COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 305
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 925
Значи хората са оставени на произвола на съдбата.
Не, че и в Швеция не беше така, но поне ясно го бяха заявили.
Тук никой не излиза да каже, че няма да ги лекуват.

# 20 926
Като гледах епикризата, това момче е било отровено от лекарства - 7 антибиотика, още толкова кортикостероиди, хлороквин, допълнително парацетамол и какво още не и за гарнитура - експериментално лекарство!

# 20 927
Като гледах епикризата, това момче е било отровено от лекарства - 7 антибиотика, още толкова кортикостероиди, хлороквин, допълнително парацетамол и какво още не и за гарнитура - експериментално лекарство!
Това е подсъдно.

# 20 928
  • София
Кое е подсъдно? Ако е подписано съгласие на какво основание ще е подсъдно? На никакво.

# 20 929
Още в началото на пандемията, гледах филм за Бергамо и бяха интервюирали един немски лекар, който каза, че искали да разберат защо там е толкова висок процентът смъртност и са изискали протоколите за лечение. Та той каза, блъскат здраво кортикостероиди и имуносупресори, отгоре поливат с коктейл от антибиотици - и здрав организъм няма да издържи на интоксикацията.
Въпросът ми е защо половин година по-късно у нас историята се повтаря???

# 20 930
Скрит текст:
Как ще се пазим есента и зимата не ми е ясно
но определено ми звучи стряскащо 100 хил. заразени и 2/3 хил. умрели,
в болница и интензивни отделения 15/20 хил. - кой ще ги лекува..и дали наистина
може да се излекува и възстанови човек от тази страшна зараза,важното е два отрицателни  теста и вече си в бройката на излекуваните..досега от прочетеното на всеки 10 излекувани ,8 не се чувстват добре, 2 - ма внезапно се влошават и пак отново в болница
.

Това е някаква шега, нали? Rolling Eyes
Ще е добре ако беше шега, но не е..затова ми е много стряскащо.

# 20 931
Кое е подсъдно? Ако е подписано съгласие на какво основание ще е подсъдно? На никакво.

Не, гледах интервю с бащата. Дали са им да подпишат информираното съгласие със задна дата, след смъртта. Той е адвокат...

# 20 932
  • София

Когато загубиш някой близък по такъв нелеп начин, често се опитваш да намериш алтернативни обяснения, в опит да облекчиш болката. Търси се вина другаде, защото вътрешно обвиняваш себе си, което е непоносимо. Склонна съм да смятам, е случаят е такъв, и няма да бъде единствения. Съмнява ме да са му давали лекарства за кеф, вероятно нищо не е помагало и са продължавали да опитват. Ако толкова бяха сбъркали, нямаше да го изтипосат в епикризата. Разбира се, не съм лекат и може да греша. Затова нека се направи проверка на случая. А родителите дано намерят покой някакси след такава трагедия.

# 20 933
Скрит текст:
Още в началото на пандемията, гледах филм за Бергамо и бяха интервюирали един немски лекар, който каза, че искали да разберат защо там е толкова висок процентът смъртност и са изискали протоколите за лечение. Та той каза, блъскат здраво кортикостероиди и имуносупресори, отгоре поливат с коктейл от антибиотици - и здрав организъм няма да издържи на интоксикацията.

Да, затова в Германия са много пестеливи откъм лекарства.

За каква епикриза говорите? И за кое момче?

# 20 934
Скрит текст:

Да, затова в Германия са много пестеливи откъм лекарства.

За каква епикриза говорите? И за кое момче?

19-годишният младеж от Търново, който почина. Има статия във в.Труд и снимка на епикризата. Аз също не съм лекар, но това, което е изписано вътре е брутално количество силни лекарства.

# 20 935
Бащата твърди, че синът е бил излекуван от ковид - с отр. тест и антитела, а е починал от вътреболнична инфекция.

https://trud.bg/христо-в-цинков-ковчег-след-18-дни-лечение/

Горките родители!

Коронавирус в стъкларските заводи в Търговище, досега градът беше с най-малко заразени в страната.

# 20 936
  • в страната на чудесата
Роактемра не е експериментално лекарство. Има много хора на тази терапия, за артрит основно. Има специфики, биологичната терапия не е шега, тя е имунотерапия по същество. Ревматолозите и гастроентеролозите имат опит. Не съм сигурна какъв протокол е използван...
Нямам предвид конкретния случай. Но в БГ болници думата вътреболнична инфекция е срам позор и анатема. А такива има във всяка. Всяка. В Европа се полагат огромни усилия и борба с тези инфекции, отиват си всяка година купища хора поради тях. Но в БГ няма, никога не е имало, няма и да има. Не е срамно някой да умре от ВБИ, срамно е да не се разпознае и адресира. За да не умре и още някой после. Но това разбиране не съществува, защото хората са срещу лекарите, те от свия страна в дефензива, а в щаба керванът си върви...
Между другото, от епикризата не личи да има вътреболнична инфекция. А левкоцитите на контролата са 2.7, а не 27. Вероятно липсват другите данни.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 22:52 от Leika_moja

# 20 937
  • софия
Честно казано предпочитам да експериментират върху мен, отколкото да лежа в Арена Армеец на конвейр. Да са ни живи и здрави медиците. А за диванните разбирачи местата по болниците са в изобилие.. кеф ти санитар, кеф ти дезинфектор....

# 20 938
Роактемра не е експериментално лекарство. Има много хора на тази терапия, за артрит основно. Има специфики, биологичната терапия не е шега, тя е имунотерапия по същество. Ревматолозите и гастроентеролозите имат опит. Не съм сигурна какъв протокол е използван...
Нямам предвид конкретния случай. Но в БГ болници думата вътреболнична инфекция е срам позор и анатема. А такива има във всяка. Всяка. В Европа се полагат огромни усилия и борба с тези инфекции, отиват си всяка година купища хора поради тях. Но в БГ няма, никога не е имало, няма и да има. Не е срамно някой да умре от ВБИ, срамно е да не се разпознае и адресира. За да не умре и още някой после. Но това разбиране не съществува, защото хората са срещу лекарите, те от свия страна в дефензива, а в щаба керванът си върви...

Експериментално при ковид се има предвид.

# 20 939
Горките родители.

Общи условия

Активация на акаунт