COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 259
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 790
В Уелс подготвят здравната система, а тук се раздават пари на калпак на евентуални бъдещи избиратели.

# 20 791
На кой раздават пари на калпак, аз защо не получавам.
И тук подготвиха здравната система - легла има за всички.Ill

# 20 792

В броя смъртни случаи за Англия се включват всички настъпили и след 4 седмици от положителен тест.

Направени   229 526 теста
Обработени 158 666 теста

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:55 от Ladybird_

# 20 793
Колко теста има за последния ден?

# 20 794
  • Стара Загора
5325 теста са направили

# 20 795
Мани, мани.
Гледах, слушах и не вярвах на очите и ушите си.
За калцуни ми говори здравният министър.
Дали има друга държава в света така да си третира гражданите, не знам.
В Индия ги биеха с пръчки за тяхно добро, аз този подход повече го одобрявам, отколкото да ми говорят за легла. Много зловещо звучи този Ангелов, и визията му е такава една - безизразна и незаинтересована.

# 20 796
Пенсионери по 50 лв. за 3 месеца; държавна администрация - вдигане на заплатите с до 30%.

# 20 797
На открито ще бъдат. Но няма значение, пак е безотговорно.

# 20 798
Пенсионери по 50 лв. за 3 месеца; държавна администрация - вдигане на заплатите с до 30%.
Пфу. Пак няма да ме огрее. Пък аз си мислех, че калпака ми е скъсан и затова все ме прескачат.
Ей го на - чакам вече 5 месеца да ми предложат едни 1800 лв. за корона, за има няма 2-3 седмици и да си топля и аз дивана, ама "не".

# 20 799
  • При семейството си
Аха, разбрах, значи си хоум офис или не работиш. Свободното си време, карайки си колелото, разхождайки се в планината или парка също си без маска.
В такъв случай не си никак показателен. Повечето хора работят поне 8 часа дневно, плюс час-два транспорт, имат и деца, които посещават различни места, та не си масовката.
За какво пък да съм с маска в планината или докато карам колело? В тези случаи не контактувам с никого, а в същото време се налага да дишам интензивно заради физическото натоварване. Опитваш се да докажеш, че е невъзможно да се носи маска по цял ден, което изобщо не е така. Ако вируса убиваше всеки заразен съм сигурен, че всички щяха да носят маски като попове и нямаше да развиват теории как е невъзможно.

Ти не носиш маска по цял ден, говориш на теория. На Андариел и вярвам, защото специалистите, които посещава детето ми, са така - на работното място през цялото време с маска. По улиците не знам как се движат.

# 20 800
Изобщо вече не гледам болните, само смъртните като имам предвид че има и починали неустановени нещата не са ок.
А Румъния с 48 починали?
Нашите това ли искат?
За антиталата не съм сигурна че само те имат значение, говореха и за т-клетки и какво ли не. Трябват опити да заразят изкарали го без антитела и да видят, но такъв риск кой би поел?

Румъния е над 18 милиона, така че починалите им са малко повече от нашите, същия порядък.

# 20 801
Gabito1504, само той е болен. Съпруга+ дете ( голямо) - отрицателни. Simple Smile Поредно доказателство за непредвидимоста  (мистерията) на Ковид- заразяване.

# 20 802
  • София
Gabito1504, само той е болен. Съпруга+ дете ( голямо) - отрицателни. Simple Smile Поредно доказателство за непредвидимоста  (мистерията) на Ковид- заразяване.
Извинете за въпроса, но знаете ли в подобни случаи как се процедира спрямо "отрицателните" членове на семейството, тъй като, тестът нали първите дни уж можел да не хване, т.е. - възможно е да са заразени, но евентуално симптоми да проявят по-късно. РЗИ ще ги тества ли след 3-4-5 дни или дума не са обелили? Ако са в Бг де...

# 20 803
И аз мисля че на нашите политици ,,им трябват" някакво кол-во заразени и болни за определени цели и извличане на дивиденти, иначе не разбирам тази липса на заинтересованост и адекватност по отношение на пандемията.
Да кажа и за хората, почти всички които срещам в местата където работя и живея не ползват маски и не спазват дистанция.
Вчера отидох в едно магазинче за дезинфектант за ръце, но ми казаха че е свършил, на въпроса ми кога ще поръчат нов продавачката ми отговори - ,,Ми то нали всичко мина вече..." ?!?
Явно за доста народ каквото е било, вече е приключило, даже изобщо не очакват някакви нови вълни, пикове или подобни.
(Впрочем и по другите магазини не се намери дезинфектант, изглежда не намират за нужно да поръчват вече)

# 20 804
Най-лошият ден в Австралия досега
Австралийският щат Виктория отчете рекорден ръст от 725 нови инфекции и 15 смъртни случая в сряда.
Всички несъществени магазини на дребно във Виктория се подготвят да затворят от полунощ тази вечер, тъй като се въвеждат все по-строги мерки за борба с болестта.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53661262

Общи условия

Активация на акаунт