COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 965
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 400
Туристите започнаха да се прибират в Австрия и за мое огромно съжаление стартира новото ниво на "Джуманджи" още преди да сме си отдъхнали от предното. Много се надявам насочените контролни прегледи все пак да се състоят преди да започнат да пращат лекари в карантина. На всички ни стискам палци!

Скрит текст:
Вчера бяха отбелязани за един ден 312 случая. От неделя полунощ Хърватска, където са много австрийци на море, влиза в рисковата група, в която вече се намират 31 страни.
ПП Прибавям и сайта на външно министерство, където може да се следи за тази информация.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 18:14 от Анонимен

# 23 401
Тъжни новини! Бог да ги прости и двамата лекари!

И се чудя как някои не се спряха да пускат подигравателни постове на тема "ковид".
Проблем с вируса има, той е факт и е нужно да се съобразим с присъствието му.
Може и без драстични мерки.
По немските медии даваха пълни плажове в Румъния и как, въпреки сериозните цифри там, имало много хора, които не вярвали във вируса. Балкански синдром.

Не видях в темата да се споменава за новооткрит спрей за нос в Щатите. Също немският професор Петер Валтер се е включил в проекта.

Лекарството се впръсква в носа, попада дълбоко в дробовете и пречи на вируса да се разпространява.
Има 24часова защита, но няма яснота все още по въпроса дали може да се ползва всеки ден.
Впръскващият препарат съдържа протеинови молекули, които имат вид на нано-тела. Молекулите се закачат по коронната външна обвивка на вируса и той не може да функционира.

Целта на спрея е на първо място да задържи вируса в носната кухина.

Молекулите лесно могат да бъдат произведени в голямо количество.
Ако спреят няма странични въздействия, до няколко месеца може да е на пазара, докато излезе ваксина. Възможно е приложение с широк спектър.

Производството му прилича на това на инсулина.

Има си и име, "АеroNabs".

https://www.tagesschau.de/ausland/nasenspray-corona-101.html

според мен това искаше да разработва  д-р Люпке  и никой не му обърна внимание.Човек с 40-години работа в областта, дошъл ни на крака искаше малка защитена база за работа. говореше за десетина крави, коне. Явно някой ще патентова това и ще печели.Създавал е серуми успешно, не е някой провален експериментатор. Говореше, че може да се впръсква при работа на лекари. Това спасява животи и кадри.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 18:39 от Optimal

# 23 402
Е как пък Добрич не е туристическа дестинация? Градът няма да коментиран страхотен е, но всичко над Албена е към тази област?
Върнахме се от Златни, мерки вярно няма за разлика от близкото Кранево ( даже то мисля е в област Добрич) където хората си ги спазват.
В нашия хотел нито един служител не носеше маска, поне гелове имаха.
Съжалявам че избрахме тази дестинация, но три дни се ядва. Изобщо не бих отишла там в сезон, когато няма вирус. На мен и сега ми беше навалица, а се виждаше че не е много пълно по хотелите и по плажа.

# 23 403
  • София
"Затварянето" е напълно излишно - то е просто бутон "пауза". Може да се приложи, ако здравната система започне да издъхва, но извън това - няма никакъв смисъл. Това би трябвало за седем месеца вече да е станало ясно, както и че икономическа криза си се задава, но може да омекотим удара, евентуално (не като се изпозаразим масово!).
Вижда се, че едно огнище затихва, избухва друго и така. Част от тези огнища можеше и да ги няма, но това не е защото българинът, който в темата охотно се нарича Ганьо (не знам дали съм писала, ама Алеко всъщност много си е обичал неговия герой), е безотговорен. Това е от безхаберие на по-високо ниво - не се лъжете, че бройките скачат, защото Пенчо в метрото не носи маска. Или не носи правилната маска, че нали то едните били правилни и добри, другите не... Бисер до бисер.
Иначе вирусът е по-малко заразен от чума, чувствително по-лек и по-малко смъртоносен, няма смисъл от сравнения. Не съм чула някой да е прекарал чума без симптоми...

# 23 404
Аз искрено се надявам статистиката ни да е що-годе вярна, но ме съмнява.
Много лесно се манипулира, но и аз съм съгласна, че ако избухне като в Италия не могат да я скрият, засега обаче не става. Личното ми мнение е и че няма да стане. ( дано да позная).
Щом не тестват няма болни, щом няма болни няма и интензивни, дори да има те ще са с други диагнози, няма и починали, също ще са с други диагнози. Просто е. Дано все пак не са тръгнали по тоя идиотски път.

# 23 405
Не съм чула някой да е прекарал чума без симптоми...
[/quote]
Ама пък изкаралите чума придобиват имунитет, за разлика от ковид 19.

# 23 406
https://m.24chasa.bg/novini/article/8911862
Добрата новина, докторът който се лекува в Турция си е жив човекът.Пу Пу

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-angelov- … ite-gradove-v-st/Познах за КПП-то.Ето и министърът на здравеопазването го казва.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 19:05 от джуди

# 23 407
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Не съм чула някой да е прекарал чума без симптоми...
Ама пък изкаралите чума придобиват имунитет, за разлика от ковид 19.[/spoiler][/spoiler]
[/quote]

Все още няма никакви категорични доказателства какъв имунитет се придобива, но засега най-песимистичният вариант е 2-3 месеца. Като цяло съобщенията за повторно прекарали са спорадични и са по-скоро медийна сензация, отколкото медицинска, така че подобни заключения са неточни.

# 23 408
  • При семейството си
https://m.24chasa.bg/novini/article/8911862
Добрата новина, докторът който се лекува в Турция си е жив човекът.Пу Пу

.

Журналистите и “сеирджиите” са просто за убиване!

# 23 409
В случая областният щаб е изпратил официално грешната новина.
Дано да има дълъг живот човекът, да си отгледа децата и излекува много хора.

# 23 410
  • Варна
http://pronewsdobrich.bg/2020/08/15/oblastniyat-shtab-v-dobrich- … TUuwHWjRfaDLSsW4A
Опровергана е информацията за Д-р Ариф. Как да не се обърка щаба при толкова много лекари в Добрич! Как може да пускат официална информация преди проверка!

# 23 411
Добричлии работят по цялото северно крайбрежие, вкл КК Албена... затова има пълен обмен на ковид от и към почиващи. Това са рисковете от операция - " да спасим туризма"!

# 23 412
В щатите CDC са наредили прекаралите ковид зараза да не се тестват 3 месеца след излекуването. Това мисля е показателно, че в такъв период повторната инфекция е почти изключена, т.е. предполага се имат имунитет. 

# 23 413
  • София
По-назад бях пускал материали за болестите през вековете, включително и за двете чумни епидемии, определено е по-добре да ме се срещаме с подобна вълна като чумата.
Иначе доста ме издразни увереността с която измисления ни министър ни увери и дори скара, че нови КПП няма да има. Откъде па знае тоя какво ще се случи примерно след месец че се пъчи толкова смело какво ще се затваря или не. Все едно от него зависят КПП че се прави на толкова отворен в момента. Това всъщност доказва колко неподготвен и неадекватен е всъщност, един ерудиран и умен човек никога няма да говори така за  толкова несигурно бъдеще като това, в което живеем. Дано по-скоро си подават оставката и ни отърват и от тоя измислен човек.

# 23 414
  • София
При изприказваните числа за помощи за родителите и прочие, със сигурност няма да ни затварят, защото ще трябва да ги плащат тези пари на родителите заради карантини и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт