COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 673
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 960
Скрит текст:
Скрит текст:
Каква руска рулетка, като шансът детето ти да изкара тежко ковид е по-малък от този да пострада в катастрофа? Да сте спрели да се возите в коли?

Кой ще ви организира учебни занятия за единиците, които можете да си позволите да не работите? Ами просто си дръжте децата вкъщи, пазете ги от вируса и не ги пускайте на училище или се оправяйте поединично.

В България има 150 000 деца с астма.
Тях какво ги правим?

Нищо не ги правим. Астмата не е рисков фактор.
Както казах, това, че вас ви е страх, не означава, че трябва да страдат децата. Още по-малко без основателна причина.
Питам: при претоварена здравна система, какво правиш с дете със сатурация 89%, суха кашлица и явен задух?
Бутат го в ковид отделение, изолатор, чакат тест, лекуват? Изберете един верен отговор.
Чакам го. Иде есен, астматиците започват да страдат. Какво ги правим?

АКО имаме претоварена здравна система,тогава със сигурност ще се мине на ДО за определен период от време. Само дето вие искате изобщо да не се почва присъствено или да не си пускате децата, ако е възможно.
А съвсем отделен въпрос е, че точно детските отделения и педиатрите едва ли ще са претоварени.

# 15 961
  • София
Добре, че заради работа /пътуване се тестват повече хора. Процента тествани/заразени започна да пада.

# 15 962
Лично моето дете е с астма,но спортува и се справя отлично.Аз съм с прекаран плеврит и от години съм хипертоник.Мъжът ми също е рисков.Но държа детето ми да ходи на училище , на футбол,да се вижда със приятели.Два месеца не сме работили и минах през две хипертонични кризи и една нервна...Ми не...не искам отново...Спазваме си мерките.Без маски не излизаме.Всеки си носи в джоба гелче.Това е ..

# 15 963
Мисля, че е прекалено рано да обсъждаме новата учебна година. Дотогава здравната система ще е издъхнала, може и някоя арена да отворят. Само ще им е до нови масови зарази от училищата и хиляди нови заразени допълнително.
Ако на управляващите образованието им беше приоритет, нямаше да пускат народа на масова зараза, ами щяхме още да "натискаме кривата".

# 15 964
  • Бургас
Излиза, че много хора искат ДО, да е само за “рисковите деца”! Те ще получат по-малък шанс на кандидатстудентските изпити, заради по-ограничения достъп до образование.
Малшанс, както се казва.
Надявам се, ако разделят децата по такъв признак, да има отделни квоти за прием.
Аз съм доволна от ДО. Ако едно дете се учи добре присъствено, ще се справя добре и в среда ДО. Говоря за големите. Да, ангажирам се и аз, но резултата си заслужава.
Barsa, явно ви е многооо лека астмата. Това е хубаво. Моето за спорт не може и да си помисли.

# 15 965
Абаджиева, всъщност се смята, че инхалативните кортикостероиди спомагат за по-леко протичане на ковид. И да, в Германия астмата не се брои за рисков фактор. Обикновено е и добре контролирана.

# 15 966
# 15 967
Излиза, че много хора искат ДО, да е само за “рисковите деца”! Те ще получат по-малък шанс на кандидатстудентските изпити, заради по-ограничения достъп до образование.
Малшанс, както се казва.
Надявам се, ако разделят децата по такъв признак, да има отделни квоти за прием.
Аз съм доволна от ДО. Ако едно дете се учи добре присъствено, ще се справя добре и в среда ДО. Говоря за големите. Да, ангажирам се и аз, но резултата си заслужава.
Barsa, явно ви е многооо лека астмата. Това е хубаво. Моето за спорт не може и да си помисли.
Справи се чрез спорта...но това е друга тема...важното е да не се поддаваме на страха и паниката...лоши съветници са..Животът продължава със или без Ковид...

# 15 968
  • Бургас
Абаджиева, всъщност се смята, че инхалативните кортикостероиди спомагат за по-леко протичане на ковид. И да, в Германия астмата не се брои за рисков фактор. Обикновено е и добре контролирана.
Ако имахме здравната система на Германия нямаше да има драма. Но я нямаме.
И в София не сме и детски специалисти нямаме...не е гут. Вярвай ми!
400км си ги взимаме за добър ден, за достъп до специалист Sad и до това няма да имаме достъп след месец.
 Barsa, справил се е защото не е било тежко. Хубаво е, че се е случило.

# 15 969
Извинявам се ако прозвучи грубо, но не е ли най-важното здравето и това да опазим децата си, нас и близките си живи? Това не е ли достатъчен довод относто размислите за това как би било по-качествено образованието - като дистанционно или присъствено?

Да не отварям и темата, колко "симпатизирам" на текущия модел на образование - излишно претоварени и "сухи" учебници, безброй задължителни "помагала" и препускане през безмислено големия материал от учителите, пораждащ нищо друго освен стрес в децата.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 00:32 от grit

# 15 970
Скрит текст:
Ако имахме здравната система на Германия нямаше да има драма. Но я нямаме.
И в София не сме и детски специалисти нямаме...не е гут. Вярвай ми!
400км си ги взимаме за добър ден и достъп до специалист Sad
Barsa, справил се е защото не е било тежко. Хубаво е, че се е случило.

Оххх, няма как да не се съглася с теб по въпроса за здравната система и то в провинцията. За съжаление. Disappointed
Но предполагам, че за децата със здравословни проблеми ще има избор. Май и в Швеция беше така, ако не се лъжа.

# 15 971
Не разбирам спора дали да има избор за домашно обучение и присъствено.
Какъв е проблема смелите да пускат децата си дори и в пик, а страхливите както се изразяват да имат избор да останат вкъщи.

# 15 972
# 15 973

Защо още му дават думата на този Rage Това не е нормално.

“И събирането на площадите е много положително, това е български вариант на шведския модел. По площадите са млади, здрави и силни хора, те трябва да се срещнат с вируса и да го прекарат в огромната си част от случаите безсимптомно. Това нещо докато не мине през съответната критична маса от населението, няма да се спре,” допълни инфекционистът.

Заради това безумно правене на тестове, нас вече започнаха да ни гледат като мръсни и болни източноевропейци. Виждате какво казват гърците – ние ги заразяваме... Няма как да бъде истина това, изобщо не е вярно.

# 15 974
Не разбирам спора дали да има избор за домашно обучение и присъствено.
Какъв е проблема смелите да пускат децата си дори и в пик, а страхливите както се изразяват да имат избор да останат вкъщи.

Не е ясно, дали ще има избор. По-скоро не.
И по-скоро МОН клони към това всички да тръгнат на училище от 15-ти.
И какво значи "смелите"?
Не бих нарекъл човек, който не се страхува за семейството си "смел".

Общи условия

Активация на акаунт