COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 638
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 945
Ами ако си самотен родител с две деца на 7 и на 9 години,работиш на работа която не позволява да се върши от къщи,и заплатата ти е 8-900 лева които праймтайма???А??Питам просто??
Тук притеснението е че няма да получат качествено образование или че няма кой да ги гледа?

Така е написано, че изглежда като второто.
Какво правим със самотните родители на хронично болни тогава? Да им хвърлим децата в тълпата и да им стискаме палци ли?

Нека се търсят варианти. Но присъствена година, при 300 заразени дневно - не! Не и 30 деца в стая. Не - поляти с дезинфектанти.

Деца за хвърляне аз нямам. Да се хващат да работят и да не ми минават с или/или! Защото от чиста проба нехайство рискуват здравето на много!
Такива самотни майки има много...Предлагате да си стоят в къщи да гледат и учат децата?Да минат на 4 часов работен ден?Идва зима..Само отопление минимум 150 лева.Вода,телефон...Храна...За дрехи и обувки не говорим..Колко ще издържат?

# 15 946
Нова бомба цъка в Кърджалийско заради безброй гурбетчии от пламнала с К-19 страна от ЕС

Гурбетчии от Кърджалийско масово се прибират от Нидерландия за лятната почивка в родния край. Въпреки наложената от "страната на лалетата" двуседмична карантина при завръщане от България, все повече нашенци излизат на път в последните дни, пише 24rodopi.com.
Задължителната изолация за пътуващите от България за Нидерландия е в сила от 24.00 часа на 16 юли.
"Почти цялото село е в Хага. Дори онези, които преди това бяха в Турция и Кипър, масово се преселиха тук", споделят гурбетчии от ардинското село Бял извор и допълват: "Пътувайте спокойно всички, които сте на път след нас. Няма никакви задръствания и паника, както се пише! Само маски си носете! При влизане в бензиностанциите са задължителни. Лек път!"

# 15 947
Ами ако си самотен родител с две деца на 7 и на 9 години,работиш на работа която не позволява да се върши от къщи,и заплатата ти е 8-900 лева които праймтайма???А??Питам просто??
Тук притеснението е че няма да получат качествено образование или че няма кой да ги гледа?

Какво правим със самотните родители на хронично болни тогава? Да им хвърлим децата в тълпата и да им стискаме палци ли?

Нека се търсят варианти. Но присъствена година, при 300 заразени дневно - не! Не и 30 деца в стая. Не - поляти с дезинфектанти.

Деца за хвърляне аз нямам. Да се хващат да работят и да не ми минават с или/или! Защото от чиста проба нехайство рискуват здравето на много!
Такива самотни майки има много...Предлагате да си стоят в къщи да гледат и учат децата?Да минат на 4 часов работен ден?Идва зима..Само отопление минимум 150 лева.Вода,телефон...Храна...За дрехи и обувки не говорим..Колко ще издържат?

Пак в онези държави, които коментирах, дават помощи на засегнатите от ситуацията. На тези, които не можеха/не могат да работят им дават месечно една сума, която ще им осигури минимално преживяване. На майките им увеличиха майчинските, пак временно. В добавка към горепосочената сума. Населението не си плаща за тестовете от джоба. Само че там народните представители нямат хотели и резиденции. Или ако имат, са придобити преди да станат НП.

# 15 948
  • Бургас

Аз самата съм била в тези редици и съм оцеляла. Не чух нищо за самотните майки на хронично болни деца. Дали на тях заплатата им е по - мила от здравето на детето?

Предлагам да се вземат мерки. Пускат големите (над 12 години, с изключение на 7ми и 12ти клас) в ДО и така осигуряват база на малките да учат в по - малки групи. Наемат и учители за тях. Има начини и трябва да се търсят. Не да минават с като те е страх не го пускай.

Ако на едни проблема им е как ще си заработват дохода, то да други е как ще си опазят живо детето.
Въпроса ви има и друга стара: трябва ли да мисля за вашата заплата, ако живота на детето ми ще е изложен риск? Защото то ще е задължено да ходи на училище и да присъства!!!

# 15 949

Аз самата съм била в тези редици и съм оцеляла.
Предлагам да се вземат мерки. Пускат големите (над 12 години, с изключение на 7ми и 12ти клас) в ДО и така осигуряват база на малките да учат в по - малки групи. Наемат и учители за тях. Има начини и трябва да се нърсят. Не да минават с като те е страх не го пускай.
Ако на едни проблема им е как ще си заработват дохода, то да други е как ще си опазят живо детето.
И смятате че онези с дохода не ги е грижа за живота на децата им???

# 15 950
Някой в МОН има ли здрав разум за да иска по време на COVID-19 да има присъственост в училище?
Кой би поел отговорността за евентуални новозаразени сред деца, родители, баби и дядовци?
Кой би поел орговорността за евентуални смъртни случай заради това , според мен, безмислено решение?
МОН ли?
Не виждам с какво дистанционното обучение би довело до загуба на пари за държавата.
Ресторанти и дискотеки отварят защото държавата няма средствата да подмомогне щетите, което аз тотално не одобрявам.
Но, кой ще загуби пари ако се продължи дистанционното образование?
Как може толкова да не намирам логика в решенията на МОН напоследък?
*** Copy & paste от https://www.bg-mamma.com/?topic=1236963

# 15 951
  • Бургас

Аз самата съм била в тези редици и съм оцеляла.
Предлагам да се вземат мерки. Пускат големите (над 12 години, с изключение на 7ми и 12ти клас) в ДО и така осигуряват база на малките да учат в по - малки групи. Наемат и учители за тях. Има начини и трябва да се нърсят. Не да минават с като те е страх не го пускай.
И смятате че онези с дохода не ги е грижа за живота на децата им???
Ако свалите капаците и излезете от или има присъствено или е ДО, ще видите, че начини има. Но трябва добре да се обмислят и търсят.
Хронично болни ли са децата ви? Ако не са, то аз ви разбирам. И ви моля да не изказвате мнение за малката група рискови деца.

# 15 952
Скрит текст:
Каква руска рулетка, като шансът детето ти да изкара тежко ковид е по-малък от този да пострада в катастрофа? Да сте спрели да се возите в коли?

Кой ще ви организира учебни занятия за единиците, които можете да си позволите да не работите? Ами просто си дръжте децата вкъщи, пазете ги от вируса и не ги пускайте на училище или се оправяйте поединично.

В България има 150 000 деца с астма.
Тях какво ги правим?

Нищо не ги правим. Астмата не е рисков фактор.
Както казах, това, че вас ви е страх, не означава, че трябва да страдат децата. Още по-малко без основателна причина.

# 15 953
Цитат
Пак в онези държави, които коментирах, дават помощи на засегнатите от ситуацията. На тези, които не можеха/не могат да работят им дават месечно една сума, която ще им осигури минимално преживяване. На майките им увеличиха майчинските, пак временно. В добавка към горепосочената сума. Населението не си плаща за тестовете от джоба. Само че там народните представители нямат хотели и резиденции. Или ако имат, са придобити преди да станат НП.
Да,само ние ''отличниците'' нищо не получихме не само даром,ами и широкорекламираните заеми на Сачева не дават.Оставени сме на произвола на съдбата.Дори в Сърбия дето не е в ЕС,дадоха еднократно по 100евро.В България-нищо една голяма НУЛА.

# 15 954

Аз съм  самотна майка. Дъщеря ми ще бъде 6 клас. Изкарахме ДО заедно, защото бях хоум офис. Вече не съм. ДО при нас беше добре, но дъщеря ми не го прие на сериозно, за нея си беше по скоро ваканция. Ако не си бях в къщи да я контролирам, незнам как щеше да завърши.
Страх ме е много да не се разболея, защото ако се разболея, нея няма кой да я гледа, защото сме само двете. Въпреки това предпочитам, ако бъде възможно, да учат присъствено. Ако няма да е възможно ще си стои сама в къщи и колкото научи, толкова. Най-важното е да сме живи и здрави. Всичко друго ще се нареди.

# 15 955
  • София
До този момент аз не видях във властимащите способност да взимат решения, с които да се опитват да запазят здравето на населението с възможно най-малко негативни ефекти.
Не очаквам да направят това и в училищния сектор.
Няма идея какво ще правим. Нямам им никакво доверие и това всъщност много ме плаши.
Четох по-горе, че в Австрия премиерът е представил план от 17 точки за бъдещите им действия.
Тук....
Аз съм за присъствено обучение, но не и на всяка цена. Не знам, не съм експерт. Про постоянно растящ брой на хората в болници присъственото обучение ми се струва мираж.

# 15 956
  • Бургас
Скрит текст:
Каква руска рулетка, като шансът детето ти да изкара тежко ковид е по-малък от този да пострада в катастрофа? Да сте спрели да се возите в коли?

Кой ще ви организира учебни занятия за единиците, които можете да си позволите да не работите? Ами просто си дръжте децата вкъщи, пазете ги от вируса и не ги пускайте на училище или се оправяйте поединично.

Тях какво ги правим?

Както казах, това, че вас ви е страх, не означава, че трябва да страдат децата. Още по-малко без основателна причина.
Питам: при претоварена здравна система, какво правиш с дете със сатурация 89%, суха кашлица и явен задух?
Бутат го в ковид отделение, изолатор, чакат тест, лекуват? Изберете един верен отговор.
Чакам го. Иде есен, астматиците започват да страдат. Какво ги правим?

# 15 957
  • При семейството си
MeMyself, че те учителите първи ще възроптаят срещу подобно предложение-едните ДО, другите присъствено, особено вторите.

# 15 958
  • София
Излиза, че много хора искат ДО, да е само за “рисковите деца”! Те ще получат по-малък шанс на кандидатстудентските изпити, заради по-ограничения достъп до образование.
Малшанс, както се казва.
Надявам се, ако разделят децата по такъв признак, да има отделни квоти за прием.

# 15 959
Скрит текст:

Тях какво ги правим?

Питам: при претоварена здравна система, какво правиш с дете със сатурация 89%, суха кашлица и явен задух?
Бутат го в ковид отделение, изолатор, чакат тест, лекуват? Изберете един верен отговор.
Чакам го. Иде есен, астматиците започват да страдат. Какво ги правим?

Габи то пак се изказа неподготвена. Астмата Е рисков фактор. Само децата с лека форма, добре контролирана астма не смята за рискови.
Поне според британските здравни служби е така. В Германия едва ли е иначе, но нека да речем, че греша.

Общи условия

Активация на акаунт