COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 734
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 730
  • София
.....
 Между другото, разбирам и не омаловажавам доводите на родителите, които се страхуват от присъственото училище.
....
Аз сам се поставям в тази група, но се страхувам не просто от присъственото обучение, а от претупаното и прието на 2, на 3 мерки за такова, които мерки в реалните БГ условия ще се спазват ( само относително ) максимум 2-3 седмици ... и ...

# 23 731
Какъв е тоя "филтър на влизане"? Мерят температура или се проверява кой има симптоми?

# 23 732
https://www.peticiq.com/277984?a=145553&uv=26740106&utm_source=fb_share
То и петиция има в темата за ДО, но и тук да я сложа.

Pehoko, те казаха, че и температура няма да мерят, защото нямало смисъл.Какъв филтър?А и знаем за парацетамола ......

# 23 733
  • София
Аз не искам да се налага на всички моят възглед как да протече учебната година.
Но защо произволни мунчовци си мислят, че задължително трябва да ми наложат на мене техните си "религиозни вярвания" ???
Нямало да бъде честно ?
Ами , не дай Боже , ако детето ти ... ??
Много ли ще бъде честно ?

# 23 734
  • Варна
Не съм оптимист относно спазването на мерки в училищата, ако изобщо въведат нещо- ще си остане на хартия, не е да не знаем как се изпълняват у нас предписания. Толкова месеци вече едни маски не се научи народът как се носят и да се спазва прословутата дистанция - а сега ще го очакваме от децата! Еми ще стане точно никак! И не виждам нищо общо с ДГ- ходенето там няма задължителен характер и част от посещаващите я не ходят паралелно на дискотека, молчи, наргиле. При тази ситуация искам да имам избор ДО или присъствено обучение, че сухите съчки у дома сме доста и за мен здравето е най-важно.

# 23 735
Какъв е тоя "филтър на влизане"? Мерят температура или се проверява кой има симптоми?
Сигурно и с медицинско, че нямат компрометиран имунитет. Или хронични болести. Ще водят регистър на учениците от какво са болни сигурно Confused

# 23 736
  • София
Не съм оптимист относно спазването на мерки в училищата, ако изобщо въведат нещо- ще си остане на хартия, не е да не знаем как се изпълняват у нас предписания. Толкова месеци вече едни маски не се научи народът как се носят и да се спазва прословутата дистанция - а сега ще го очакваме от децата! Еми ще стане точно никак! И не виждам нищо общо с ДГ- ходенето там няма задължителен характер и част от посещаващите я не ходят паралелно на дискотека, молчи, наргиле. При тази ситуация искам да имам избор ДО или присъствено обучение, че сухите съчки у дома сме доста и за мен здравето е най-важно.
+1000000000000

# 23 737
  • Варна
.....
 Между другото, разбирам и не омаловажавам доводите на родителите, които се страхуват от присъственото училище.
....
Аз сам се поставям в тази група, но се страхувам не просто от присъственото обучение, а от претупаното и прието на 2, на 3 мерки за такова, които мерки в реалните БГ условия ще се спазват ( само относително ) максимум 2-3 седмици ... и ...

Татко Врабчо, колкото се спазват навсякъде. Кога последно видяхте масово правилно носене на маски от клиенти и/или персонал в заведения, магазини и др.? Кога последно видяхте нещо някъде да се дезинфекцира? И кога последно се сблъскахте с наличен, но празен диспенсър за децинфектант за ръце?
Защото за мен само третото беше в обозримото минало. Останалите... май почти или съвсем никога.

Скрит текст:
Не съм оптимист относно спазването на мерки в училищата, ако изобщо въведат нещо- ще си остане на хартия, не е да не знаем как се изпълняват у нас предписания. Толкова месеци вече едни маски не се научи народът как се носят и да се спазва прословутата дистанция - а сега ще го очакваме от децата! Еми ще стане точно никак! И не виждам нищо общо с ДГ- ходенето там няма задължителен характер и част от посещаващите я не ходят паралелно на дискотека, молчи, наргиле.
При тази ситуация искам да имам избор ДО или присъствено обучение,
Скрит текст:
че сухите съчки у дома сме доста и за мен здравето е най-важно.

Ей това е проблемът - неизпълнимо е. Защото от този избор ще се възползват и хора, които нямат противопоказания (макар че кой знае какво има), а на училище ще дойдат и такива, които трябва да са у дома, ако се мисли разумно. Ще си останат вкъщи и ония слоеве, които и без това не искат да ходят на училище, а това ще е голяма загуба, явно...
Защо оставам с впечатление, че основната причина да се запъват за присъствено обучение са именно тези прослойки. Защото при право на избор те ще останат у дома, а с избор или без, при ДО те не участват... Не че иначе се избиват...
Аз обаче наистина не виждам как е възможно да се съчетае дългосрочно присъствено за част от децата с ДО за останалите. Може би съм недостатъчно далновидна, но не си по представям.

# 23 738
Кунчев ще убеждава родителите, ха ха видяхме му и трите Д-та и К-то Joy
Когато нямаш”тежест” в обществото .......

# 23 739
  • Варна
То в нашето общество кое ли има тежест? Няма респект, няма дисциплина, няма съзнание.
Дали е Кунчев или Мунчо, все тая.

# 23 740
  • София
Но защо произволни мунчовци си мислят, че задължително трябва да ми наложат на мене техните си "религиозни вярвания" ???
Нямало да бъде честно ?
П.П. и аз не мисля , че е честно за едно от децата ми след цялата борба през тежката предходна учебна година и съревновавайки се с не знам колко други деца, най-после беше прието в НПМГ и точно сега ... или здраве/или училище ама не съм оврещял орталъка КАК МОЖЕ ТАКАВА ...

# 23 741
Нямало да бъде честно ?
П.П. и аз не мисля , че е честно за едно от децата ми след цялата борба през тежката предходна учебна година и съревновавайки се с не знам колко други деца, най-после беше прието в НПМГ и точно сега ... или здраве/или училище ама не съм оврещял орталъка КАК МОЖЕ ТАКАВА ...
Ето  точно в подобна ситуация сме и ние!

# 23 742
  • София
.....
....

Татко Врабчо, колкото се спазват навсякъде. Кога последно видяхте масово правилно носене на маски от клиенти и/или персонал в заведения, магазини и др.?
......
Абе да ти кажа така е! Ама го трая защото нито можеш да убедиш целия свят, че си прав, нито можеш да набиеш всеки, който не спазва, нито ...
Ама тук става дума за живота и здравето на Децата ми !
Мисля че няма нужда да изтъквам ако имам избор аз или Децата ми да се разболеем , какъв би бил изборът за мене.

# 23 743
  • Варна
То изборът за всички ни е ясен.
А когато може ти да разболееш децата си?
Защото и учителите имат деца. И медицинските кадри, и всички, които не могат да работят дистанционно и са сред хора постоянно.

И пак стигаме до това, че ДО е най-безопасното решение. С много минуси, но най-безопасно.

# 23 744
Дано не е досадно, понеже ми е ясно, че не всички в темата се интересуват от ДО, но на мен ми е сред най-актуалните неща. Между другото, разбирам и не омаловажавам доводите на родителите, които се страхуват от присъственото училище.
Говорих с една приятелка в Германия, където вече ходят на училище и са задължени да са с маски и в час. Първия ден още децата се карали помежду си, понеже на някои им пречела, смъкнали маската под брадата, другите започнали да им правят забележки, а първите им казали да си гледат работата. Simple Smile))) Ами, всички са прави.
Та с нея се чудехме дали в час няма да е по-удачно да са с щит. Поне не седи залепено за носа и устата. В междучасията с маска, щом е по-ефективното средство.

Barbabeau,
Само в провинция NRW в Германия, са длъжни децата да стоят в час с маски. В Хесен в повечето начални училища въобще са без маски и тръгнаха днес нормално. В училищата от 5 до 13 клас маски се носят в сградата, по коридорите и в тоалетните. В час децата са между 25 и 30 и са без маски. Сутрин до 13 часа има 2 междучасия, където ги гонят навън. Там, ако не се струпват, могат и без маски. Поне в нашата провинция учениците до 10 клас са длъжни по принцип в междучасията на двора. Няма дъжд, пек, сняг.

Общи условия

Активация на акаунт