COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 607
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 915
  • При семейството си
Защо разглеждате децата като самостоятелни единици от най-невръстна възраст. Пак да попитам, ако едно дете зарази родителите си и те изтеглят късата клечка и това дете остане сирак. Дали такъв живот искате за децата си.

А ако на тези същите родители им се налага да работят присъствено, могат ли да изтеглят късата клечка или не?
Склонни ли сте, работещите дистанционно и радетелите за затваряне от типа март-май, да ви се увеличат драстично удръжките, данъците, че да може държавата с тях да се
погрижи за останалите?

# 15 916
  • Пловдив
Защо разглеждате децата като самостоятелни единици от най-невръстна възраст. Пак да попитам, ако едно дете зарази родителите си и те изтеглят късата клечка и това дете остане сирак. Дали такъв живот искате за децата си.
какъв живот да искаме, дазел?  От привържениците на мерките съм, но и против безкрайна решетка. То е и невъзможна е, против живота е. Какво правим?

Наясно съм, че не можем да дисциплинираме нацията. Но не мога да приема опростенческите модели. Какво се тръшкате толкова? Децата не боледуват! Да, но заразяват. И да се стимулира заразата само защото всички ще умрем. Ами аз не искам точно сега да умра и то от тази нелепост. Да е нещо, което е неизбежно....Но ковид с дисциплина и хигиена, и малко трезва преценка, е въдможно да се ограничи, така че да има адекватна медицинска помощ, без претоварване на болниците. Идете в правописната тема, там всички са ходили присъствено на училище.

# 15 917

Брюкселският коренспондент на Гардиън: Винаги има някой, който не носи маската си както трябва - премиерът на България Бойко Борисов

https://twitter.com/JenniferMerode/status/1284044502165008384

Tази снимка не показва само конкретната ситуация, която се е състояла между Меркел и Борисов в Брюксел, а показва цялостната ситуация на пандемията в България и как българина се отнася към нея, докато в същото време Европа ни сочи с пръст, че не се справяме добре и държави ни вкарват в черни списъци. Жалко, че стигнахме до там от това да бъдем давани за пример.
Давани за антипример. Това е отношението на властимащите. Населението да се спасява, без конкретни правила. В дискотеките на Зл.Пясъци купонола тече. Но само немските власти са разтревожени. Гледахте ли репортажа?
ББ е велик и маска не му трябва. Гледах кадри от "купона на Евро светилата" по чужда тв - наш ББ обикаля наляво-надясно, поздравява с лакът и отминава, а другите хора правят същото, но завързват и разговор. Наш ББ що не го научи тоз английски ... айде един немски, че Меркел му е другарка

# 15 918
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам за българските ученици, но нашите не искат онлайн обучение. Нито едно дете не се изказа положително за как се е чувствало.

# 15 919
То не е дори най-важното децата колко точно заразяват и как карат ковид. Ако заразените са много и се скапе здравната система, както в другите страни, няма достъп до медицинска грижа ни за деца, ни за възрастни. Ако не можеш да го заведеш да го чуят, или лекаря ти не вдига телефона ще ти е доста нанагорно независимо дали е ковид, или прост бронхит с тенденция към пневмония.

Ще видим каква ще бъде обстановката, няма какво да се пенят отсега хора, дето не ги и засяга всъщност.

# 15 920
  • Пловдив
Ако ще сравнявате офис с училище без топла вода, сапун и дезинфектант и деца, които не контролират емоциите, няма смисъл да се обяснява разликата.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 22:26 от dazel

# 15 921
Не знам за българските ученици, но нашите не искат онлайн обучение. Нито едно дете не се изказа положително за как се е чувствало.

Може да сте им го провели скапано.

# 15 922
Според мен тези спорове точно сега са безсмислени. За да се отворят училищата, епидемиологичната обстановка трябва да е добра, а в момента ние се намираме в растеж. Но нали беше по-важно да се отворят чалготеките, стадионите и купони и празненства да има и мерки през пръсти като някои хора се държат сякаш това, което се случва в България е напълно нормално, ами не, не е.

# 15 923
  • София

Roland не може да не са знаели какво става. Ако не са знаели, какво са правили на.позициите, на които са? Кантарджиев и Кунчев ако кажат, че не са знаели, да си мятат дипломите, Мутафчийски има извинение. Писала съм и друг път за фазите на епидемията, щом аз знам, трябва и те да знаят.
Хеликаза, нямаха тестове, нямат скрийнинг, върлуваха си пневмонии, как да знаят какво е... А и цяла европа затвори тогава (без швеция и беларус), ние що да се делим. Нали видяха шанса "първи" да преборим вируса...

# 15 924
Нищо подобно. Ваксини съм слагала когато детето е било напълно здраво. Така елиминирам риска. Генетична обремененост не мога да елиминирам напълно, но доколкото познавам рода си и този на съпруга ми, бях спокойна. Пълната упойка какъв точно риск крие, освен некадърен анестезиолог. Стига с неадекватни примери. Когато зависи от мен да преценя риска и да нося сама отговорност, е едно. Но как да се пазя от стадото с претенции.

Нищо неадвектно няма със сравнението ми. Ваксината за морбили е жива и нищо не ти гарантира, че детето ти няма да влезе в малкия процент фатални усложения от нея. Ако ще и най-здравото да е. Същото е и с упойките. Ако ще най-добрия анестезиолог на света да я сложи, ако нещо има да се обърква ще се обърка. Затова и подписваш съгласие. Нищо не контролираш в случая.

Напротив. Всичко зависи от твоя контрол и преценка. С подписа си декларирам, че съм запозната с риска. И отговорността е само моя. С този мой избор не застрашавам друг. Ваксините за морбили се слагат, когато имунната система на детето е неразвита и незряла. Защо ли? Наистина ли се налага да го обяснявам, като не правите разлика за нещо, което касае само вас и с него не застрашавате никой друг.
Дазел, не е вярно това, че морбили се поставя когато имунната система е незряла. На дъщеря ми я сложиха на 8 почти. Слага се възможно най-рано.

# 15 925
  • Пловдив
От имунизационния календар:

От тринадесетия месец децата се имунизират с комбинирана ваксина срещу морбили, рубеола и паротит

На 12 г. възраст - реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит и реимунизация срещу тетанус и дифтерия

# 15 926
Само да вметна, ако правилно съм се ориентирала за заведнието от Варна, преди време беше отново в новините с 64  пострадали деца с хранително отравяне от коледно парти. Иначе сложили са си гръмки надписи с юмруци, протести за ДДС и прословутата Наредба.

# 15 927
  • Бургас
Имат избор. Рядко ходех на ресторант, когато се пушеше. И избягвам компанията на пушачи. А който пуши в присъствието на детето си изобщо не искам да го коментирам. Пак опираме до мебелировката на горните етажи.

Тоест, като сегашния избор. Ти да се лишиш от сума неща, защото някой не желае да се съобразява и е решил да си натрапва вредните навици и да си прави каквото му е кеф за сметка на другите. Чудно.
Аз съм пушач, но не пуша до децата си и не бих запалила в ресторант. Избора да пуша е личен и никой не е длъжен да ми диша пушека.
Не позволявам пушене в дома ни, в колата и децата да влизат в заведение, в което се пуши на закрито. В този смисъл се ограничаваме, поради хора решили да пушат на закрито. И това ме дразни да си призная.

Ваксина съм слагала и при риск да не е здраво детето, но така съм решила. В морбили епидемията 2009, сложих втората доза на детето в пика доста по - рано от исканата по календар.Без да съм сигурна, че не е бил запазен. Сметнала съм, че така е най - добре.

И сега ако има ваксина аз и ММ ще сложим. За децата няма да бързаме, но ако работи както трябва поне ще сме две входни места по - малко.с времето и голямато дете ще бъде ваксинирано. Малкото ми за сега няма ваксини по мед.причини и няма как, но ще го пазим с нашите.

Малко хора си дават сметка колко жестоко се отразява короната и лошия и контрол на хронично и онкологично болните.  Накрая ще се окаже, че поради калпавите мерки, много онкологични и хронични ще загубят живота си или ще влошат качеството му.

# 15 928
  • При семейството си
Ако ще сравнявате офис с училище без топла вода, сапун и дезинфектант и деца, които не контролират емоциите, няма смисъл да се обяснява разликата.

Хлябът и млякото в офис с 10-15 човека го произвеждат. Има производства със стотици, хиляди хора, които не са спирали, за да може/м някои да работи/м дистанционно.

# 15 929
  • Бургас

Хлябът и млякото в офис с 10-15 човека го произвеждат. Има производства със стотици, хиляди хора, които не са спирали, за да може/м някои да работи/м дистанционно.
Но хората, работещи дистанционно редуцират входни врати за заразяване, поток към лекари, легла в болници. Щадят ресурс и това е нещо хубаво. Съберат ли всички ученици при този ход на заболяването ще ревем дружно.

Общи условия

Активация на акаунт