COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 307
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 760
този здравен министър е дразнещ и нагъл, върти едни и същи думи и нищо не казва.

# 20 761
  • София
Лейка, аз каквото и да смятам, не съм отговорен фактор по въпроса. Всеки от нас в работата си разработва сценарии как може да се развие един случай и какво може да се направи в посока напредък или поне ограничаване на щетите. Нормално е човек да иска някакъв ориентир и яснота. Времето не чака.

За домовете - значи излиза, че е опрадвано това, че официално не трябва да има свиждания (а то е разписано черно на бяло като забрана), а всъщност свиждания е имало и в момента оправданието е какво щяло да бъде, ако не си виждал близките си. Моите близки не съм ги виждала от началото на епидемията, но се чуваме през вечер, какво да направя, това е положението. И не зная кога ще се видим, но не ми се рискува.

# 20 762
  • София
Какво разбирам аз от здравния министър:
Всичко е наред. Имаме легла за болните. Имаме и лекари. Имаме хеликоптери.
Всичко е наред.

# 20 763
Какво разбирам аз от здравния министър:
Всичко е наред. Имаме легла за болните. Имаме и лекари. Имаме хеликоптери.
Всичко е наред.
И че и сега се карали болни с хеликоптер до София ако се наложи. Последно май Цветето Караянчева караха с хеликоптер заради... счупена ключица!!!

# 20 764
Анди, мога да се обзаложа, че за училищата нищо кой знае какво няма да се прави.  Най-много байчото с термометъра и, който кашля,ще го връщат вкъщи. Нямат ресурс за нищо повече, особено държавните.

# 20 765
  • София
Анди, мога да се обзаложа, че за училищата нищо кой знае какво няма да се прави.  Най-много байчото с термометъра и, който кашля,ще го връщат вкъщи. Нямат ресурс за нищо повече, особено държавните.
Днес чух нещо интересно по повод антителата.
Моя приятелка доказано изкара кови. Положителен и след това отрицателен PCR,  до тук добре.
 Ходи да си прави тест за антитела - има.
Доктора при нас й казал, че това не значи нищо. Трябвало да се броят. Ако били малко, не пазели. Тя отишла да си прави нов тест с броени. За нейното телосложение били необходими 1000, тя имала 2000. Беше  със симптоми, но мина леко. В лабораторията й казали, че хората които са били тежко имали между 9 000 и 12 000.
От това което ми разказа, оставах с впечатление, че ако антителата не са достатъчни, не си защитен.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 20:22 от Алекс :)

# 20 766
Официално са факт, въпросът е на какво се дължи този "факт". Разбира се, по-лесно е да не се разсъждава по темата.

Мисля, че все още циркулира предимно при младежите, повечето не се тестват, за да не ги вържят две седмици вкъщи, лято е, море, купони, а и нали ни набиват от месеци, че за тях не е опасно..

# 20 767
  • Пловдив
този здравен министър е дразнещ и нагъл, върти едни и същи думи и нищо не казва.
Тоьо здравен министър се готви за такъв отдавна отдавана. Казаха ми, че ще стане министър още Преди 3 месеца, когато говореше за короната от тръни. А сега друго говори. Той си е част от политическата върхушка, така че не виждам какво му се връзвате. Ще говори, каквото му е изгодно и политически коректно и това е.

# 20 768
  • София
Шокиращо е как плана за боренето с коронавируса е ... да се отварят нови легла(като се затварят съществуващи отделения).

Съгласна съм, че е шокиращо, но решението е взето чисто финансово. По-евтино излиза да се направи това, отколкото да се затворят бизнеси и да се налага да се плащат обезщетения.
Това е положението, това е причината за всичко, което се случва, няма накъде по-дълбока мисъл и таен план да се търси.
Пари за мерки нЕма, туйто. Бюджетът в момента отива за купуване на гласове за следващите избори (пенсионери, държавни служители) - властта си има приоритети.

# 20 769
  • София
Днес чух нещо интересно по повод антителата.
Моя приятелка доказано изкара кови. Положителен и след това отрицателен PCR,  до тук добре.
 Ходи са си прави тест за антитела - има.
Доктора при нас й казал, че това не значи нищо. Трябвало да се броят. Ако били малко, не пазели. Тя отишла да си прави нов тест с броени. За нейното телосложение били необходими 1000, тя имала 2000. Беше  със симптоми, но мина леко. В лабораторията й казали, че хората които са били тежко имали между 9 000 и 12 000.
От това което ми разказа, оставах с впечатление, че ако антителата не са достатъчни, не си защитен.
Това в България ли е? В коя лаборатория се изследва титър на антитела?

# 20 770
  • Deutschland/HE
Анди, вчера ми изпратиха статия на български, че министъра на образованието на Северен Рейв Вестфалия е казал, че децата трябва да стоят с маски през цялото време в училище. Дори пишеше, че ако три пъти я свалят ще бъдат изключени.
Сега намерих на немски, че се въвежда наистина задължително да са в часовете с маски, срокът е до 31.08 и е във връзка с увеличаващите се случаи. Това се отнася за децата от пети клас нагоре, за малките от първи до четвърти ще носят маска само в коридорите, но не и по време на часовете.
Децата от тази провинция започват училище следващата седмица. В други германски провинции и съседни държави също до 31.08 много деца вече ще са в класните стаи и ще може да се видят тенденциите. Надявам се българското министерство да почерпят опит от другите европейски държави и да го адаптират към нашите условия.

П.С ето от тук взех информацията.

# 20 771
Скрит текст:
Шокиращо е как плана за боренето с коронавируса е ... да се отварят нови легла(като се затварят съществуващи отделения).

Съгласна съм, че е шокиращо, но решението е взето чисто финансово. По-евтино излиза да се направи това, отколкото да се затворят бизнеси и да се налага да се плащат обезщетения.
Това е положението, това е причината за всичко, което се случва, няма накъде по-дълбока мисъл и таен план да се търси.
Пари за мерки нЕма, туйто. Бюджетът в момента отива за купуване на гласове за следващите избори (пенсионери, държавни служители) - властта си има приоритети.
Не е само пари. Никаква отговорност и минимална воля няма, относно ограничителни мерки. Дори това, което уж в момента е зададено като такива не се контролират. Никой не се вълнува, че другите държави гледат на нас като рискова държава. Някъде е написано, че има такива и такива мерки и с това се приключва. Всичко е оставено на самотек.

Не разбирам това недоволство от намаляващите бройки.
Къде са тези намаляващи бройки? Средно са по 200 на ден, починалите 10+ на ден. Това, че се изчисляват на милион не е успокоително.

# 20 772
Изобщо вече не гледам болните, само смъртните като имам предвид че има и починали неустановени нещата не са ок.
А Румъния с 48 починали?
Нашите това ли искат?
За антиталата не съм сигурна че само те имат значение, говореха и за т-клетки и какво ли не. Трябват опити да заразят изкарали го без антитела и да видят, но такъв риск кой би поел?

# 20 773
Министърът на Северен Рейн Вестфалия надали само това ли е измислил, да души децата с маски? Щото тая глупост и на нашите им е по силите.

# 20 774
Какво означават антителата? Проф Кюркчиев, имунолог, вчера, писано по повод на запитване:

Цитат
Както неведнаж е ставало дума антинуклеарните автоантитела (АНА) не са типични само за автоимунните заболявания. Те се срещат и при много инфекции. Тук се вижда резултат на носител на SARS-Cov-2 вирус с антитела от класове, първо IgM и IgG, после IgA и IgG, доказани, както чрез бързи тестове, така и чрез ELISA тестове. Установяват се АНА в титър 1:320 с образ АС-24 /центрозомно светене (точките в ядрата на клетките). Класика за множество вирусни инфекции. Този образ установяваме в около половината от изследваните проби.
Снимка на Доброслав Кюркчиев.
Тоест, наличие на антитела, значи наличие на инфекция-настояща или вече преминала.Нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт