COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 651
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 975
  • в страната на чудесата
Според мен искането на отрицателен тест за пътуване е незаконно - напълно препядства свободното движение в ЕС

# 15 976
Абаджиева, всъщност се смята, че инхалативните кортикостероиди спомагат за по-леко протичане на ковид. И да, в Германия астмата не се брои за рисков фактор. Обикновено е и добре контролирана.

Във Великобритания всеки, който се лекува с LABA в допълнение към инхалатори я кортикостероид, тези с двойна или тройна комбинация СА рискови. Тези, лекувани с биологичен препарат са особено висок риск.
Относно децата и училището:
Скрит текст:
Staff and children in the clinically vulnerable (moderate risk) group are thought to be at a higher risk of severe illness from coronavirus. This includes children with asthma. However, the Deputy Chief Medical Officer has said there are a large number of children currently off school who could return, including children with mild asthma that is well controlled.

Мога и още да цитирам, но не виждам смисъл. Чакам цитат от Габи то, че в Германия астмата не е рисков фактор.

# 15 977
  • София
Децата с астма /а и не само/, се делят на две групи. Тези, които не са на поддържаща терапия, да кажем че не са рискова група.
Какво правим с останалите?

А децата с диабет и предиабет. Като гледам как са се закръглили повечето...

# 15 978
298 от 4884 теста.
Хоспитализирани 606.
В интензивно 33.
Починали 4.

# 15 979
  • София
Абаджиева, всъщност се смята, че инхалативните кортикостероиди спомагат за по-леко протичане на ковид. И да, в Германия астмата не се брои за рисков фактор. Обикновено е и добре контролирана.

Във Великобритания всеки, който се лекува с LABA в допълнение към инхалатори я кортикостероид, тези с двойна или тройна комбинация СА рискови. Тези, лекувани с биологичен препарат са особено висок риск.
Скрит текст:
Staff and children in the clinically vulnerable (moderate risk) group are thought to be at a higher risk of severe illness from coronavirus. This includes children with asthma. However, the Deputy Chief Medical Officer has said there are a large number of children currently off school who could return, including children with mild asthma that is well controlled.

Мога и още да цитирам, но не виждам смисъл. Чакам цитат от Габи то, че в Германия астмата не е рисков фактор.

А кой е този “биологичен препарат”?

# 15 980
Според мен искането на отрицателен тест за пътуване е незаконно - напълно препядства свободното движение в ЕС

Защо да го препятства? На никой не му е забранено, това си е решение на съответната държава. Хубаво ЕС, но държавите са самостоятелни и суверенни и си взимат собствени решения.

# 15 981
Не разбирам спора дали да има избор за домашно обучение и присъствено.
Какъв е проблема смелите да пускат децата си дори и в пик, а страхливите както се изразяват да имат избор да останат вкъщи.

Не е ясно, дали ще има избор. По-скоро не.
И по-скоро МОН клони към това всички да тръгнат на училище от 15-ти.
И какво значи "смелите"?
Не бих нарекъл човек, който не се страхува за семейството си "смел".
Ще има избор,ако няма трябва да знаят че тях също няма да ги има там.
Как ще стане незнам да го мислят нали затова са там.
Ако не могат да го измислят да седнат да почетат темата има много градивни коментари!

# 15 982

Е как бе, то се знаеше.

Инфекционистът посочи още, че именно чрез сблъскването на първия коронавирус с младите хора преди 18 години е довело до неговото изчезване, въпреки че според Мангъров той е бил по-смъртоносен от настоящия.

Как тъй?

# 15 983
  • При семейството си
298 от 4884 теста.
Хоспитализирани 606.
В интензивно 33.
Починали 4.

Излекувани 106;
Активни + 188.

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 15 984
  • Бургас

Е как бе, то се знаеше.

Инфекционистът посочи още, че именно чрез сблъскването на първия коронавирус с младите хора преди 18 години е довело до неговото изчезване, въпреки че според Мангъров той е бил по-смъртоносен от настоящия.

?
Тадам! Първия коронавирус и непълнолетните Simple Smile
Чудя се за котките и короната след прочетеното... защо продължава да се излага нямам идея, но трябва да спре.

# 15 985
Близо 300 Не ми харесва

# 15 986
Но предполагам, че за децата със здравословни проблеми ще има избор. Май и в Швеция беше така, ако не се лъжа.

Aз писах за класа на дъщеря ми - 32 деца в клас. Тя ми каза, че две деца са спрени от родителите си да ходят на училище, защото са астматици. Но нямам повече инфо как протича тяхното ДО. Останалите 30 деца си бяха плътно на училище. Тук така се разсъждава - не може заради 2 деца в класа, останалите 30 да си стоят вкъщи с месеци.

Тук препоръките бяха - ако детето има дори минимални симптоми, си остава вкъщи. След отшумяване на симптомите - оставаш допълнително още два дни вкъщи за всеки случай. След това се връщаш на работа или училище. Контакти само в домакинството и училището. Децата и родителите им да пазят възрастните си близки като дядовци и баби, като не ги посещават.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 01:06 от Анонимен

# 15 987
Скрит текст:

Скрит текст:

Ами не, добре контролираната астма не се води рисков фактор.  Ето ти 2 статии на немски по въпроса. В едната даже е и проучването за кортикостероидите.

https://www.google.com/amp/s/www.merkur.de/leben/gesundheit/asth … 13767618.amp.html

https://www.lungeninformationsdienst.de/aktuelles/news/alle-news … ungen//index.html

Обаче за недобре контролираната съм съгласна с теб. Както и за пациентите, които се лекуват с антитела. Но все пак съфорумката питаше за 150 000 деца с астма. Предполагам, че и двете сме съгласни, че от тях не са много тези с неконтролирана астма или на терапия с биологичен препарат.

Purе, благодаря за информацията! Flowers Hibiscus Много ми харесва препоръката при вас дори и при минимални симптоми да си останеш вкъщи, жалко, че в България явно е неприложима.

# 15 988
Не, че нещо, но астмата вече няколко пъти беше давана като придружаващо заболяване при починали пациенти у нас.  В един от случаите беше на съвсем млада жена.

При деца не знам какво се води, но при възрастни явно е рисков фактор.

# 15 989
До този момент аз не видях във властимащите способност да взимат решения, с които да се опитват да запазят здравето на населението с възможно най-малко негативни ефекти.
Не очаквам да направят това и в училищния сектор.
Няма идея какво ще правим. Нямам им никакво доверие и това всъщност много ме плаши.
Четох по-горе, че в Австрия премиерът е представил план от 17 точки за бъдещите им действия.
Тук....
Аз съм за присъствено обучение, но не и на всяка цена. Не знам, не съм експерт. Про постоянно растящ брой на хората в болници присъственото обучение ми се струва мираж.

Всички граждани на тази държава трябва да го очакваме и ако не се случва да питаме защо.

Общи условия

Активация на акаунт