COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 415
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 855
У нас думата "локален локдаун" е неразбираема или нежелана. Интересно как ли ще се приеме ако някой у нас реши да прави КПП-та както в момента в Ню Йорк при 1% позитивни случаи, у нас вече се движат 5-6% твърдо.

# 21 856
У нас думата "локален локдаун" е неразбираема или нежелана. Интересно как ли ще се приеме ако някой у нас реши да прави КПП-та както в момента в Ню Йорк при 1% позитивни случаи, у нас вече се движат 5-6% твърдо.
Само да не я разберат по трудният начин и да я пожелаят,след като има ръст на заразата.Тогава и кръчмите ще останат празни и народа сам ще се затвори по къщите.

# 21 857
Излезе статистиката. Общо 134.

# 21 858
3 починали и 8 по-малко от вчера в болница ... чудя се колко от тях са умрели и колко изписани.

# 21 859
Направо ще взема да повярвам на Мангъров, че протестите  са много благотворни за епидемията в София - 17.

# 21 860
  • При семейството си

3612 теста
848 (-9) хоспитализирани
55 интензивни отделения (без промяна)
96 излекувани
3 починали

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 21 861
  • Немция
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.

Като видя кадрите от техните протести в Берлин и си имам едно наум.
А и някак не възприемам това сочене с пръст Златни, Варна....нима някъде в Европа сега е безопасно?
А и това са резултатите от отварянето на туризма.
Преди малко гледах кратък репортаж от Златни Пясъци по немски новини. С право ги  сочат с пръст. Пълни барове, партита, липса на дистанция, въобще на фона на взетите мерки в Германия, а и на мерките в много други страни, една тотално разгащена реалност. Недоумявам! Показа се бар или дискотека, пред която имаше подигравателен надпис COVID-19 free zone.

Отделно сред роднински тийнейджъри продължават да се организират спортни лагери танци, спортове с малка дистанция . Всичко върви все едно вирус няма.
Flushed

# 21 862
Има, ама друг ... https://www.marica.bg/svqt/trevoga-nova-smartonosna-epidemiq-v-kitay

Предава се както от кърлежи на хора, така и от заразен човек на друг човек - чрез кръв или въздушни капки.

Как пък тия китайски вируси все прескачат от животно и идеално се предават между хората

# 21 863
Норвежците вдигнаха тревога след като на 7-ми август регистрираха 83 новозаразени, което е огромен брой в сравнение с ниските бройки напоследък. Вчера са имали само 17 за сравнение. На 5 август са имали 57 новорегистрирани, иначе бройките са между 0 и 30. Възрастта на новозаразените е предимно 20-29, което е плашещо и означава, че на младите започва да не им пука. Регистрирани са много и големи партита в Осло и покрайнините му, споменатата вече мюсюлманска сватба, от която плъзна много зараза, двата круизни тура, от където също плъзна много зараза, завърнали се туристи от чужбина, които са с установена зараза ...
Планирано отхлабване на мерките септември се отлага за неопределено време, защото се вижда, че тенденцията май върви в грешна посока, а идва и грипния сезон с другите вируси.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 02:46 от Не се сърди, човече

# 21 864
3 починали и 8 по-малко от вчера в болница ... чудя се колко от тях са умрели и колко изписани.
Според мен статистиката, която се подава от болниците за събота и неделя  е непълна не само за починалите, но и за хоспитализираните и изписаните.

# 21 865
Може ли някъде да се види колко теста са направени в София, че тая цифра е направо да се почерпим.

Нямаше ли по лаборатории някъде данни, май виждах такъв сайт.

# 21 866
Мен пък ме учудва, че никъде не може да се прочете цялата епикриза от 6 страници. Липсват точно тези страници с дните, в които уж според бащата, момчето вече се е излекувало от covid-19 и после са го натровили с експериментални медикаменти. Точно тези страници липсват.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 02:32 от Анонимен

# 21 867
Мен пък ме учудва, че никъде не може да се прочете цялата епикриза от 6 страници. Липсват точно тези страници с дните, в които уж според бащата, момчето вече се е излекувало от covid-19 и после са го натровили с експериментални медикаменти. Точно тези страници липсват.
И за мен е много странно, следп5ато бащата така или иначе пуска епикризата в публичното пространство, защо не е целият документ? Единствената причина, която ми хрумва, е в другите страници да има информация, неподдържаща версията на бащата. Дано истината все пак излезе наяве.

# 21 868
  • София
Аз мисля, че отдавн се уверихме в незаинтересоваността и некомпетенцията на държавата да се справи с коронавируса и достигнахме до съждението, че тя няма да ни опази, тъй че трябва да се пазим сами. Не виждам смисъл да се коментира повече каквото и да било възмущение и констатация. Ние сме една пародия на държава и народ и си заслужаваме абсолютно всичко което ни се случва около нас.

# 21 869
Валят клишета, на талази... Как пък ли заслужавам някой да избира вместо мен дали да живея. Как? Кой? С какво съм заслужила?

Общи условия

Активация на акаунт