COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 503
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 495
https://m.dir.bg/dnes/svyat/gartsiya-postavi-tsyal-ostrov-pod-ka … a-zaradi-covid-19
Гърция  поставя остров под карантина, заради 13 случая, за две седмици, ако трябва ще се удължи.

# 21 496
Обикновена маска N95 също убива бацили с електростатично поле.
На сайта на CDC може да се провери дали сте купили менте или нещо одобрено ако намерите в списъка. 

# 21 497
Защо не оборудват лекарите с такива? Които убиват вирусите?

# 21 498
Ами лекарите са с такива "по-луксозни модели" тези които поне са на първа линия, могат да се ползват няколко пъти след стерилизация. Може би ползват респиратори и независимо захранване с кислород ако се налага. Разбира се винаги има изключения и недостиг на ЛПС, но казаха засега имало.

# 21 499
Защо не оборудват лекарите с такива? Които убиват вирусите?
Добър въпрос. Няма да отговорят онези, които вземат решенията и разпределят парите на данъкоплатците.

# 21 500
Предвид, че са с титан и сребро, не ми се вярва цената да е по джоба на всеки.
Това е нано покритие. Нищожно количество титан и сребро ще отива за една маска.
Може да ми се смееш, но предвид цената на латекс със сребърни наночастици, може да се предположи някаква цена. Blush
И малко скептично съм настроена към ефекта - убива вируси и бактерии.
Защо? Не вярвам на един вирус да му трябва много електричество, че да го убие.

# 21 501
То и в СФ не можеш да си избереш къде да те лекуват, ако не си К. Домусчиев. На позната (лекар) майка й влиза в Токуда за пункция на бял дроб, правят й ПСР, положителен, понеже е + директно я карат в 5-та градска. Познатата казва, че иска във ВМА, тъй като там познава колегите си, но й казват, че не е концерт по желание.
В Търново, според мен, родителите са подценили риска, защото синът не е бил с тежка симптоматика. Когато влиза в реанимация, къде да го местят вече...

# 21 502
Предвид, че са с титан и сребро, не ми се вярва цената да е по джоба на всеки.
Това е нано покритие. Нищожно количество титан и сребро ще отива за една маска.

Аз имам такива маски, купени от супермаркет преди три месеца. Два броя струват 12 евро.

# 21 503
https://m.dir.bg/dnes/svyat/gartsiya-postavi-tsyal-ostrov-pod-ka … a-zaradi-covid-19
Гърция  поставя остров под карантина, заради 13 случая, за две седмици, ако трябва ще се удължи.
Вероятно очакват или подозират клъстерно развитие.
Като цяло гърците нещо си криеха бройките още преди сезона. Сега излиза / от медии/, че има заразени на сватба в Александрополис, пък уж почти нямаха вътрешни случаи и всички входящи ги изолират или тестват.
Освен това се очаквало хотелите им да затворят септември месец, така пишат в гръцкия форум и гърците премествали резервации за края на август.
Самите гърци са доста по-наплашени от нас, ще видим дали е за добро или не. Нашата гъркиня, където трябваше да отседнем почти беше доволна че отказахме резервацията през август и я отложихме, писа ни това е много сериозна болест и е опасно. Всъщност явно се страхува от зараза от нас.

# 21 504
От вчера сме на санаториум във Велинград.
До последно се колебаех дали да тръгваме, но съм много приятно изненадана от всичко.
Маски се носят от всички и навсякъде, хората са бдителни и правят забележки, ако някой пробва да не носи. Дори в столовата, свалят се само докато се хранят. Дезинфектанти има навсякъде, по двама на маса може, ползват се еднократни покривки. Оливерници и солници няма, който иска, си носи лични.
Ние си носим наши прибори.
В магазините също строго се следи за маските.
Браво!

# 21 505
  • София
Скрит текст:
Вероятно очакват или подозират клъстерно развитие.
Като цяло гърците нещо си криеха бройките още преди сезона. Сега излиза / от медии/, че има заразени на сватба в Александрополис, пък уж почти нямаха вътрешни случаи и всички входящи ги изолират или тестват.
Освен това се очаквало хотелите им да затворят септември месец, така пишат в гръцкия форум и гърците премествали резервации за края на август.
Самите гърци са доста по-наплашени от нас, ще видим дали е за добро или не. Нашата гъркиня, където трябваше да отседнем почти беше доволна че отказахме резервацията през август и я отложихме, писа ни това е много сериозна болест и е опасно. Всъщност явно се страхува от зараза от нас.
Така е, като цяло в белия свят (не всички, но преимуществено, дебили винаги има) приемат много сериозно ситуацията. У нас ....

Само си представям като дойде есента и зимата, любителите на конспирациите, как ще твърдят, че всеки с ковид, всъщност не е с ковид - ами с обикновен зимен грип, от който в България всяка година умирали по 5 000 души (!). Вие си представете, грипният сеозн у нас, който е макс от декември до март, ако за тия 4 месеца ежегодно умирали 5 000 (!) души от грип, какъв апокалипсис трябваше да е като заетост в болниците и като трупове, нали, щото такава смъртност  от грип означава, че: 1)или тва е много опасен вирус - почти всеки втори, който го хване и е чао, или при такава смъртност има поне 5 милиона заразени в цялата страна, разбирай, при пет хиляди смъртни случая трябва да е имало поне 500 хиляди в болниците с умерено тежки симптоми....

Така че не се чудете на позицията на гръцките хотелиери...

Извън сметките и разсъжденията, грипът всъщност е много опасен вирус.
Не знам откъде се пръкна митът, че грипът е някаква бледа болест, при която човек киха два пъти и му минава, а пък, нали, короната, ехеее, но това въобще не е вярно.
Сред усложненията от грип са двустранни пневмонии, менингити, отит, бронхити, васкулити и дори ХОББ. Сред "по-леките" усложнения са задух и тежка кашлица.
Дори в темата имаше редовни потребителки, които споделиха, че са карали много тежки грипове и не са били на себе си дни наред.

# 21 506
Грипът е много сериозна болест, но има ваксини. И ако не се влачиш дни наред само на Парацетамол и не чакаш да ти мине, може да се разминеш успешно с усложненията и летален изход.

# 21 507
Грипът е опасно заболяване - за това има и ваксина. Не напразно в много държави ваксината с/у него за определена група хора е безплатна, а в условията на тази пандемия се разширява възрастовата група, която ще я получи безплатно.

# 21 508
Може да ми се смееш, но предвид цената на латекс със сребърни наночастици, може да се предположи някаква цена. Blush
И малко скептично съм настроена към ефекта - убива вируси и бактерии.
Латекса все пак покрива квадратни метри площ, докато тук е едно парченце 20-30 квадратни сантиметра. Иначе и аз съм скептичен за ефекта.

# 21 509
  • София
Ами защото съм забелязала, че много хора наричат грип всяко заболяване, което протича с температура, хрема/кашлица през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт