COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 459
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 750
Аз съм преподавател. Вярвай ми, не става.
Не става кое?
Госпожата ще бъде в класната стая и както ще преподава на учениците в класната стая така ще обучава едновременно с това учениците вкъщи?
Кое е толкова сложно?
Смешно и тъжно е, че си мислите, че работата на учителя е да застане пред дъската и да изпее урока.
Не,не смятам че това е работата на учителя,да застане да пее на дъската.
Очаквам от учителите и от ръководството да бъдат гъвкави и на този етап когато има световна пандемия трябва всички да даваме всичко от себе си за да оцелеем и да бъдем образовани.
Не смятам ,че кризата ще продължи вечно така че нужно е да има различни варианти  и за учители и за ученици за.нькакъв период от време

# 15 751
Моят тест за антитела е негативен.

Скрит текст:

# 15 752
Може да са ти изчезнали. Аз вече се чудя, дават ли въобще някаква информация тия тестове за антитела.

# 15 753
Може да са ти изчезнали. Аз вече се чудя, дават ли въобще някаква информация тия тестове за антитела.

Аз бях 99% сигурна, че ще е негативен, защото съм нямала никакви симптоми досега (с изключение на съвсем незначително и много леко дращене на гърлото за два дни през април). Но този симптом беше едва доловим, дори си мислех, че си внушавам. Тогава времето беше все още студено, а аз излизах всеки ден по два часа из гората и може да е било от това.

Колкото дали тези тестове дават информация - до по-миналата седмица бяха направени над 140 000 теста за антитела в Стокхолм и 17,6% от тях са положителни.

# 15 754
В много страни проблемът с обучението на учениците предизвика тотални реорганизации в учебния процес.
За провинцията, в която съм, все още не е ясно точно как сина ми ще стартира училище на есен. Следващата седмица завършва училище. Днес му беше последния присъствен ден, в редуцирана група, с един предмет ( бях писала повече). Преди броени дни излезе официалното решение, че за следващата учебна година маските за училищата ( ученици и учители) след 4 клас остават задължителни, като в самия час могат да се свалят. За сега няма точна разпоредба за програмата. Постоянно ни заливат въпросници по мейла за мнението ни ( на родители и деца) относно обучението до момента, което претърпя няколко трансформации и развитие.
В началото платформата беше много неразработена, след това се стигна и до он лайн конференции.
Обсъжда се и от есенга да се раздадат на всички ученици лаптопи. Защото не всички имат свой личен компютър и ако в семейството са повече от едно дете, а всичките деца едновременно имат виртуален урок ( но по различен предмет и клас), то да може да се осъществи едновременното обучение на всяко едно от тях.
Трудно е, имахме виртуална родителска среща, на която класната на сина ми обясни, че тепърва търсят оптимални варианти за обучение догодина.

# 15 755
Много интересно интервю с бившия директор на Института по имунология към университета в Берн.

https://www.worldhealth.net/news/why-everyone-was-wrong/

# 15 756
Канадската фирма I3 Biomedical обяви, че е произвела маска за лице, която бързо убива коронавирусите. Щом Sars-CoV-2 докосне повърхността на предпазната маска, бива неутрализиран. Екип учени от Университета в Торонто потвърждават, че повърхността на маската Triomed Active убива над 99% от коронавирусите. "И то само в рамките на няколко минути", се казва в прессъобщение на университета. Това е "благословия" за работещите в здравния сектор, казват учените. Според експерти от Хонконг коронавирусът се задържа до седем дни на повърхността на обикновените хирургически маски.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/covid-19-i … at-virusa-6112428

# 15 757
Училищата в Австралия https://www.theage.com.au/national/victoria/students-to-return-t … 00712-p55ba8.html:
Един от най-големите клъстъри в момента е в колежа Al-Taqwa, 134 свързани случая, предаване между ученици.
„В някои училища има предаване от ученик на ученик, а също и предаване между учител и учител.“ Обявяват властите още на 2 юли. Над 20 са образователните институции, в които има позитивни.
На 12 юли правителството избира да се върне към дистанционното обучение в засегнатите райони, за да сведе до минимум движението на деца и техните родители. Учениците от 11 и 12 клас в специализираните училища се връщат към присъстве, както и 10, които имат часове по професионална практика. Но останалите класове - около 700 000 ученици - ще се върнат към дистанционното обучение за най-малко шест седмици, след допълнителна седмица ваканция тази седмица.

Училищата извън локдаун зоните ще отворят както обикновено.

Директорът на водещо неправителствено училище в източните предградия на Мелбърн заяви, че се страхува от бунт на учителите заради изискването да бъдат в класната стая с ученици от 11 и 12 клас.
Директорът каза, че „социалното дистанциране не може да се случи в класната стая“ и че след избухването в колежа „Ал-Таква“ малко учители биха приели официалната линия, че училищата са среда с нисък риск.
"В понеделник започва бомба със закъснител", каза директорът.

Пак от Австралия: Имат ли връзка протестите с разпространението на вируса?https://www.theaustralian.com.au/news/coronavirus-black-lives-ma … be2ee1495c5708364

Скрит текст:
10 хиляди са били на BLM протестите в Мелбърн. Тогава е имало потвърден само клъстер от 14 души, свързан с персонала от карантинните хотели. 5 дни след протестите е потвърден случай на участвал в тях, който вероятно е бил способен да заразява още тогава. 4 дни по-късно е потвърден втори участвал, а след още три дни и трети, който е служител в магазин на Н&М.

Компанията заявява, че работникът на H&M „не е бил болен по време“ на митинга, но не прави коментар дали протестът може да е източник на заразата, освен да каже, че няма известна връзка с други позитивни за COVID-19 протестиращи.
До 22 юни, четири дни по-късно, общо четири случая са свързани с H&M, включително това на четвърти протестиращ и H&M работник, за който ведомството заяви, че „не се смята, че се е заразил от протеста“, който се е провел най-малко 14 дни преди да бъде тестван човекът.
Не е известно къде се е заразил първият служител на H&M, посетил протестите 12 дни преди положителния си тест.
На 25 юни клъстера H&M е преименовен на „фамилен клъстер в Северен Мелбърн“, след като се увеличи до 10 случая, повечето от които са в „голяма семейна група“. До 1 юли семейният клъстер в Северен Мелбърн се е увеличил на 30 случая.

Клъстерът Флемингтън Тауърс, с който до момента са свързани над 230 потвърдени случая, доведе до безпрецеднтното затваряне на 3 хиляди души в сгради с общински жилища. Властите потвърждават, че той има връзка с "други случаи в Мелбърн, включително със семейният клъстър в Северен Мелбърн". Официалното изявление при въпроси за връзка с протестите е: "Известни са ни шест потвърдени случая, присъствали на протеста на Black Lives Matter. В момента няма доказателства, които да предполагат, че те са се сдобили с вируса от протеста...Не е известно нито един от тези случаи да пребивава в голям обществен жилищен комплекс...В момента на самия протест не са се появили известни, нито заподозрени епизоди на предаване." По това време правителството призова хората да не присъстват на протестите.

# 15 758
Ето поредната статия за желаните от Ангелкова туристи https://www.flagman.bg/article/219272 .Ето това са от години летуващите в БГ.

И "За " и "Против" маските Sad и до къде може да падне човек.. https://www.flagman.bg/article/219254
Нека съфорумките от чужбина да кажат има ли такова животно там....

# 15 759
Галена и детето били излекувани.
14 дневната им карантина свършила.
И двамата имат отрицателен PCR.
Болница Софиямед се е похвалила във фб, че специални грижи полагали за нея.

# 15 760
  • На остров
Не мисля, че горска детска градина би била възможна в България. Хората се страхуват от настинки, страхуват се от дъжда и от студа.Отделно персонала няма нужната квалификация и подготовка за провеждане на занимания на открито.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 19:00 от Не се сърди, човече

# 15 761
И защо Галена от В.Търново се е лекувала в Софиямед? И къде са се лекували съгражданите ѝ, които е заразила в чалготеката? Риторичен въпрос. Те затова и “талантливите” ѝ дружки врещяха да отварят дискотеките. Защото знаят, ако се разболеят, къде да се отърчат.

# 15 762
  • Street of Dreams
Ето поредната статия за желаните от Ангелкова туристи https://www.flagman.bg/article/219272 .Ето това са от години летуващите в БГ.

И "За " и "Против" маските Sad и до къде може да падне човек.. https://www.flagman.bg/article/219254
Нека съфорумките от чужбина да кажат има ли такова животно там....

Ганю с 500 лв в джоба (по собствени думи), на който не му понасят наркотиците и се правят на мъже на хорица, които си вършат работата ли? Joy
Абе всякакви откачалки има всъщност, навсякъде. Шамарът не го видях, както и Арманито, но се надявам този да си го получи или да налети на грешните хора. Що все на скромни, отрудени хора налитат тези изнервените...

Чужбинските антимерки демонстрации как да ги коментирам...

# 15 763
  • Варна
Има ли изследвания, все пак вече стотици хиляди прекараха заболяването, имат ли клетъчен имунитет? Колкото и да е сложно и скъпо,след като се разчита на него, вероятно са ги установили със сигурност?

Има ли някакви хора, за които със сигурност да е установено и доказано чрез изследване, че лицето Х има клетъчен имунитет?

Да, има, Gabito1504 по-напред сподели интересно интервю, гледам, че не сме много хората, дето сме го прочели, но си заслужава. Та, там човекът споделя следното:

"В средата на април има публикация от групата на Андреас Тиел в Charité Берлин. Документ на 30 автори, сред които и вирусологът Кристиан Дростен, който показва, че при 34% от хората в Берлин, които никога не са били в контакт с вируса Sars-CoV-2, въпреки това са показали Т-клетъчен имунитет (Т-клетъчният имунитет е различен вид имунна реакция, вижте по-долу). Това означава, че нашите Т-клетки, т.е. бели кръвни клетки, откриват общи структури, появяващи се на Sars-CoV-2 и обичайните вируси на настинката, и следователно се борят с двете."

Слагам и превод на още една част, която ми се струва важно да се цитира:
глобалната ситуация въз основа на данни от 1 май 2020 г.: Хората под 65 години съставляват само 0,6 до 2,6% от всички фатални случаи на ковид. За да преборим пандемията, се нуждаем от стратегия, която се концентрира само върху предпазване на застрашените хора над 65 години.

Ето го и интервюто на английски:
Много интересно интервю с бившия директор на Института по имунология към университета в Берн.
https://www.worldhealth.net/news/why-everyone-was-wrong/

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 15:43 от chockolina

# 15 764
Галена и детето били излекувани.
14 дневната им карантина свършила.
И двамата имат отрицателен PCR.
Добре де. Аз нещо не разбирам. До скоро се обясняваше, че вирусът се отделя дори месец и че след изписване от болница, уж болните трябваше да стоят у дома още 28 дни. Кога се промени заразата, че вече "им минава" за 14 дни.
Окуражаващо е, ако човек оздравява за 14 дни след положителен тест, може да се дължи все пак на топлото време. Но нали вирусът стоеше дълго време в човека?!
Някой да има обяснение? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт