COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 336
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 670
Скрит текст:
Габито, съгласен съм. Дискотеките са много по ефективен метод за проепидемчване от протестите, просто защото са на закрито, аз затова не знам дали и нарочно не се прави така, нарочно не правим нищо че вируса максимално да се разпространи, както описах в малко филмарският си пост, понеже аз самият се чудя дали не си въобразявам че е възможно, да има скрит мотив зад това нищоправене.

Със сигурност има скрит мотив и се надявам да е това, което аз предполагам, а не това, което ти предполагаш.

# 20 671
Аз също си мисля че идеята е повече хора да се заразят сега в топлото време,за да може през зимата да не стане ужасяващо като дойдат и другите вируси....Абе...не знае човек вече какво да мисли....

# 20 672
Не съм влизала в темата от няколко дни, прегледах последните няколко страници и какво да видя! -доста съфорумци са прогледнали, че:

Вече няма спиране на пандемията.

Бройката на починалите в България съответства на много по-голям брой заразени.

Мерките в България винаги са били и в момента са нелепи.

Капитанът на лодката е кьор кютук пиян, никой не ще да гребе и всички се караме за посоката.

# 20 673
Цитат
Със сигурност има скрит мотив и се надявам да е това, което аз предполагам
Трупаме имунитет,за да забавим пандемията?Ще ни отнеме много време и ще бъде мнооого болезнено.Не одобрявам не,че някой ме пита.

# 20 674
  • Там,където се събуждам щастлива.
Майка ми цяла ваканция ми опява как всичко било от смешната страна и напълно невярваща. Сега най-близкият й човек в Молдова й разказа как майка му се е разболяла и половината село там. Нещо взе да се замисля....Явно, така се учат хората. Аз се бях отказала да й говоря.

# 20 675
Скрит текст:
Цитат
Със сигурност има скрит мотив и се надявам да е това, което аз предполагам
Трупаме имунитет,за да забавим пандемията?Ще ни отнеме много време и ще бъде мнооого болезнено.Не одобрявам не,че някой ме пита.

Мисля, че по-скоро трупаме някакъв имунитет за зимата, за да не е много страшно с инфлуенцата и другите респираторни заболявания. Още повече, че тогава ще трябва да тестват, за да поставят със сигурност правилната диагноза. А както знаем, държавата не се е засилила да тества. Предполагам, че това е тайният замисъл, ама кой да ти каже със сигурност....

# 20 676
Бръснач на Ханлън (на английски: Hanlon's Razor) е твърдение за най-вероятните причини на човешките грешки: „Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост“

# 20 677
Скрит текст:
Габито, съгласен съм. Дискотеките са много по ефективен метод за проепидемчване от протестите, просто защото са на закрито, аз затова не знам дали и нарочно не се прави така, нарочно не правим нищо че вируса максимално да се разпространи, както описах в малко филмарският си пост, понеже аз самият се чудя дали не си въобразявам че е възможно, да има скрит мотив зад това нищоправене.
Нищоправене?! Много далеч сме от това - властта взема сериозни мерки - отваря стадионите и увеличава броя на леглата по болниците, чувалите са подсигурени още от май.
Междувременно сме отворили държавният резерв и който не е пожелал милионче, той не го е получил.
Иронията настрана - Все си мислех, че няма как да стане по-зле и всеки път властимащите успяват да ме опровергаят.
Скрит текст:
не е по темата, затова ще го скрия тук. По повод новият министър на туризма вече има официално одобрено ново ниво владеене на чужд език - казва се ниво министър

# 20 678
  • София
Мисля, че по-скоро трупаме някакъв имунитет за зимата......
Gabito1504, колко пъти вече се коментира, че НЯМА траен имунитет?
Ама, като си я подхванала тази песен и няма спирка..

За протокола, чета темата по диагонал и пак това е едно от нещата, които са ми се набили в съзнанието.

# 20 679
Нещо да разведря обстановката с велуикиот Мангър Simple Smile
https://www.facebook.com/1288605388/posts/10216790754943059/
Този млад мъж явно е много наясно с проблема, пише едновременно аргументирано и на разбираем език, дано да се сетя телевизиите да започнат да го канят, защото не всеки виси в омразния ми фейс. Наистина този път журналистите добре са се представили, но не в праймтайма на националните телевизии.

# 20 680
При тези хора не търсете логика!

А, Хеликаза много ми харесва това.Точно в десятката.

# 20 681
Тази пандемия по принцип няма спиране откакто стана пандемия. Единствено масова промяна на навиците и поведението са вариант за ограничаване.

Ники, имаш ли представа това изследване за 1,5 милиона с антитела за какъв период е проведено? Възможно ли е да не е отсега, а да е някакво обобщено, в което са включени и всички заразени  (оживели) от началото на пандемията, ей така по дифолт.
Защото все пак, за да установяват 1,5 милиона с антитела..колко ще са изследвали? Или това пак е получено чрез екстраполиране на данните и пробите, взети от, да речем, 10 хиляди?
Не съм Ники, но да ти отговоря Grinning Самото проучване ще го потърся по-късно, ако никой не го пусне
 - около 65 хиляди човека от 2000 градове и села са тествани. Екстраполацията за мен не е резонна по отношение на ковид, освен ако не става въпрос само за даден град.
https://bnn-news.com/study-italy-finds-covid-19-antibodies-to-2- … population-215750

# 20 682
Аз не мисля че това е идеята. 1-во, заразен и оздравял, не значи 1 проблем по малко. Защото не е ясен въпросът с повторното преболедуване, има ли го, и по леко, или по тежко се кара. Според статията която постнах по назад, има повторно заразяване, и то не е задължително да се кара по леко. Дори и да се кара по леко, това не значи че повторно заразеният няма отново да разпространява вируса. За мен е самоубийство с оглед немските изследвания да се толерира разпространението на вируса сега през лятото с идея за по лека зима. Там ще бъде нещо страшно със заразяванията на закрито и с колкото повече заразени влезем в онзи период толкова по тежко ще бъде. Самият аз пък не ми се ще да вярвам че е възможно да се използва вируса за политически цели и умишлено създаване на здравна криза от която да се черпят политически дивиденти, да се громят протестиращи и т.н. Мисля че Ирис 04 е най права. Просто си караме на каквато дойде без скрит замисъл защото така е най лесно. Значително по трудно е да речем да измислим икономическа програма за подпомагане на работещите в заведения на закрито които да не останат на улицата при тяхно затваряне. Това означава преструктириране на бюджета, спиране на някоя програма, да речем някой път който се строи и пренасочване на пари за тая икономическа програма. По лесно е просто да не правим нищо пък каквото дойде защото е най лесно.

# 20 683
Чорбанов по канал3:
https://kanal3.bg/news/comments/131203-Doc.-Chorbanov%253A-Mnogo … 9-%2528VIDEO%2529
каза -  няма грипна ваксина и други интересни подробности

# 20 684
Яренце, зимата е след някакви си 3-4 месеца. Имунитетът със сигурност е поне толкова траен, даже бих казала от 6 месеца нагоре. И със сигурност се кара по-леко, в огромната част от случаите. Говорите неща, с нелепа категоричност, при положение, че материята изобщо не ви е ясно. Излагате се.

Общи условия

Активация на акаунт