COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 609
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 930
  • София
Каква руска рулетка, като шансът детето ти да изкара тежко ковид е по-малък от този да пострада в катастрофа? Да сте спрели да се возите в коли?

Кой ще ви организира учебни занятия за единиците, които можете да си позволите да не работите? Ами просто си дръжте децата вкъщи, пазете ги от вируса и не ги пускайте на училище или се оправяйте поединично.

В България има 150 000 деца с астма.
Тях какво ги правим?

# 15 931
Немалко учители изгледаха бая сериали на дивана у тях по време на ДО.
Предполагам, че ще са доволни, ако успеят да удължат ДО.
Така хем си тече заплатата, хем си запазват отпуската.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 23:28 от Лайка

# 15 932
  • София
Ако, има ДО учителите трябва да преподават от училищните стаи. Учителката по математика на дъщеря ми, им преподаваше от детската площадка с внучето си, за 10 клас.

# 15 933
  • Бургас
Не малко учители изгледаха бая сериали на дивана у тях по време на ДО.
Предполагам, че ще са доволни, ако успеят да удължат ДО.
Така хем си тече заплатата, хем си запазват отпуската.
Учителите на сина ми бяха безупречни. Справиха се отлично и контакта на децата с тях беше на ниво. Аз съм изключително доволна от ДО. Но не всички са били така.
С много от тях водихме и лични разговори при проблем. Поклон за работата им. Справиха се отлично!
Детето ми е голямо все пак и е способно да участва в процеса без моя помощ. Считам, че за деца на неговата възраст дори е полезно да се учат да работят в такава среда.
Средно тежък астматик е и няма никакъв шанс да позволя да стартира годината присъствено.

# 15 934
  • Варна
Тях какво ги правим?

Данните към 16.07.2020 г. не показват по-голям риск от заразяване или тежест на боледуването  от ковид при хората с астма.

Оттук, като има и информация на доста други места:
https://community.aafa.org/blog/coronavirus-2019-ncov-flu-what-p … thma-need-to-know

# 15 935
Ако ще сравнявате офис с училище без топла вода, сапун и дезинфектант и деца, които не контролират емоциите, няма смисъл да се обяснява разликата.

Хлябът и млякото в офис с 10-15 човека го произвеждат. Има производства със стотици, хиляди хора, които не са спирали, за да може/м някои да работи/м дистанционно.
Но хората, работещи дистанционно редуцират входни врати за заразяване, поток към лекари, легла в болници. Щадят ресурс и това е нещо хубаво. Съберат ли всички ученици при този ход на заболяването ще ревем дружно.
+ по-спокойна работа за тези, на които се налага да работят в големи колективи.

# 15 936
  • Бургас
Тях какво ги правим?

Данните към 16.07.2020 г. не показват по-голям риск от заразяване или тежест на боледуването  от ковид при хората с астма.

Оттук, като има и информация на доста други места:
https://community.aafa.org/blog/coronavirus-2019-ncov-flu-what-p … thma-need-to-know
Когато го видиш със сатурация 89% без ковид, да знаеш, че не искаш да го виждаш с ковид. Или да остане без достъп до лечение заради прегряла здравна система.
Не е просто вируса. Покрай него страдат хора с други заболявания.

# 15 937
Ами ако си самотен родител с две деца на 7 и на 9 години,работиш на работа която не позволява да се върши от къщи,и заплатата ти е 8-900 лева които праймтайма???А??Питам просто??

# 15 938
Защо разглеждате децата като самостоятелни единици от най-невръстна възраст. Пак да попитам, ако едно дете зарази родителите си и те изтеглят късата клечка и това дете остане сирак. Дали такъв живот искате за децата си.
какъв живот да искаме, дазел?  От привържениците на мерките съм, но и против безкрайна решетка. То е и невъзможна е, против живота е. Какво правим?

Правим го разумно. Отваряме на етапи. Първи етап, втори, трети и т.н. Носим маски. Тези, които са рискови, се пазят. Въпросът в началото беше да се намали риска за населението, защото нито се знаеше кой може/не може да се зарази, как да се предпазваме, как да се лекуваме и т.н. Затова имаше пълен локдаун. После след като намаля рискът, започнаха да отварят поетапно.
Повечето страни постъпиха точно така. И досега са предпазливи. Лично аз и съпругът ми сме с повишен риск. Аз не се смесвам много с хора, но излизам, ходя до магазин или на фризьор, козметик (лице не пипат). На зъболекар за почистване няма да отида, нито на офталмолог, поне до октомври - ноември.  Иначе ходя редовно, с няколко месеца мога да си позволя да отложа.
Тези, които нямат моя проблем могат да отидат на ресторант, да се смесват с повече хора, те си поемат риска, но и рискът им не е висок.
Има нужда от разумни мерки, адекватни на ситуацията.

# 15 939
Ами ако си самотен родител с две деца на 7 и на 9 години,работиш на работа която не позволява да се върши от къщи,и заплатата ти е 8-900 лева които праймтайма???А??Питам просто??
питаш просто,  ама и някой да помисли. Как, що. Щото... много хора и ситуации различни. Сега е времето да мислят напред. Така де, надяваме се.

# 15 940
  • Бургас
Тук притеснението е че няма да получат качествено образование или че няма кой да ги гледа?

Така е написано, че изглежда като второто.
Какво правим със самотните родители на хронично болни тогава? Да им хвърлим децата в тълпата и да им стискаме палци ли?

Нека се търсят варианти. Но присъствена година, при 300 заразени дневно - не! Не и 30 деца в стая. Не - поляти с дезинфектанти.

Деца за хвърляне аз нямам. Да се хващат да работят и да не ми минават с или/или! Защото от чиста проба нехайство рискуват здравето на много!

# 15 941
Арабските емирства, специално Абу Даби, започват официално тестване на ваксина:
https://www.thenational.ae/uae/health/coronavirus-abu-dhabi-heal … KBDmJ1QEREDuyPHdM

Баш шефът на здравеопазването е пръв доброволец. Нуждаят се от 15000 доброволци за 6месечните изпитания.

# 15 942
Няма как да има присъствено обучение по време на пик и при задръстени болници. Нямаме друг полезен ход освен да си опичаме акъла СЕГА, защото катерим. Сигурно за трети път го пиша тия дни.

# 15 943
Защо разглеждате децата като самостоятелни единици от най-невръстна възраст. Пак да попитам, ако едно дете зарази родителите си и те изтеглят късата клечка и това дете остане сирак. Дали такъв живот искате за децата си.

А ако на тези същите родители им се налага да работят присъствено, могат ли да изтеглят късата клечка или не?
Склонни ли сте, работещите дистанционно и радетелите за затваряне от типа март-май, да ви се увеличат драстично удръжките, данъците, че да може държавата с тях да се
погрижи за останалите?
Една държава не се управлява и крепи само  на удръжки и данъци, а на икономика, което е съвсем различно нещо.  И в момента издържаме с данъците някоИ си, не може на всичко да се разчита на данъците на работника/ служителя. Друг е въпросът, че месечните ни заплати са едно седмично  заплащане в нормална европейска страна, в които цените са същите, а социалните и здравни услуги регламентирани и хората знаят за какво си плащат данъците, наред с други социални и здравни облекчения.
Мога да коментирам за яслите и детските градини- дано оставят право на избор септември. Особено като се сетя как родителите  си пускат  болни децата, защото няма кой да ги гледа. Ама, ако неговото дете е с едни сополи, друго дете няма да се размине само с това.

# 15 944
  • Бургас
Склонна съм да изкарат с шут всичко от сивата икономика, че и без друго ми е омръзнало да наливаме избирателно данъци и осигуровки.

За детската градина: въпреки, че е задължителна вече, малкото няма да припари.
И не вече не работя от къщи.

Общи условия

Активация на акаунт