COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 275
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 21 480
Според казаното от бащата, семейството е достатъчно влиятелно, за да имат възможност да настанят детето си в друга болница.
ПП. При първоначалното постъпване там.

# 21 481
  • София
Откъде можем да ги закупим. Преди провокираха една с вид въглен, но ги изнесоха.
Аха, ще купим!
Тя пандемията нищо чудно и да свърши дорде стигнат до обикновените хора....
Тва малко като ваксината на БАН, НО! все пак - тук имаме нещо черно на бяло.

# 21 482

Може би ако някой беше с него, беше видял неуредиците щеше да вземе решение да постъпи в друга болница - не знам.

Най-странно ми се стори колко тежки обвинения хвърли към болницата, как умират хора със счупен крак и в същото време оставя сина си там.

Няма логика да не вярваш в болница или лекар и да отиваш те да те лекуват. Каквото и да сторят изначалната ти липса на вяра ще обрече те винаги да са виновни - Има университетски клиники на 100 км от Търново и в Плевен и в Русе за два часа се стига щяха да приемат сина му.

Нали говорим за Ковид в случая, за заразен вирус. Колко отделения и болници във Велико Търново приемат такива пациенти (мисля, че момчето е било с положителен тест, когато е отишло в болницата)?
Позволено ли е в момента, без някаква основателна причина, да те приемат с Ковид в болница в друго населено място?
Всъщност момчето и близките му имали ли са избор къде да бъде приет?
И аз това се замислих сега... Но май при наличието на малко болници с Ковид отделения не биха взели от друг район болен. Изключая болниците за бигопомазаните. Пък и нали в болница се влиза при по тежки случаи..... Кой ще рискува дълги километри път, и без сигурност за прием... Не знам

# 21 483
Интересни са тези маски
Дали се перата
Гледах по телевизията - перат са многократно. За съжаление не виждам кога ще стигнат до нас. Тепърва ще ги патентоват, след това ще говорят с хора на запад... Не знам няма ли възможност да се произвеждат у нас, или на разработилите ще им е по-изгодно финансово да дадат технологията на западна фирма. Но е тъжно, защото изобщо не казаха и дума за производство в България.

# 21 484
Предвид, че са с титан и сребро, не ми се вярва цената да е по джоба на всеки.

# 21 485
Тази тоалетна е стара и грозна, но такъв тип трябва да е. Има болни, които не могат или не трябва да се придвижват дори до най-луксозната баня.
За съжаление не лошите условия са убили момчето, а тежко протичащ вирус.
Ако поразсъждаваме върху това...
Да, тежко протича.
НО, при определени хора.
Повечето дори не разбират, че са заразени.
И може би трябва медицината и научните среди-изобщо тези, които се занимават с този вирус, да насочат усилията си именно натам:защо при едни хора вируса просто "прелита и отлита", а други умират.
И нямам предвид само възрастни и хронично болни, достатъчно млади и здрави вече починаха.
Та, ако разберат/открият кое провокира дадена реакция към вируса, доста по-лесно биха се справяли с лечението.

Izvinete za latinicata; niamam kirilica. mnogo interesna statia, napisana e dobre:
na anglijski e.

https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/08/covid-19-immu … l-mystery/614956/

# 21 486
Ето за русенските маски, на който му е интересно:

„Разработката представлява предпазна маска за лице от най-малко един слой текстил. Новото е, че от двете й страни на вакуумна инсталация е поставено нанопокритие от два различни метала. При предложеното решение това са сребро и титан. Според авторите недостатък на широко използваните сега маски е, че вирусите, попаднали върху тях, остават жизнеспособни. При новия модел те се унищожават.

„Когато имаме два метала, между тях се създава електрически потенциал. През влажните зони, които се получават при носенето на маската, преминава електрически ток. Той унищожава патогените и вирусите. Така филтърът работи като галваничен елемент в двете посоки – от и към този човек, който е сложил предпазната маска на лицето си“, обясни същността на изобретението инж. Митев.“
Копирано от standartnews.com

Това дали действа?

# 21 487
За цената казаха, че ще е по-малка от цената на ПСР тест. Което все пак е някакъв ориентир. Аз бих си взела ако има продажби в БГ.

# 21 488
Уви
Но ето как дефекта- овлажняване, се ползва за ефект- да се проведе ток
Хитро
В дългосрочен план вярвам, че подобни прости, но умни решения трябва да се търсвт

# 21 489
Мисля ,че за подобни маски бях чула ,още преди месец Измислени в Канада/май/..мина ми покрай ушите и само си помислих-чудесно,но няма да стигнат до нас...А тези дали ще стигнат?За другите чух,че 200 пранета издържали...Интерсно ми е-защо не се задейстрат и бързичко да ги произведат нашите...

# 21 490
Това е нано покритие. Нищожно количество титан и сребро ще отива за една маска.

# 21 491
  • Варна
Според казаното от бащата, семейството е достатъчно влиятелно, за да имат възможност да настанят детето си в друга болница.
Колко болници има в Търново?

# 21 492
Това е нано покритие. Нищожно количество титан и сребро ще отива за една маска.
Може да ми се смееш, но предвид цената на латекс със сребърни наночастици, може да се предположи някаква цена. Blush
И малко скептично съм настроена към ефекта - убива вируси и бактерии.

# 21 493
Тва малко като ваксината на БАН, НО! все пак - тук имаме нещо черно на бяло.
Ваксината на БАН се финансира от френската държава, но не и от българската ... все пак да уточним.

# 21 494
Колко болници има в Търново?
Една болница имаме в Търново

Общи условия

Активация на акаунт