COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 423
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 825
Аз си мисля, че наистина няма смисъл да се слагат под карантина контактните.
С другите заразни болести не е ли така. Само болни стоят вкъщи или в болницата.
Ако контактните не стоят под карантина, то това трябва да бъде поне след отрицателен тест, защото така може сериозно да се разнася вируса от контактен на следващ и следващ. Въпреки, че и това пак не е добър вариант, защото ако става въпрос за хора от семейството на положителния, няма гаранция, че междувременно през времето на неговата карантина, контактния близък няма да се зарази.

# 15 826
Ако правилно съм разбрала - няма. Вероятно ще ги тестват и който е положителен си ходи вкъщи, който е отрицателен - в клас.

Не съм чела назад за това, което обсъждате. Решение на МОН ли е, какво точно, но какъв е смисълът да се поставя под карантина целият клас и когато свърши карантината  - пак са контактни...Изобщо това за големи колективи също не го разбирам...Какво да се прави - очевидно няма как да се спре вече....По-опасното е че се надига хаос в здравното обслужване/лечение...

# 15 827
  • София
Гледах в ранните новини, сега сигурно пак ще го кажат на централните. Тристранният съвет по образованието или нещо такова са се събирали днес и са решавали. Министърът в интервю обясни, че се започва присъствено, защото...

# 15 828
То детето  ще излезе позитивно, ако го заведа  на тест, ако не му направя тест, кой ще каже, че не е просто сопол и лека температура, която се сваля преди училище с парацетамолче?

# 15 829
То детето  ще излезе позитивно, ако го заведа  на тест, ако не му направя тест, кой ще каже, че не е просто сопол и лека температура, която се сваля преди училище с парацетамолче?
Хаос. Толкоз. Септември не е далеч.

# 15 830
  • София

Явно и болниците са решили да поприпечелят Wink

# 15 831
  • София

Нищо лошо не виждам, колкото повече - толкова по-добре, може и цените да паднат.  Но въпреки това, мисля си, че у нас продължават все още да са дефицит тестовете, а самото тестване-не достатъчно масово.

# 15 832
  • София
Скрит текст:

Нищо лошо не виждам, колкото повече - толкова по-добре, може и цените да паднат.  Но въпреки това, мисля си, че у нас продължават все още да са дефицит тестовете, а самото тестване-не достатъчно масово.

Аз също. Масовото тестване може да е само в плюс, а парите по-добре да отиват в болниците, там са най-нужни.

# 15 833
Аз напоследък не спирам да си се питам - ето карантина в Барселона? Защо бе хора тук няма такава заболеваемост?
Имам чувството, че не може да се прикрие ако скочи драстично и има логична причина ако щеш киселото мляко. Може и наистина просто тук да не стигнем нивата в Испания и Италия.
И друго? Защо ако сега не боледуваме септември ще почнем? Кое ще намали имунитета ни? Моят имунитет спада пролетта, лятото съм навън, слънце есента трябва да е леко покачен. И не казваха ли че го изкарват тежко хора с тежки свръх имунни реакции?
Примерно от болните покрай баловете учители и деца, така и не сме чули за усложнения, едва ли всички са били без съпътстващи болести.
Имаме познато семейство голямото дете е било на баловете като гостенка Ей два пъти се тестваха луднаха ама са си отрицателни.

# 15 834
Позитивни за ковид са до 30% от безсимптомните бременни, които постъпват в болница в засегнатите райони. Може да са си подготвили лабораторията за влошаване на положението. Друго си е да могат сами да си тестват пациентките при прием. От свободния капацитет, докато го има, ще припечелят нещо.

opelcorsa, заболеваемостта е свързана и с мобилността на населението, поне до един момент. Движим се с доста месеци след  първите, в сравнение с по-засегнатите тук няма кой знае колко трафик - нито туристически, нито индустриален.

# 15 835
Не мисля, че горска детска градина би била възможна в България. Хората се страхуват от настинки, страхуват се от дъжда и от студа.Отделно персонала няма нужната квалификация и подготовка за провеждане на занимания на открито.

Има го този момент със страха от дъжда и стоенето на открито, да. Ето нещо, в което има много място за подобрение.

# 15 836
  • София
Сега пак като слушах новините - отсега разнобой в обясненията. Една госпожа обяснява как в стаята било достатъчно да има камера към дъската и отсъстващите деца ще участват във виртуалната класна стая, а май министърът или онзи директор - класът минава на дистанционно, ако има заразени, можело така и цяло училище. Ха, де, аз ли нещо пак не разбирам, кажете ми! Който е гледал новините да каже дали правилно съм разбрала.

# 15 837
  • София
Аз напоследък не спирам да си се питам - ето карантина в Барселона? Защо бе хора тук няма такава заболеваемост?
Имам чувството, че не може да се прикрие ако скочи драстично и има логична причина ако щеш киселото мляко. Може и наистина просто тук да не стигнем нивата в Испания и Италия.
И друго? Защо ако сега не боледуваме септември ще почнем? Кое ще намали имунитета ни? Моят имунитет спада пролетта, лятото съм навън, слънце есента трябва да е леко покачен. И не казваха ли че го изкарват тежко хора с тежки свръх имунни реакции?
Примерно от болните покрай баловете учители и деца, така и не сме чули за усложнения, едва ли всички са били без съпътстващи болести.
Имаме познато семейство голямото дете е било на баловете като гостенка Ей два пъти се тестваха луднаха ама са си отрицателни.

Заболеваемостта тук расте устойчиво след махането на мерките. Отнема известно време вирусът да набере скорост, това го знаем от други държави. А и май много хора не се изследват, въпреки че имат симптоми. Но пък и тук все пак има не малко хора, които се пазят, въпреки липсата на значими мерки и въпреки останалите, които отказват. Да не забравяме, че и трафикът на хора в момента по целия свят не е такъв, какъвто е бил в Италия и Испания по времето, по което пламнаха.

Ще ми се наистина да ни се размине по някаква причина, но честно казано в момента не ми изглежда, че ще стане така. Но горепосочените фактори вероятно ще омекотят удара, със сигурност в момента го бавят. А есента се очаква да е по-зле, поради климата и другите съпътстващи него разболявания.

# 15 838
На мен идеята за тестване на ученици и учители преди учебната година ми допада много, но не мисля че ще смогнат лаборатории и персонал. Може да се обмисли обаче на някакъв случаен принцип да направят тестове.

# 15 839

Дистанционното обучение с по-малко натиск и повече собствена отговорност, с помощ и насоки от родители и учители - не е невъзможно и има много позитивни страни. Четох наскоро една книга по въпроса, за тотална реформа в образованието, по подобен модел, но преди вируса. Това обаче няма как да се случи за толкова малко време - от една страна да се развият нови форми на обучение, техника и стратегия, от друга страна, това е нещо, което се възпитава в децата - да са самостоятелни и мотивирани в това. Те ако родителите са възпитани в друго, пък децата вече са пораснали по същия начин... Много трудно. Но не невъзможно с общи усилия.

Май нямате ученик вкъщи. Наблюдавах внуците ми-4 и 7 клас. Майката-свободна професия. Бащата присъствено. Та работят 3 компютъра. Майката почти не може да работи докато има обучение. Остава и време късно вечер и нощем. Достатъчно образована е да помага по повечето предмети, но не по всички. А ако не беше? Абсурд децата да се справят сами. Ако има такива, те са изключение.

Общи условия

Активация на акаунт