COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 072
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 415
Това е професионално изкривяване при всички политици. Менят си решенията от ден до пладне. И един не съм видяла, който да държи на думата си. Днеска няма да затварят, ама за утре не се знае...

# 23 416
По-назад бях пускал материали за болестите през вековете, включително и за двете чумни епидемии, определено е по-добре да ме се срещаме с подобна вълна като чумата.
Иначе доста ме издразни увереността с която измисления ни министър ни увери и дори скара, че нови КПП няма да има. Откъде па знае тоя какво ще се случи примерно след месец че се пъчи толкова смело какво ще се затваря или не. Все едно от него зависят КПП че се прави на толкова отворен в момента. Това всъщност доказва колко неподготвен и неадекватен е всъщност, един ерудиран и умен човек никога няма да говори така за  толкова несигурно бъдеще като това, в което живеем. Дано по-скоро си подават оставката и ни отърват и от тоя измислен човек.

Никъде министърът не казва,че никога няма да има КПП. Говори за ситуацията в момента и за слуховете,че ще има някъде КПП. Ясно,че слуховете не са за догодина. Не  съм му привърженик, но се отнасям с нужното уважение към професията. Откъде накъде измислен човек? И  какво въобще влагаш в този израз?

# 23 417
Не съм чула някой да е прекарал чума без симптоми...
Ама пък изкаралите чума придобиват имунитет, за разлика от ковид 19.
[/quote]
Това е шега, нали?

# 23 418
Аз го гледах преди малко. Каза че  "никога" няма да има затваряне на КПП.
Да беше казал просто че за момента не възнамеряват да затварят. Ясно е че за в бъдеще не се знае...
     Аз пък що не съм чувала за чумави. Все си мисля че отдавна не върлува в Европа поне.
     За бяс са ми разказвали възрастни хора и наистина е било страхотия.

# 23 419
Това е шега, нали?
Преболедувалите от чума имат ТРАЕН имунитет.

# 23 420
Във фейса ми попадна коментар със снимка, че правят павилиони за КПП- тата през зимата.
Някой да е чул / чел нещо подобно?

# 23 421
  • София
Някой мъти водата. А министърът с това "никога" се опитва да успокои раята. Ясно е, че няма как да знае, дали ще е никога, но пък е и видно, че не искат да налагат ограничения.

# 23 422
Аз ваксина мислех, че чакаме през Зимата, а те готвят КППта.
Омръзва ми лекичко вече от тая Корона, а съм търпелив човек.

Още едно немско изследване, в населено място с голям брой заразени, излезе с отчайващи новини за имунитета. Някакви минимални проценти бяха с имунитет сред преболедувалите.Казват, обаче да не се приема като някакво крайно становище, нищо не било ясно все още. От друга страна, почти нищо не се чува по света от повторно боледуващи, също са минимален брой на фона на заразените.
Може да се е споменало вече тук, сори ако повтарям.

# 23 423
Това е шега, нали?

Е, не. 
Уважаема, направете си труда да пуснете търсачката преди да репликирате, след като очевидно по коментираната от вас в продължение на месеци тема нямате почти никакви базови познания.
Спрете го този автопилот моля - подвеждате непредубедени или случайно попаднали в темата потребители.

Ако за постването на т.нар  информация, за което много от вас използват за източници жълти сайтове  или съчиняват всякакви ужасяващи теории сте наясно, че би могло да ви се потърси (някога) отговорност,  вярвам ще сте доста по-умерени и скромни с изявленията си по темата.

# 23 424
  • Street of Dreams
По-назад бях пускал материали за болестите през вековете, включително и за двете чумни епидемии, определено е по-добре да ме се срещаме с подобна вълна като чумата.

Аз в началото си мислех, че ще е нещо като испанския грип.

Засега сметките показват друго. Испанският грип е взел 50 милиона живота за две години. Тогава обаче населението на света е било 1.8 милиарда. Днес сме почти 8 милиарда и на този фон, при същата болест сега щяхме да имаме 200 млн жертви.

# 23 425

Още едно немско изследване, в населено място с голям брой заразени, излезе с отчайващи новини за имунитета. Някакви минимални проценти бяха с имунитет сред преболедувалите.Казват, обаче да не се приема като някакво крайно становище, нищо не било ясно все още. От друга страна, почти нищо не се чува по света от повторно боледуващи, също са минимален брой на фона на заразените.
Може да се е споменало вече тук, сори ако повтарям.

Може ли линк към изследването? Защото ако е това, което е последното, съвсем различно нещо се казва от "Някакви минимални проценти бяха с имунитет сред преболедувалите." При 28,2% от преболедувалите не се откриват антитела, което не значи, че нямат имунитет.

https://www.tagesschau.de/inland/coronavirus-studie-rki-kupferzell-101.html

Besonders aufhorchen lässt allerdings ein weiteres Ergebnis der Studie: Bei 16 von 50 der infizierten Erwachsenen - gewichtet 28,2 Prozent- die im Fragebogen einen positiven SARS-CoV-2-Test angegeben hatten, nach eigenen Angaben also infiziert waren, konnten keine Antikörper nachgewiesen werden.

Heißt das, dass Covid-Erkrankte nicht zwangsläufig immun werden und eine zweite Infektion theoretisch möglich ist? Santos-Hövener meint dazu:

"Auch aus anderen Studien ist bekannt, dass bei einem Teil der Personen, die nachweislich mit dem SARS-CoV-2-Virus infiziert waren, nach einer gewissen Zeit keine Antikörper mehr nachgewiesen werden können. Dies bedeutet jedoch nicht zwangsläufig, dass keine Immunität besteht."

Ein Sprecher des Robert-Koch-Instituts sagte auf Nachfrage, hierzu fehlten noch weitere Erkenntnisse. Es handele sich um eine Forschungslücke, die noch geschlossen werden müsse.

"От други проучвания също е известно, че след определен период от време не могат да бъдат открити антитела при някои от хората, които са били подлежени на зараза с вируса SARS-CoV-2. Това обаче не означава непременно, че няма имунитет.

Това все още е пропаст в научните изследвания, която  трябва да бъде отстранена."

# 23 426
  • Другата България
Никъде министърът не казва,че никога няма да има КПП. Говори за ситуацията в момента и за слуховете,че ще има някъде КПП. Ясно,че слуховете не са за догодина.
Не знам кое е ясно и кое са слухове, но със сигурност е ясно, че всеки пише каквото му дойде наум, без да си направи труда да прочете или погледне ТВ или нет преди това.
Централните новини на НОВА . 19 часа. В целия си блясък министъра в интервю поне 3 пъти използва думата "Никога", говорейки именно за КПП-тата. Никога и под никаква форма. Моля, не пишете неистини.

# 23 427
https://coronavirus.bg/bg/news/504
Директно от сайта на МЗ.

# 23 428
Много време му отделихте на този човек

# 23 429
Аз се чудя, всъщност знам, кой ги съчинява тези слухове, като е ясно, че повече затваряния няма да има?
Същите, които реди ревяха срещу мерките най-много, сега плетат интриги за нови такива.

Общи условия

Активация на акаунт