дали бихте могли да дадете линк, тъй като аз гледах много предложения в Амазон, но даже и тези с добър рейтинг имаха лоши отзиви за неточни резултати и не мога да се ориентирам какво да поръчам

ние си купихме този, уж е с добър рейтинг

https://www.amazon.co.uk/Oximeter-HYLOGY-Portable-Saturation-Cer … ion/dp/B07F8L8JWL
Аз купих този https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00SCPBKFO/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
Нямам представа дали е точен и дано не ни се налага да го ползваме.

# 15 507
Aз си поръчах от ибей 2бр подобни на този за пръста. Часовникът също дава резултат, но ми се иска да го сравня.
И UV лампата дойде, все още я тествам, този модел е: https://www.ebay.co.uk/itm/274376314927

# 15 508
  • При семейството си
А откъде, защо съдим, че в момента броят на позитивните не е достоверен? Има ли достоверна информация колко позитивни от реално колко заразени откриват в момента?

# 15 509
Извинявам се за тъпия въпрос (спам е), но като ги поръчате от Амазон, после с Габко и т.н. ли ги транспортирате в БГ?

Общи условия

Активация на акаунт